Sayfa 287/367 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

tweterdan bir haber,
    110 bin camii,110 bin imamın
    ülke ekonomisine günde 15 kğ süt veren
    inek kadar katkısı yok
    nasıl kalkınacağız diyen adama
    imamlar kızmış
    cenaze namazını kıldırmayız demiş

aklıma sen geldin aywa
    niyeyse artık tabii baya bide güldüm

meylana ne diyor abi
    ne olursan ol yine gel...
    bunlara mevlanayı öğretememişler
    yazık olmuş yani

bu meslegi yapan güzel insanları
    ayrı tutuyorum tüm kalbimle

2. Pkk'nin mal varliklarina el koy...Al sana bir kaynak daha yurt disindakilerle beraber 100 milyar dolardan fazla oldugu defalarca ifade edildi.
    Bu memlekette en büyük sıkıntı biraraya gelmek değildir abi; biraraya geldiğinde hasılatı paylaşmak...Paylaşmayı bilmiyoruz vesselam...Kırıp dökmeseler bari...Bu arada şaka maka 102 bin hedefine geldik sayılır...Mezbahadakilerin melemesi arttı iyice, tekbir sesleri felan...

na hah hah haaaaa !...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    tweterdan bir haber,
    110 bin camii,110 bin imamın.......
    bu meslegi yapan güzel insanları
    ayrı tutuyorum tüm kalbimle
    "imamlık" meslek değildir islamda.
    cemaatin en iyi kuran bileninin öne çıkıp namaz kıldirmasıdır. yani aramizdan o vakit namazi icin sectigimizdir.

imam-i azam diye bahsettigimiz zat kumas tuccarı idi. uygulamada bir mezhep olusturabilecek bilgisi de ekstrası. memuriyet (hakimlik) kabul etmediği için zindana atıldı. öldü.

günümüze gelince.
    milli eğitimimiz ortaokul çağında ögrencilerin hayatta hobi/meslek olarak yapacakları el becerilerini geliştirtmeli ki, imam da ben de siz de topluma daha katkılı olabilelim.

Gerçi imam dediklerimizin görev tanımlarında "semtlerindeki insanların sosyal, psikolojik, sportif ihtiyaçlarına çözümler üretmek" de olsa ulke kalkınmamıza faydaları daha gözle görünür hale gelebilir....bea..!
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

4. aklıma sen geldin aywa
    niyeyse artık tabii baya bide güldüm
    Abi ben camileri kaldiralim, imamlari kovalim demiyorum ki, diyaneti kaldiralim diyorum. Mesela ufak bir camide 500 kisilik bir cemaat var diyelim. Ayda herkes 10 TL verse imam maasi ve cami masraflari cikar. Butceden en buyuk payi diyanet aliyor, en buyuk kaynak burda.
    Tabii sen "benim cenaze namazimi kim kildiracak" demek istiyorsun. 0101 kildirir abi. )))))))) Bu nasil arkadaslik narinim, sen de mi narinmim?
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Bu memlekette en büyük sıkıntı biraraya gelmek değildir abi; biraraya geldiğinde hasılatı paylaşmak...Paylaşmayı bilmiyoruz vesselam...Kırıp dökmeseler bari...Bu arada şaka maka 102 bin hedefine geldik sayılır...Mezbahadakilerin melemesi arttı iyice, tekbir sesleri felan...

na hah hah haaaaa !...
    Bence o pozisyondan ufak bir karla cikabilir. En son keneyi 3000-4000 puan verene kadar tutarsa, 3. Kene 2000 puan kar verdiginde tum pozisyonlari kapatirsa, toplamda 2000 puvan kari olur. Tir doldurcam derse senin dedigin gibi olur abi, mezbaha...Usta abi o, isini bilir.
    @erefefik

6. Gerçi imam dediklerimizin görev tanımlarında "semtlerindeki insanların sosyal, psikolojik, sportif ihtiyaçlarına çözümler üretmek" de olsa ulke kalkınmamıza faydaları daha gözle görünür hale gelebilir....bea..!
    Bir köy papazi 4 yillik zor bir fakulte bitirir, ustune farkli alanda mesela hukuk, sosyoloji, psikoloji gibi master ya da doktora yapar. Ayrica butun papazlar insaat islerinden cok iyi anlarlar, kiliselerde tadilat isleri cok oldugundan sanat tarihi de bilirler. Bizim imamlar bunlardan bihaberdir. Mesela Sehzadebasi Camiinde sadirvanin ust tarafina, beyaz pimapen cerceveli camlar konmus. 500 yillik tarihi eser,...Sayet diyanet kaldirilabilinirse (cok zor tabi) , cami cemaatleri daha nitelikli imamlari camilerine getirmeye calisirlar.
    @erefefik

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Abi ben camileri kaldiralim, imamlari kovalim demiyorum ki, diyaneti kaldiralim diyorum. Mesela ufak bir camide 500 kisilik bir cemaat var diyelim. Ayda herkes 10 TL verse imam maasi ve cami masraflari cikar. Butceden en buyuk payi diyanet aliyor, en buyuk kaynak burda.
    Tabii sen "benim cenaze namazimi kim kildiracak" demek istiyorsun. 0101 kildirir abi. )))))))) Bu nasil arkadaslik narinim, sen de mi narinmim?
    Camiler diyanete bağlı iken fetolar metolar çıkıyor.
    Camiler devlete bagli olmazsa her cami bir tarikat olabilir.
    O zaman gör kaosu.

Sizin papazlarla ilgili verdiğiniz bilgilerde de olduğu gibi, din görevlilerimizin vasıflarında ve görev tanımlarında düzenlemeler (sosyal hizmetler uzmanlığı, spor antrenörlüğü, müzik enstrumanı çalabilme v.s.)
    yapılırsa mahallelerinde daha verimli hizmetleri olabilir.

... bea...!
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Bilemeyizki böylece, bu işlerin böyle dönmediği kesin ama, ilgi sektörün de bir döngüsü var neticede malum..

Garip bir yöntem iş bu sebep fakat kolaylıklar dileyelim madem gönlünüzce olsun akif_gundogdu bayım..

Yanlış anlaşılmalara çok müsait bu ortamda, birileri de çıkar ver fark 200'ü bile der

yanında 2 tarla arsa daha bile ilave sunabilip teklif hesabı,

kim bile detay kesin hesabını ??..

Ama ticarette bereket başka boyut, hayırlı işler..

Sayfa 287/367 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •