Alýntý Originally Posted by Kyno Yazýyý Oku
Durgunluktan cok fazla etkilenmeyecek .!!!! Diyorlar !! Bakin rakamlari cok seven arkadas... bu sektor yillardir at kosturduda ne oldu? Ne kazandi? Kac para sermaye ile kac para temettu yaratti?
Bir arkadas bilanco rakamlarini analiz etti....365 gun nakit donus hizi hesaplandi. Yani cimentoyu uret sat ve parasini kasaya bir sene sonra koy. Turkiyenin neresinde boyle balli ticaret var yaw. Ama indira gandi yapmanin yolunu boyle bulmuslar.
Uretim maliyeti finansmani faizi sirkete....satis hasilati faiz geliri cebe.
Onun icin Izmir de durgunluk bile olsa bu akilli iyi egitimliler mali satarlar. En kotu ihtimal vadeyi iki sene yapiverirler kendi rakamlari buyur....sirket karliligi icin de kriz vardi anca idare ettik derler.
Patron yoneteciler mutlu...idare sorumlulari sessiz...sala basi al maasi.
Yani elin oglu uygun fiyatli cimentoyu kacirmaz.Alan memnun satan memnun devam. Biz yatirimcilar da
avcumuzu yalamaya devam ederiz.
Ytd.
Saygilar.


LG-D802 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
365 gün dönüþ hýzý tam olarak o kadar vade yapýldýðýný göstermez,inþaat sektöründe bir çok firma risk almamak için önceden çimento fiyatýný baðlar,bilançoda ticari borç ve alacaklara bakarsanýz durum gayet dengeli...son çeyrekde 15 milyon dolar civarý ihracat yapýlýp borçlardada döviz bazýnda azalma yaþandý ise kambiyo zararý çokda sorun olmaz,kimse dövizden medet ummasýn memleket iki üç aydýr cari fazla veriyor,bir bakarsýnýz o kambiyo zararý döner yýl sonu kambiyo karý olarak bilançoya yansýr...bu hissede tartýþýlmasý gereken konu 800 milyon dolar olmasý gereken pd’yi kim anormal þekilde 10 da bir fiyat ile manipüle ediyor???