Sayfa 995/1024 İlkİlk ... 4958959459859939949959969971005 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,953 - 7,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Attilla Yeşilada'nın her dediği olsa seçimler iptal edilirdi...
    Adam aşırı temkinli konuşuyor, A haber gibi negatif durumun en güzel taraflarını göz önüne getiriyor, bu da yandaş sınıfına yakışan bir tutum.

Mesela bankadaki paraların her kuruşuna kadar ödeneceğini savunurken tmsf öyle demiyor(adamın dayandığı nokta mevduata %100 güvencenin olduğu dönem):
    https://www.tmsf.org.tr/tr/Tmsf/Mevduat/mevduat.sss

TMSF 16 adet örnek vererek 100bin tl üzeri yok demiş.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Yahu abi geçen ay millet galeyana geldi 300-500 hüloğğğğğğ arttırmadı yahu ben hala diyorum karşıdaki adamlar kabzımaldan hallice entellektüel zekaya falan sahip değiller.
    Mevcut kurda bile merkezin rezevler eriyip duruyor şimdi 500 baz puan arttırsa çıksın burada kim dolarını bozdurup TL ye dönüp faize geçecek. 1 yıl bekleyeceksin alıpda alacağın %20 usdtry 1 günde %25 yükseldi bu ülkede hani o günü gören kim varsa 1 yıl parasını bağlarmı yahu.
    Dolar düştükçe işin terside yerliden deli gibi talep var en son 5,70 düşüşünce 1,5 milyar dolar DTH larda artış oldu mevcut düşüşte gene belli olacak bakalım ak kara şurda 1-2 hafta sonra DTH lar çıkar ortaya bu düşüşte kaç milyar dolar daha yukarı çıktı.

4,70 de dolarını bozduran kerizler %20 faizi çok sevdi diye haber yapılıyordu orda burda 7 TL de paraları eridi hiç oldu şimdi bakalım 6,40 dan dolar bozduranlar nerde hiç olacaklar.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şu anki kurgulaması ile varlık fonu var olan varlıkların tek bir teminat altında toplanarak daha kolay rehin verilebilmesi ve teminat gösterilmesi mekanizması ile dış borçlanma yapabilmek için kurgulanmış gibi gözüküyor.

Yani varlık fonu aslında şu aşamada ters bir yönde ve etki ile hareket ediyor, zira alınan borç ve bunun zaman değeri etkileri (faiz ödemeleri, özelleştirme ile satılan kuruluşların kar transferleri v.b) mevcut milli varlıkları azaltıcı etkide bulunuyor.
    Sn.rxpu teşekkürler... Sevgili Fatih Keresteci'nin sahibi olduğu "çeşme akarken su doldurma" özgün mecazi deyişini de anlayamayan teknik tanımda zorlanabilir, bırak biraz zorlansın. Çeşmede su bitince anlar...

4.  Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
    Sn.rxpu teşekkürler... Sevgili Fatih Keresteci'nin sahibi olduğu "çeşme akarken su doldurma" özgün mecazi deyişini de anlayamayan teknik tanımda zorlanabilirler, bırak biraz zorlansınlar. Çeşmede su bitince anlarlar...
    Çeşmeden su bir şekilde akar da, o çeşmenin başında musluğunu açıp kapatma hakkı ve gücü olanlar artık değişiyorlar. Devlet ve hükümetlerin önümüzdeki on yıllarda artık o çeşmenin vanasına erişimi olmayacak. O nedenle çeşme aksa da suyu acı olacak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Fişek Group, kapıya kilit vurdu:

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...URL_shortening

7. artık tl kalmadı her seviyeden dolar aldım. bakalım geçen sefer 24 temmuzda artacak diye beklerken çok pis terste kalmıştım. bu defada hadi merkez herkes faiz artışı diyor bakalım ne yapacaksın.

8.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Yahu abi geçen ay millet galeyana geldi 300-500 hüloğğğğğğ arttırmadı yahu ben hala diyorum karşıdaki adamlar kabzımaldan hallice entellektüel zekaya falan sahip değiller.
    Mevcut kurda bile merkezin rezevler eriyip duruyor şimdi 500 baz puan arttırsa çıksın burada kim dolarını bozdurup TL ye dönüp faize geçecek. 1 yıl bekleyeceksin alıpda alacağın %20 usdtry 1 günde %25 yükseldi bu ülkede hani o günü gören kim varsa 1 yıl parasını bağlarmı yahu.
    Dolar düştükçe işin terside yerliden deli gibi talep var en son 5,70 düşüşünce 1,5 milyar dolar DTH larda artış oldu mevcut düşüşte gene belli olacak bakalım ak kara şurda 1-2 hafta sonra DTH lar çıkar ortaya bu düşüşte kaç milyar dolar daha yukarı çıktı.

4,70 de dolarını bozduran kerizler %20 faizi çok sevdi diye haber yapılıyordu orda burda 7 TL de paraları eridi hiç oldu şimdi bakalım 6,40 dan dolar bozduranlar nerde hiç olacaklar.
    yerlinin parası hiçbirşey bozdurup bozdurmamanın zerre önemi yok. mühim olan sıcak parayı çekebilmek. bütün dthlar(brüt mb rezervi) bile ne borcu ödemeye nede cari açığı kapamaya yarar.

faiz artışı yerlinin parasını bozdurması için değil. abd'nin ambargo tehdidi de aynı şeye yol açtı, sıcak para kesilirse ani duruş olacak.

reisin propagandası baya başarılı olmuş insanlar ciddi ciddi faiz artışına gerek olmadığına, işe yaramayacağına inanmış resmen. o zaman hodri meydan yarın sıfırlasınlar faizi

ha bu arada kendisinde 3 kuruş dolar var diye faiz artışı istemeyen var ise allah akıl fikir versin diyorum...

Sayfa 995/1024 İlkİlk ... 4958959459859939949959969971005 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •