Aralık BIST 110 bin hedefim zorda.
MB ne yaptıysa DOVIZ cilerin kafasını kıramadı. Bu işin yöntemi basit ve çocuk oyuncağıydı.
En başta en çok doviz alan kurumsal firmanın kafasını kırsaydı, işler bu hale gelmezdi. En büyük kaybı HALK çekecek herşeye gelen zamlar yüzünden.
Bakın ABD dün danimarka bankasına ceza kesmiş. Kara para aklıyor diye. Bizim yeni vestel eski adıyla poly peck firması sahibi, londra borsasında 30 milyon dolarlık kendi firmasına işlem yaptı diye, poly pecki, koca holdingi batırdılar, sahibini hapse attılar. Sadece 30 milyon dolar.
Bunun gibi kafadan 5 örnek daha sayarım, araştırsam 10 tane daha bulurum. Ülkenin düzenini bozan firmanın,
DAHA İŞİN BAŞINDA KAFASINI KIRARSIN. Kural budur. Bunu gören diğer fırsatçılar dağılır. Netçede insan dediğinde bir hayvan. Güçlü hissederse saldırır, güçsüz hissederse uysallaşır. Her fırsatta da talana açıktır.
Ama cezayı ancak temiz ve aklı başında bir hükümet verebilir, yoksa kendi pisliklerinde ortaya dökülür. Hoş bizde dökülen pisliğin haddi hesabı yok ama ceza alan yok, tersine pisliği ortaya çıkaran ceza alıyor.
Daha ilk atakta, dovize ihtiyacı olmayıpta, yüklü doviz alan büyük bir bankaya, milyarlık bi ceza veselerdi. Enflasyon fırlamazdı. Enflasyonun artması işsizliği tetikler. Fakirlik artar ve enflasyondan faydalanan kesimin cepleri dolar.
Yani kalabalık gruplar fakirleşirken, küçük gruplar zenginleşir. Köy kuralı neydi, üretim aynı iken, birileri fakirleşiyorsa-cebinden para çıkıyorsa, o para mutlaka ve mutlaka, birilerinin cebine giriyordur.
Zengin sayımız artacak, halk dahada fakirleşecek. Buna üzülen hükümetle damadı, yeni bir uçak siparişi daha verip, marmarise 100milyon dolarlık organik çiftlik yapacak. GDOlu kanserojen ürün yemeyecek.
USD eni sonu düşecek ama enflasyon kalıcı hale gelmiş olacak.
Hani bunların hepsi eni sonu olacaktı ama 3 ayda olması var 3 senede olması var. 3 senede olsa, etkisi daha hafif olurdu. Tamamen HALKı düşünerek konuşuyorum.
Cebinde milyonla piyasada paradan para kovalayanlar zerre umrumda değil. Batsa eline işemem. Aynısı benim içinde geçerli tabi.
Batarsam sizde elime işemeyin, zaten fazla param yok, onuda enflasyona yedirmeyeyim diye uğraşıyorum.
Bu işeme atasözü farklımıydı.?
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri