Sayfa 405/1000 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,233 - 3,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Tamamdir papaz serbest, pek bos konusacagini zannetmiyorum ABD disisleri bakaninin.
    ee 15 kisi daha vardi Papazin yaninda onlara ne oalcak?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Üstadım tamamda ne ediyor bu papaz sendikasyonlar tamamlansa bile bütün dış borcumu ödeyecek papaz. Hani tepkisi yapıpda yapacağı bu kadar olur anca keşke salsalar şu adamı önümüzü daha rahat görürüz. Ortalık toz duman her yer konkordato haberleriyle kaynıyor papaz salındı salınmadı vıdı vıdıyla piyasa çeviriyor bademler.
    aynen

papazin serbest birakilmasinin ekonomi ile hicbir alakasi olmadigina gore bu dolarin dususu cok sacma

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sendikasyonlar çok önemli , zira tüm borç yeni alınacak bir miktar daha fazla borç ile çevriliyor. Bu da işi *kısa vadede de olsa* tamamiyle çözer. Likidite birden değişir. Tahminime göre Amerika bugüne kadar sendikasyonlar ile tehdit ediyordu. Uzlaşma olunca sendikasyon onayları da geldi. Düne kadar bu onaylar verilmiyordu belki de. Erdoğan'ın sabah suratının asık olmasını buna bağlıyorum. Vermek zorunda kalmış gibi bir surat görünümü çiziyordu.

Yine de burası Türkiye ayı da çıkabülü , daş da düşebülü. 12 Ekim'e kadar beklemekte fayda var.
    daha once yazdigim gibi

Ayni Amerikanin yaptigi gibi borcun dag gibi olsa ne yazar, bankalar daha yuksek faizle borclanip eski borcu cevirebildikten sonra kisa vadede bir onemi yok.

Ama uzun vadede katlanan borca nasil care bulunacak derseniz o zamana kadar ne REIS kalacak nede AKP o yuzden borclan babam borclan, ceremesini biz cekelim fakirler ceksin

4. Yahu ne papaz salındı ne bir halt oldu pompeo gerizekalısı kendi kendine gelin güvey olmuş o kadar. O kamili kim heveslendirdiyse zannetti hemen papaz salınacak ulan atilla ne oldu halkbank ne oldu sığır yeminle abd liside farketmiyor sığırsa bir adam sığır.
    Günlükte üçgenin E noktası yapıldı bu sayede iyimi hemde bankalar kapalıyken ve millet bankadan zararına 5,70 den dolar sattı yahu gece gece panikle yuh yani.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

5. The Legend (@sonperde11) adlı kişiye göz at: https://twitter.com/sonperde11?s=08

Burayı birde Atilla Yesilada, Murat R.Arslanoğlu Mert Yılmazıda takibe aldım. Burda bir dostum yazmıştı.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    aynen

papazin serbest birakilmasinin ekonomi ile hicbir alakasi olmadigina gore bu dolarin dususu cok sacma
    yahu neresi saçma doların ilk çıkış ivmesi trump in papaz yüzünden attığı twetler degilmiydi ..papazı vermezseniz ekonomik yaptırılar vs var ( bana göre yapamaz ) denmedi mi ...ekonomik yaptırım olunca ekonomi ile alakası olmuyor mu ??

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    tuvalet kağıdı deyip geçmeyin çok zamlandı ..dolar gibi o da değerli..
    USD&WC kağıdı paritesi kaç bilen varmı.

8.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Tveter de biri yazmış

TCMB Eylül-Ekim-Aralık vadelerde yoğun Viop $ short yapıyor,,,,Darphaneden tl basıp Viop short kontrat yükleniyor,,,bu işlemler doların yükselmesine engel değil mi?? Biri bi zahmet cevaplasın sevabına ğŸ§

Tcmb vioptaki kontratlar için darphanede para basmıyor. tcmb zaten her gün piyasanın 160-170 milyar TL likidite açığını kapatıyor. Ve bunu %24 faiz ile fonluyor. Viop'tan para kazanırsa hiç sorun yok parayı alıp karına ekleyecek. Ama diyelim ki 100mTL zarar etti, hatta 1 milyar TL zarar etti. Bu günlük likidite açığının sadece binde 5'i bile değil.
    Eğer tcmb günlük likidite açığının mesela dörtte biri ile yarısı kadar bir meblağı 40-50 milyar TL gibi VIOP'ta kaybederse, o zaman problem olur , zira likidite açığının büyük bir kısmını *kalıcı olarak* %0 sıfır faiz ile kapatmış olur.(hatta borç değil piyasaya kalıcı olarak ödeme yapmış olur) Bu da piyasada ciddi anlamda bir enflasyon yaratır, TL bollaşır ve döviz yükselir.
    Son düzenleme : rxpu; 24-09-2018 saat: 20:42.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 405/1000 İlkİlk ... 305355395403404405406407415455505905 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •