Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Baþta bankalara çakmalarý bende de bu intibayý býraktý, öte yandan da merkezin yüksek bir faiz artýþý yapacaðýna pek aklým kesmiyor. Ama dersenizki az veya çok faiz artýþý BIST de pek sevilmez ona bir þey diyemem.
    merkezin ne yapýp yapmayacaðýný tabii ki hiç kimse bilemez ama sanýrým bist beklentiyi satýn alýyor. Bir de öðle saatlerinde bir bankanýn sendikasyon dönüþünde veya benzer bir iþleminde bir anomaliden veya ihtimal verilmeyen derecede yüksek montanlý bir iþlemden bahsedildi. Detayýný bilmiyorum, o iþlem de bankacýlýk hisselerini aþaðý baskýladý diyorlardý.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    merkezin ne yapýp yapmayacaðýný tabii ki hiç kimse bilemez ama sanýrým bist beklentiyi satýn alýyor. Bir de öðle saatlerinde bir bankanýn sendikasyon dönüþünde veya benzer bir iþleminde bir anomaliden veya ihtimal verilmeyen derecede yüksek montanlý bir iþlemden bahsedildi. Detayýný bilmiyorum, o iþlem de bankacýlýk hisselerini aþaðý baskýladý diyorlardý.
    Ben 2 hafta önce 3 bankanýn vadesi gelen sendikasyonlarýný yenileyemediklerini Eylül`e býraktýklarýný okumuþtum ama bununla ilgili baþka kaynaklarda bir bilgi görmemiþtim.

Ahmetg Guest
    Ben 2 hafta önce 3 bankanýn sendikasyonalarýný yenileyemediklerinin Eylül`e býraktýklarýný okumuþtum ama bununla ilgili baþka kaynaklarda bir bilgi görmemiþtim.
    benim bildigim sendikasyon kredileri dolar cinsinden ve bunlari bankalar TL ile swap edip ulke icinde konut kredisi olarak pazarliyordu

Yani konut kredi faizleri mevduat faizinden cok swap maliyetleri ile korole idi

Birde soyle bir sorun vardi ki hala var, konut kredileri cogunlukla 5 veya 10 senelik vadesi var ama sendikasyon kredileri cok daha uzun

yani bankalar buyuk risk tasiyor uzun vadede diye biliyorum. Yanlisim varsa birisi duzeltsin

Ben 2 hafta önce 3 bankanýn vadesi gelen sendikasyonlarýný yenileyemediklerini Eylül`e býraktýklarýný okumuþtum ama bununla ilgili baþka kaynaklarda bir bilgi görmemiþtim.
    Bugünlerde onun harmonikleri borsaya yansýyor olabilir. Borç veren de haklý, yangýndan mal kaçýrýr gibi 13 Eylül öncesi yüklü sendikasyon yenilemesinde ýsrar etmenin bir mantýðý var mý, bekle 1 hafta daha piyasa otursun ya da kalksýn ona göre iþlemi geç.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Bugünlerde onun harmonikleri borsaya yansýyor olabilir. Borç veren de haklý, yangýndan mal kaçýrýr gibi 13 Eylül öncesi yüklü sendikasyon yenilemesinde ýsrar etmenin bir mantýðý var mý, bekle 1 hafta daha piyasa otursun ya da kalksýn ona göre iþlemi geç.
    Bence o iþ 13 Eylül ile alakalý deðil bankalarýn notlarýnýn çöp olmasý ile alakalý. Ülke cds leri olmuþ 600 puan gel sen bu ülkenin bankalarýnýn sendikasyonlarýný uygun faizle yenile ,pek olasý deðil bence.

6.  Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Bence o iþ 13 Eylül ile alakalý deðil bankalarýn notlarýnýn çöp olmasý ile alakalý. Ülke cds leri olmuþ 600 puan gel sen bu ülkenin bankalarýnýn sendikasyonlarýný uygun faizle yenile ,pek olasý deðil bence.
    Geçen senenin (veya son sendikasyonun) 2 katý olacak diyorlar....
    Geçen senenin faiz oraný neydi?

saygýlar/baþarýlar

27 Mart 2018 Salý, 14:55 Güncelleme: 27 Mart 2018 Salý, 15:52
    Akbank, 1 ve 2 yýllýk olmak üzere toplam 1.2 milyar dolarlýk sendikasyon kredisi saðladý.

Banka, menkul kýymetleþtirme programý kapsamýnda, 795 milyon dolar deðerinde kredi saðladý.

Akbank'ýn KAP'tan yayýnladýðý yazýlý açýklamada, "Akbank, uluslararasý piyasalardan 1.2 ABD Dolarý karþýlýðý 604,5 milyon ABD Dolarý ve 483 milyon Avro olmak üzere sendikasyon kredisi saðlamýþtýr. Kredinin 950 milyon ABD Dolarý karþýlýðý kýsmý 1 yýl, 250 milyon ABD Dolarý kýsmý ise 2 yýl vadeli olarak temin edilmiþtir. Kredinin 1 yýl vadeli diliminin toplam maliyeti Libor + % 1,30 ve Euroibor + % 1,20; 2 yýl vadeli diliminin ise toplam maliyeti Libor + % 2,10'dur" ifadesi kullanýldý.
    "Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "

7.  Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Çöp seviyesi bir altý olmuyor mu? Þimdilik geri dönüþüm maddesi seviyesine denk geliyor gibi.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •