
Originally Posted by
rxpu
Benim sorudan anladýðým USD/EUR paritesindeki hareketlerden dip yakalanarak kar hedeflendiði idi. Ama bir de USD/EUR paritesinin USD/TL paritesine veya çapraz paritelerde çok ufak zaman dilimlerinde oluþabilecek asenkron iþlemler nedeniyle oluþan arbitraj var. O biraz daha farklý bir þey ama onu yakalamak Türkiye'deki bankacýlýk sistemi koþullarýnda çok mümkün deðil zira makaslar zaten normal koþullara göre çok açýk. Bu tür algoritmik anomalilerden dolayý oluþan çok kýsa süreli arbitrajlarý yakalamak için çok düþük spread ile çok hýzlý iþlem yapan HFT altyapýsý gerekli olabilir. O durumda dahi çok nadir yakalanabilecek bu tür arbitrajlardan kar etmek kolay olmayabilir.
Dünyadaki hemen hemen tüm fx þirketleri (kendi altyapýsý olan programlarý kullananlar hariç) meta treader 4,meta treader 5 altyapýsýný kullanýrlar.. (aynen bizde matriks mobile derinlik hizmetlerinde ve portföy iþlemlerinde yoðun kullanýldýðý gibi). Ancak meta treader 4,5 te hangi fx þirketinden hesap giriþi yapýlýrsa o þirketin spread oraný marjý ile ekran açýlýr..
Alýþ satýþ marjý ne kadar dar olursa olsun, verilen emiri fx þirketi tahtada açar yada kapatýr dolayýsý ile yatýrýmcý ikinci elden iþlem yapmýþ olur. Ve komisyon ödemez. (tüm inisiyatif kurumda dýr, Yatýrýmcý finansmanýný emebilir)
Ancak bazý fx þirketleri ilk elden iþlem yapabilme hizmeti verir. Buda þu þekilde gerçekleþir. Fx yatýrýmcý pozisyonunu meta treader tabanýnda açar ve þirket direk emri tahtaya yollar (yani alýþ satýþ marjý tahtadaki ilk eldir) iþlem gerçekleþir ve müþteri anlaþtýðý komisyonu öder.(spread oraný en düþük sadece komisyon sabit güvenilir sistemdir)
5 ayrý fx þirketinde hesap açarak aralarýnda ki spread farklarýný görmeme raðmen ve havuza mý iþlemleri alýyor tahtaya mý gönderiyor hiçbir zaman öðrenemedim.
Çok dikkat edilmesi gereken ve emirleri hiçbir zaman hedef fiyat vermeden yapýlmamasýný gerektiren, zarar kes kar al kullanýlmasý þart olan, teminat pozisyonun 7 katý civarýnda olmasý gereken ve pozisyonlarý asla fx þirketine kapattýrmadan iþlem yapýlmasý gereken bir var olmayan öngörüyü alýp satma sistemidir..
Bol kazançlar
hakuna matara....memento mori.
Yer Ýmleri