Millet araba alıyor satıyor. Bir yılda bir çok kez yapıyor. Vergiden haberi yok.
Millet gayrımenkul alıyor çocuğuna...Vergiden haberi yok.
Millet gayrımenkul alıyor satıyor..Vergiden haberi yok. Haberi olan alış satış fiyatında ayarlama yapıyor.
Bu maliye uyur uyur.
Ama durur size vurur.
Bu kadar bilgi,belge çağında.
Haberiniz ola.
Yazımdan bunu anladıysanız bravo...Ozaman burada yok efendim atladım zıpladım vergide dibine kadar kaçırdım şu kadar kar ettim diye hava basmayınız efendim..onu gidin ilgili başlığa yazın ,ordaki arkadaşlarda feyz alsın ,nasıl vergi kaçırılıp çok kar edebilceklerini şu anki pozisyonda dolara karşı🤗 burası dolar yükselecek beton vb gibi yatırımlar geberdi...hatta tam geberince bende şu an 3 yıla göre 2 tane alabilirken hedefim 4 tane almak....Siz de zaten 100.000 $ gömmüşsünüz 3 yıl önce,şu an 600.000 TL cebinizde yoksa zarardasınız dolara göre...ama onuda kesin 450 den satınca 3.5 den dolar alıp şu an 130.000 $ vardır...ha bunu yaptıysanız buraya yazabilirsiniz..lakin şu pozisyonda beton ölmez diyerek değil...gebermiş betona gömelim 3-5 yıla dolara göre çok kazanırız diyerek
Her yönden mat oluyorsunuz:
Vergiye tabi hasılata isabet eden indirilebilecek gider kısmı (İndirilebilecek Gider=Toplam Gider X Vergiye Tabi Hasılat/Toplam Hasılat) formülü kullanılarak hesaplanır. Yani ödediğiniz kiranızın tümünü katiyetle indiremezsiniz. 10binTL dahi kira ödeseniz gelir vergisi çıkar.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
adam al satada kiradakie vede beyanname vermemiş. verse vergiyide ödeyecekti aflardanda yararlanmamış istisnalarıda kullanamayavcak birde 3 katı ceza yiyecek haberi yok. biri şu uyanığın adı soyadını öğrenirse vergi dairesine bildirsinde vergide vermiyom diye vergi kaçaççılığı için öğünmenin ne olduğunu öğrensin.
bir halt olacağı yok.
Aynen valla.Zaten herkes böyle yapıyor lafının en anlamsız olduğu ülke bizimkidir.Vergi kaçırma bazı konularda nerdeyse milli spor.Vergi dairesi de saçmasapan bir vergi sistemi ile hizmet vermeye çalışıyor.Zamanında araba alım satımlarında vergi çoktu,millet arabayı üstüne almadan araba 6 7 el değiştirirdi ,bir sürü hukuki sorun olurdu.Makul rakama çektiler herkes arabayı üzerine alıyor.Ev alım satımında yüzde 4 vergi çok,millet az gösteriyor.Şunu yüzde 1 yap beyanı yanlış yapanın canına oku .Bence devlet bile bile göz yumuyor,sonra yanlışlıkla yakaladıklarını da oyuyor.Yanlış işler bence.
Çok doğru yapmışsınız... Herzaman derim içinde oturma niyetiyle aldıysanız evinizin değerinin artıp düşmesi hiç önemli değil..kredi içinde zamanlamanız mükemmel oranınızda...gökten zebille Katar inmedikten sonra o kredi oranları hayal bundan sonra...ilerde yatırımınız dolar karşılığınıda mutlaka bulur...belki 5 belki 10 belki sonrasında...güle güle oturun
Yer İmleri