Artan

144,10 10 12:55
109,00 9.99 12:55
175,20 9.98 13:23
3,89 9.89 13:26
3,67 9.88 13:26
Artan Hisseler

Azalan

58,95 -10 13:26
14,16 -9.98 13:26
295,75 -9.97 13:26
188,00 -9.96 13:26
180,00 -8.58 12:55
Azalan Hisseler

İşlem

7.643.065.226,75 13:26
5.221.239.191,34 13:26
5.186.378.676,69 13:26
4.482.624.997,50 13:26
4.357.794.309,50 13:26
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Önemli bulduğum bir açıklama:

İş Bankası genel müdürü , Adnan Bali: Biz ancak 2011 yılında eurbond piyasasına girebildik. O nedenle elimizdeki kaynaklar uzun vadeli değil. Bu nedenle şu anda sanayiciyi uzun vadeli olarak fonlayamıyoruz.
    Mevduatlarda maksimum vade 32-45 gün arası. Bunun üzerine çıkmıyor.

Bu kriz ile sermaye yeterlilik rasyosu %13'lere indi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

İş Bankası genel müdürü , Adnan Bali: Biz ancak 2011 yılında eurbond piyasasına girebildik. O nedenle elimizdeki kaynaklar uzun vadeli değil. Bu nedenle şu anda sanayiciyi uzun vadeli olarak fonlayamıyoruz.

ben bu bankaların açıkladıkları sermaye yeterlilik rasyolarına da pek güvenmiyorum ya neyse

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    ben bu bankaların açıkladıkları sermaye yeterlilik rasyolarına da pek güvenmiyorum ya neyse
    KGF kredileri diyorum başka bir şey demiyorum. Bu KGF kredilerini bu denli büyük mebleğlarda kim planladıysa ülkeye çok büyük kötülük etti. Keşke batacakları o zaman batırsalardı da bugünlerde iltihap bütün vücudu sarmasaydı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    KGF kredileri diyorum başka bir şey demiyorum. Bu KGF kredilerini bu denli büyük mebleğlarda kim planladıysa ülkeye çok büyük kötülük etti. Keşke batacakları o zaman batırsalardı da bugünlerde iltihap bütün vücudu sarmasaydı.
    valla muhalifi yandaşı bütün herkes ağız birliği etmişcesine bankalar taş gibi hiçbişey olmaz diyor ama bu bankalardan kredi almış şirketler patır patır batıyor. aksi gibi devlette bankalara her türlü desteği vermeğe hazırız diyor. sorun yoksa ne desteği?

bu benim gibi sade vatandaşta güven oluşturmanın aksine aşağıdaki(eğer paylaşmayı becerebilirsem) internet meme'nin yarattığı imajı yaratıyor.

biraz daha dürüst ve şeffaf olsalar aslında herşey çok daha güzel olacak. tarafsız basın ve şeffaflık olmayınca herşey komplo teorileri ve bizim hayal gücümüze kalıyor. benim misal şuan için Türk bankacılık sistemiyle bir alakam kalmadı... olanların cesaretine hayranım. ytd

Attached Images Attached Images

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    BDDK denetliyor ayrica halka acik olanlari dunyanin en buyuk audit sirketlerinin TR ayaklari denetliyor

Dalavere olmasi mumkun degil. Yillarca auditor larla calistim

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

benim sorum su

sendikasyon kredisini dolar cinsinden 20 yillik aldin diyelim

Bu sendikasyon kredisini nasil TL ye cevirip 1-2 yillik sanayiciye veriyorlar? Arada bir swap var sanirim ama o swap uzun vadeli degildi yanlis hatirlamiyorsam. Yani bankalar burada buyuk risk tasiyor, haksizmiyim?

Jondowes uzun yillar once burada yazmisti ve ben ayni soruyu sormustum arada kaynadi gitti

Bankalar muthis bir vade riskimi tasiyor yoksa ben mi bir sey kaciriyorum?

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    benim sorum su

sendikasyon kredisini dolar cinsinden 20 yillik aldin diyelim
    sendikasyon kredileri 1 veya 2 yıllık oluyor diye biliyorum. 10-20-30 yıllık borçlanmalar ise eurobond ihraçları ile oluyor olmalı.
    Evet bankalar çok ciddi bir vade uyumsuzluğunu yönetiyor.
    Ama bankanın tanım olarak işi budur zaten.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    sendikasyon kredileri 1 veya 2 yıllık oluyor diye biliyorum. 10-20-30 yıllık borçlanmalar ise eurobond ihraçları ile oluyor olmalı.
    Evet bankalar çok ciddi bir vade uyumsuzluğunu yönetiyor.
    Ama bankanın tanım olarak işi budur zaten.
    bende onu merak ediyorum iste

yani 2 yillik sendikasyon kredisini alip nasil TL ye cevirip 10 senelik konut kredisini TL cinsinden veriyor?

Bunu hedge etmeden yapiyorsa buyuk gecmis olsun yada bilmedigim baska bir yontemmi var?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •