Sayfa 983/1024 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,857 - 7,864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. [QUOTE=heval;261

Hane halkına şu ana kadar sadece zamlar yansıdı işsizlik problemi henüz oluşmadı ..2019 ilk çeyreğe kadar işsizlik sorunu oluşmaz ise kriz derinleşmez diye düşünüyorum.....[/QUOTE]

Dün akşam, apt. yöneticisi ile temizlik şirketi yetkilisi heyecanlı heyecanlı tartışıyorlardı; Şirket aylık ücrete %20 zam istiyor, yönetici '' kardeşim üç ay önce sözleşme yaptık ve bir yıl zam yok yazdık, dolarla ne işiniz var '' dedi. Adam '' sen diyon abi, bak arabada oturan eşim, gece gündüz çalışmaktan bıktı ve paralı hayat arıyor, beni boşuyor '' dedi.
    Yine alt katımda emekli bir askerin eşi, geçim sıkıntısından , hayat standartının düştüğünden şikayetle boşanıyor. Toplum çok huzursuz. Cinayetler, boşanmalar, barut gibi sinirli haller....

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ortada sadece doların artışından kredi ödemeleri zora giren çok fazla şirket var..Bunlarda bankalarla masaya oturup yeniden yapılandırma yaptılar .Mevcut kazançları ile borçlarını ödemeleri çok zor ama bankacılık da başlaması muhtemel kriz ötelenmiş oldu. Haberlerde gördüğümüz gibi bankalar tahsili mümkün olmayan alacaklar için ipotek edilmiş tesisleri bünyelerine katıyorlar (şeker piliç , otel vb )

Dolar buralarda yataya sarar başını kaldırmak gibi bir niyeti de yok...TRY borçlar enflasyon altında hiç edilerek sadece döviz cinsi borçlar kalacak gibi duruyor.....Döviz kazanmayanlar eninde sonunda gümler ama gelirlerinin %50 ve fazlası döviz olan borçlu şirketler bir şekilde kurtulabilirler....

Hane halkına şu ana kadar sadece zamlar yansıdı işsizlik problemi henüz oluşmadı ..2019 ilk çeyreğe kadar işsizlik sorunu oluşmaz ise kriz derinleşmez diye düşünüyorum.....
    Başta Döviz girdisi olmayıp, taşa toprağa Dolar ile para bağlayan betoncular sonrada geliri yine Tl olup boyundan büyük Dolar bazlı yatırım yapmış enerji şirketler batacak ve işsizlik olmayacak !.. Cidden merak ediyorum o işsizleri nerelerine koyup işsizlik rakamlarını %10 olarak göstermeye devam edecekler !.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Dün akşam, apt. yöneticisi ile temizlik şirketi yetkilisi heyecanlı heyecanlı tartışıyorlardı; Şirket aylık ücrete %20 zam istiyor, yönetici '' kardeşim üç ay önce sözleşme yaptık ve bir yıl zam yok yazdık, dolarla ne işiniz var '' dedi. Adam '' sen diyon abi, bak arabada oturan eşim, gece gündüz çalışmaktan bıktı ve paralı hayat arıyor, beni boşuyor '' dedi.
    Yine alt katımda emekli bir askerin eşi, geçim sıkıntısından , hayat standartının düştüğünden şikayetle boşanıyor. Toplum çok huzursuz. Cinayetler, boşanmalar, barut gibi sinirli haller....
    Beleş hayat cennette varmış diyorlar ki onuda ben demiyorum başkaları diyor.

Twiter, altın in bakıyorum da herkes Salı'dan Perşembe'yi getirmiş. İyi faiz artışı olmuş, dolar düşmüş, borsa yeşillenmiş.
    Anlayacağınız battık [emoji4]
    Aklar , alex oğlan yakında gelirler ziyarete

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla hiç bu kadar göstere göstere gelmemişti..

FED ne zaman durdu, ancak o zaman..bir yere not edelim..

Öyle bir emare var mı?..şimdilik yok..

Geçmişe bakan ne dediğimi daha iyi anlar..
    Ama durun daha altın vuruş olmadı onu bekliyoruz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Benim yaşlı beynime takılan sorular ;

1. Merkez yüklü faiz artışı yapacak olsa, TL. mevduat stopajları neden düşürülsün ? Dolar mevduat stopajı neden artsın ?

2. Madem faiz artacaksa, kamu bankalarına ikide bir gece yarısı neden kedi girerek düşükten dolar sattırsın ? Faiz artınca dolar düşer nasıl olsa, ne gerek vardı , gece yarısı operasyonlarına ? Şahsen ömrümde hiç mesaiden sonra bankada dolar kaç tl. diye bakmadım.

3. madem faiz artacaksa , dolar düşecekse vadeli dolar kontratlarına neden gerek duyuluyor ?

4. Madem merkez faizi artıracaksa , AVM kiralarının doardan TL. ye döndürülmesi için çalışmalar hızlandı ?

Çok fazla deli sorular var ama çoğunu dillendiremiyorum. Sonuç olarak şahsi düşüncem faiz artırılıyormuş gibi yapılacaktır. Katılım bankalarına müşteri gerek.
    çünkü faiz ile doviz kuru arasindaki korelasyon yok denecek kadar zayiftir. bana gore yoktur mesela.... doviz ayri bir dunyadir, orada talep devam ederse, faiz maiz ile isi olmaz... ki talep surekli yukselis egiliminde .... cunku odemeler yaklasirken, roll etme maliyetleri yukselirken hatta roll etme imkani iyice azalirken faize bel baglayanlara sasiriyorum.

%6-7 lik bir sert artirima giderse, kisa vadeli bir dusus olur o da bir muddet sonra yalan olur. olacagi sudur, cok daha yuksek faiz oraninda daha yuksek bir kur seviyesi !!!

boylece hersey daha da kotu olur, cunku faizi artirmak kolay ama dusurmek zordur. o girdaba girince gerisini dusunmeye bile gerek yoktur.

Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Başta Döviz girdisi olmayıp, taşa toprağa Dolar ile para bağlayan betoncular sonrada geliri yine Tl olup boyundan büyük Dolar bazlı yatırım yapmış enerji şirketler batacak ve işsizlik olmayacak !.. Cidden merak ediyorum o işsizleri nerelerine koyup işsizlik rakamlarını %10 olarak göstermeye devam edecekler !.
    Walla o TRY kazanıp ta dolar veya döviz ile borçlananlara gece 11.30-11.59 arasında %50 indirimle döviz veriliyor diye sokaklarda dedikodu almış başını gidiyor....Elimizde somut delil olmadığından dedikodu deyip geçiyoruz...O olayların aslı var ise anlamı işsizlik olmaması için kamu birilerinin borcunu üstleniyor....

Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    buda geçmiyor beyahu. bugün annemi göz doktoruna götürdüm ,doktorumuz katarak başlangıcı olduğunu ayın 27 sinde gelmemizi söyledi ve bir tanede göz sülüsyonu yazdığını bunuda alıp o gün getirmemizi istedi. fakat tüm aramalarıma rahmen bizim memlekette bu ilacı bulamadım.hatta tüm aczacılar yanımda ecza depolarını arayıp sordular ama nafile bizim ilaç yok, ne yazıkki bu ilacın muadilide yokmuş, son çare istanbuldaki tüm eşi dostu seferber ettik bakalım sonuç ne olacak. bu ilaç bulunmazsa işim nafile anam bana sütünü helal etmez. yani işin özeti buda geçer beyahu değilmiş
    Kusura bakmayin soruyorum. Nedir bu ilacin ismi. Bende goz dr nun yaninda calisiyorum. Belki yardimci olabilirim

Sayfa 983/1024 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •