3 4 saatte verdim 70 bin tane
3 4 saatte verdim 70 bin tane
Evet Sn Spenc uzun zamandır yazmıyordum zaten çokta yazmıyorum ama forumun sıkı takipçisiyim özellikle kış aylarında yaz dönemi işlerden dolayı daha seyrek takip edebiliyorum. Düşüncelerinize hemfikirim de ben geçenlerde 9.17 den bi miktar satmak zorunda kaldım günlerdir yerinede koyamadım acaba 10 altında alım fırsatı verirmi @poemin bahsettiği 0,80pddd hisse fiyatı karşılığ nedir?
@Sn. Poem?
Herkese bol kazançlar.
Sn. meegi hoşgeldiniz.
Benimki biraz abartı olabilir tabi ancak şu anki defter değerine göre 6,30 seviyelerine denk geliyor. Biliyorsunuz, PD/DD'ne spotta piyasa fiyatlıyor. Ancak önemli olan bilanço.
Bilanço sonrası DD arttığı sürece sorun yok diye düşünüyorum. Şu anki defter değeri 7,85 TL.
Ha defter değeri çok artar 12 TL olur o zaman bu fiyatlar bile kelepir kalabilir. Şu an böyle bir rakam öngörmüyorum tabii ki.
Ben bu şirkette alımlarımda tahmini gelecek PD/DD verisini ve bazı teknik indikatörleri kullanıyorum. PD/DD: 1'in altına indiğinde güzel fırsat olur diye düşünüyorum.
Keşke hususuna kizmak ne demek kendi adıma keşke.. Aslında diyorlar diğer hissedede niye satmiyorsun. Amaç satmak olsa doğru iyi para kazanmış olucam, peki ya sonrası? Çalışırken para biriktirme şansı oluyor ve ek gelir yaratacak birseyler gerek ilerisi için. Belli bir yaştan sonra iş kurmak risklere girmek zor. Bu yüzden farklı şirketlerde istediğiniz miktarlarda ortak olma şansı var. Temettü rakamları gerçekten komik gelebilir hele bu enflasyonda daha bir komik. Fakat emekli olmak için 35 yıl çalışan veya bir ev kredisi icin 10 yıl düzenli ödeme yapan kişinin. En az 5 yıl hisseye yatırım yapması zaman açısından bir kayıp değil tabi kendi adıma bu fikrim yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar.
Ben hisseyi kumar aracı olarak görmüyorum. İsteyen alır isteyen satar kurumlar içinde geçerli bu durum. Ya bırak kardeşim kar cebe yakışır deselerde bu ekonomide şu ortamda neden riske edeyim ki paramı ne kurların ne faizlerin kalıcılığı kesin tabi ne de şirketlerin,l. ama şirketlerin asıl amacı kardır ve bu enflasyonda daha fazla kar yapmak zorundalar ayakta kalabilmek için. Dedim ya nasıl altın doviz bir yatırım aracı değil, birikim araciysa eğer, hisse düşerse birikim çıkarsa yatırım mantığı var bir nevi dusuncelerimde. Bu yüzden aynı şirkete odaklanmak yerine farklı emtialar ve sektörlerde uygun olabileceklere kumbara misali atıyorum. Artık hangisi fırsat veriyorsa. Ytd.
Yer İmleri