Daha basit ve kisasi su

Bugun sen yuzde 10 verimde olanlari alacaksin banada dedinki erhan sende yuzde 10 verimliligi olanlari al paraya para demessin dedin.

Bende olur dedim sen bugun calistirdin hisseler froto akcns bimas cikti. Aldin

Bende ertesi gun calistirdim benim hisseler adel petkm tuprs cikti.

1 hafta sonra cafede bulustuk sen sordun naptin haci aldinmi yuzde 10 verimlilikli hisseleri dedin bende aldim neler var sende dedim.

Sen akcns froto bimas dedin bendekiler ise bambaska bu nasil olur hani ikimizde yuzde 10 tv verimliligine sahip hisseleri taramistik aramizda sadece 1 gun fark var ve hisseler degismis.

Bu ikimizin getirilerindede sapmalarin yuksek olacagini gosterir.

Program ise bugun bastiginda bu hisseleri cikartti diyelim 1 ay sonrada yeni tvsi yuzde 10lari secmek icin tarattiginda gecmisdeki hisseleride gosteriyor. Bir bakiyorsun gecmise normalde o gun tarattiginda froto akcns bimas cikmisti ancak bugun gecmisteki o hisselerin yerine bambaska hisseler koyuyor.

Biran icin dusunuyorsun ulan ben o gun bunlari almadimmi listede bu hisseler cikmamismiydi doyor gozlerini ovusturuyor daha yakindan bakiyorsun. O gun cikan hisseler bugun tarama yapip gecmisdeki hisselere bakinca liste yer almiyor.

Hafiza kaybi yasadigini dusunuyor extrani kontrol ettigindede froto akcns bimas almissin birseylerin yanlis olmasi imkansiz problem sistemin gecmis hisseleri degistirmesinde.

Repaint resmi yeniden yapma kz yi yeniden hesaplama degistirme anlamina geliyor dolayisiyla sistemin urettigi getiri gercek hesabindaki getiriyle farklilik gosterecektir.