Sayfa 952/1024 İlkİlk ... 4528529029429509519529539549621002 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,609 - 7,616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #7609
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    tcmb beklenti anketi: 2018 yıl sonu tüfe beklentisi %19.61 (önceki %16.45)

    faiz arttırmaya gerek yok derler mi
    Hasta ölüm yatağında komada.!!!
    Pansumanla iyileşmez.!!!
    Sadece günü kurtarırlar.!!
    Boş işlere kafanı yorma.!!
    Hayatın tadını çıkar.!!
    Fed bunlara şak şuka yaptıracak.!!
    Çarşı pazardaki fiyatlar yalan söylemez.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

  2.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    rxpu üstat bu merkezin 18 milyar dolarlık rezerv haberine ne diyorsun faiz beklentisi varken şuan bütün dünya dolara baş kaldırmış bir tek bizim TL geberik durumda.
    Merkezin şimdi dolar alması gerekiyor mu yoksa bu rezerv yeterli midir.
    Merkez bankası 4 yıldır fiili olarak döviz satışı yapıyor. Ama son 2 yıldır bunu direk satış şeklinde değil alacağı olan dövizi TL olarak kabul ederek yapıyor. Bu piyasada yüzeysel olarak tcmb son 2 yıldır döviz satışı yapmıyor diye algılansa da aslında merkez reeskont kredileri kanalıyla çok ciddi oranda kendine ait olan dövizini piyasada bırakıyor. Bu da net rezervleri düşürüyor. Zira tcmb'nin net rezervlerinin neredeyse %80-90'ı reeskont kredisi dönüşlerinden sağlanıyor.(du).
    Özetle son 4 yıldır hem döviz satışı (2 yıl direk soraki 2 yıl endirek) ve faiz artışı yaptığı için 2 silahı da %50 gücünde kullanmayı tercih etti. Dikkat ederseniz ne kuvvetli bir döviz satışı yapabildi, ne de kuvvetli bir faiz artışı.

    Geldiğimiz seviyede her iki silahı yarım yarım kullandığı için silahlardan bir tanesi tamamen tükendi. Artık döviz silahını kullanamayacak. O nedene artık diğer silahını ne yazık ki %100 güçte kullanmaktan başka şansı yok.

    Ve eğer diğer silahını (döviz) tekrar doldurabilmek istiyorsa 2. şart olarak artık %100 güçte kullanması gereken 2. silahını (faiz) çok daha uzun süre ve reel faiz verecek şekilde kullanması gerekiyor.

    Bir ekleme daha: tcmb'nin net döviz rezervleri evet epey düşük, ama ZK'lardan gelen brüt döviz rezervleri hala 80-90 milyar dolar civarında. Vatandaştan ve yine ZK'lardan topladığı altını da eklersek sanırım 100 milyar doların üzerinde bir döviz muadili varlığa sahip. Kanuni olarak tcmb işte bu brüt rezervini açığa satma hakkına sahip. (yani vatandaşın DTH ve altınını kanuni olarak açığa satabilir).

    Ve tabii ki bu parayla VIOP'ta da oynaması da kanunen mümkün. Yani 100 milyar dolarlık brüt rezervler ile *teorik* olarak VIOP'ta 15 kaldıraçla 1.5 trilyon dolarlık pozisyon almasının önünde kanunen bir engel yok.

    Tcmb'nin VIOP'a girmesinin bir diğer nedeni de azalan döviz rezervi nedeniyle geçmişte uyguladığı direk satış yerine kaldıraçlı satış ile rezervlerinin gücünü dopngli olarak kullanmak istemesi olabilir. Ancak bu yukarıda belirttiğim direk satış silahının muadili olamayacağından 2. silahını yine tam güçte kullanmaktan feragat etmesi anlamını bence taşımaz.

    (Umarım tcmb VIOP'ta yaptığı satışları döviz rezerv satışı ile karşılaştırmalı bir ürün olarak görüp , 2. ve en önemli silahını tam güçte kullanmaktan imtina etmez. Ufak ta olsa böyle bir risk var ama bence düşük bir risk. O denli çılgın olabileceklerini sanmam.)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  3. Yeniden oluşturma değerleme yöntemi ile alakalı çalışmam...

    https://suphecikimse.blogspot.com/20...meleri_10.html

    YTD

  4. #7612
    BIST kenefinde bugün Sabancı holdinge iyi çakıyorlar, Güler gacısı damat ALBAYRAK efendiye toplantı sonrası yıkama yağlamayı boşuna yapmamış. Bakalım yalakalık ne kadar fayda getirecek bunlara !...

  5. #7613
    Kaldıraçlı piyasa oldukça fırtınalıdır...Fonlar 50 gaymelik VIOP'ta alım yaptı ve vadesi gelince ver benim dolarları dedi ...Bu durumda MB bu kadar doları nereden bulup Yatırımcıya verecek? Olayan parayı nasıltemin edecek yoksa bizimMB da Lehman gibi abi olsa dükkan senin ben iflas ediyorum mu diyecek?

  6. #7614
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Arc en ciel Yazıyı Oku
    Halkbank rezilliğini soğutmadan Vakıf Katılım rezilliğine imza attılar işte. Bu sefer gerekçe değişmiş. Siber saldırı. Bir sonrakini cinlere perilere atar Diyanetten bir de fetva yayınlatırlar. Olmaz mı olur
    birbirine bu kadar yakin zamanda ayni olayin baska baska bankalarda olmasi bunun tasarlanmis oldugunu kanitliyor

    birileri yine zengin oldu. Demekki birilerine haber gitti bu bankalar zaten batacak toplayin paralari amk diye

  7. #7615
    Yalancı kedilerin büyüme rakamları BIST kenefinde pek yankı bulmadı. Hangisine inanalım? Devletin verilerine mi piyasanınkine mi ?

  8. #7616
    Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Geçen akp kongresinde oy verenlere delegelere falan baktım.Kravatlı takım elbiseli ciddi ifadeli bir sürü insan.Mercedeslere biniyor bu insanlar,özel şöförleri falan var.Bir an düşündüm o gün ikram edilen yemekler bozuk olsa ve bu insanlar ishal olsa bir hafta memleketlerine dönemese, ben eminim yüzde doksanının varlığı fark bile edilmez.İşler tıkır tıkır yürür.Bu kadar makam arabası ,vatan millet sakarya deyip memleketin kısıtlı imkanlarını sonuna kadar lüks için kullanan bir grup insan.Politikacılar,idareciler,bürokratlar ne kadar çoklar ve ne kadar manasızlar.Bence başkanlık sisteminde bu kadar milletvekiline ne gerek var sayı acilen 200 kişiye düşsün, yeter.Ben olsam o kadar sayıya da gerek görmem ya neyse )))))))
    dikkat ediyorum sikayet edenler hep fakirler

    Toplumun ust tabakasi bundan sikayet etmiyor

    6 milyon dolarlik soru: Acaba sizide o mevkilere getirseler siz sikayet edermiydiniz?

    Cevabi ne kadar basit degilmi?

Sayfa 952/1024 İlkİlk ... 4528529029429509519529539549621002 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •