Sayfa 138/350 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

6 yıllık sistemciyim böyle sütun görmedım titrettin beni titttttttrettin.

valla tebrik ederim ykoç hocam mukemmelsin.

durup boş boş düşünürken yeni bir mantık ve teori daha keşfettim

İşin güzel yani yine evrensel olması O halde sizlede paylaşabilirim BELKİ

Şimdilik teori diyelim testlerime göre tüm sistemlerde başarıyı arttırıcı getiriyi arttırıcı riski düşürücü bir etkisi var herşeyi iyileştiriyor.

başarılı işlem oranınız artacak.
    kar miktarınız artacak.
    max dd düşecek.
    pf oranınız artacak.
    işlem maliyetleriniz düşecek

bir indikator değil yine yeni bir mantık ve yine evrensel.

teoriyi excel üzerindede simüle etmem gerekiyor tam olarak emin olabilmek için

sanırım düşündükçe ve çalıştıkça birşeyler daha keşfedeceğiz görünüyor.

biraz ipucu vereyim nasıl aklıma geldiği konusunda belkide bulanlar olur.

repaintli sistemleri düşünün neden yüksek kar üretirler. bende şöyle oturup evet biraz saçma görünebilir bir insan oturup niçin repaintli sistemleri karları hakkında düşünür :D neyse

birşeyleri i-1 filan yaparsam getiri çok artıyor değilmi veya kapnışla karar veren bir indikatoru sankı açılışla karar vermiş gibi hesaplattırırsam getiri artıyor öyle değil mi ? repaint oluyor getiri artıyor buradakı ana mantık ne ?

Önceden öngörmek. yani repaintli sistemler önceden düşüşü veya yükselişi öngörmüş gibi yaparak yüksek getiri üretebiliyor.

O halde sistemimizi bir şekilde önceden öngörü sağlattırabilirsek demekki teoride getirinin artması gerekir.

Peki bunu en basit bir biçimde nasıl gerçekleştiririz ????????

İşte üzerinde calısıp bir nebze önceden öngörüye dayalı tasarım yapıyorum şu anada testide yaptım ancak garantıye almak için excel simulasyonu yapmam gerekecek.
    Tahminleme algoritmalari faydali uzerine cok calistim ama sistemlerimde verimli kullanamadim, erhan hoca yakalamis bir seyler...

Ileriye yönelik ham tahmin yaptiginizda gerceklesme olasiligi ve kazanc kayip orani dengeli oluyor, kazanc olarak pek avantaj saglamiyor. Olayi biraz daha ileriye taşıyıp katma degerli tahminleme yapmak lazim ki verimli olabilsin.

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

arkadaşlar muhtemelen sistemleriniz sat ile yeni vadeye taşındı. yeni vade 5bin puan yukarıdan açınca otomatik olarak ilk barda al yakacak. sistemler bunu zrar olarak yazacak. puan önemli değilde sıkça olarak ilk sinyaller yanlış oluyor. buna ürettiğiniz bir çare var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    arkadaşlar muhtemelen sistemleriniz sat ile yeni vadeye taşındı. yeni vade 5bin puan yukarıdan açınca otomatik olarak ilk barda al yakacak. sistemler bunu zrar olarak yazacak. puan önemli değilde sıkça olarak ilk sinyaller yanlış oluyor. buna ürettiğiniz bir çare var mı?
    Yeni vadenin grafiğinde çalışıcak sistem yanlış olmaz o zaman. Büyük ihtimal sistem tester ı soruyorsunuz o da yapılır ben yapmadım henüz sn Çağlar'ın yazdığı kod vardı sanırım oraya bar sayısı eklenip testlerde flat bölge olarak belirlenebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Ben vade değişiminin ilk gününü pozisyonsuz geçiriyorum.
    Indikatorlerin normalize olmasını bekliyorum. 1 gün yetiyor bana.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

5.  Alıntı Originally Posted by cashhflow Yazıyı Oku
    Yeni vadenin grafiğinde çalışıcak sistem yanlış olmaz o zaman. Büyük ihtimal sistem tester ı soruyorsunuz o da yapılır ben yapmadım henüz sn Çağlar'ın yazdığı kod vardı sanırım oraya bar sayısı eklenip testlerde flat bölge olarak belirlenebilir.
    Dediğiniz gibi daha önce paylaştığım yöntemi kullanıyorum. Bütün sistemlerim flat şu anda.

Yeni vadede ne zaman sinyal yakacaklar belli değil. Sistem ne zaman al veya sat verirse...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

6.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Bence bu isin en dogru sekli vade bitmeden yeni vadeye tasinmak. Mesela 1 gun once veya son gun sistemlerin uygun zamaninda yeni vadeye gecmek ve grafigi VIP-30 dan degilde yeni vadeden islemek. Boylece gercek gecis yapilmis olunur ve iki vade arasi fiyat farkindan kaynaklanan gap yani aslinda olmamasi gereken gap olmaz. Ve sistemlerin, indikatorlerin duzeni bozulmaz.

Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Bence bu isin en dogru sekli vade bitmeden yeni vadeye tasinmak. Mesela 1 gun once veya son gun sistemlerin uygun zamaninda yeni vadeye gecmek ve grafigi VIP-30 dan degilde yeni vadeden islemek. Boylece gercek gecis yapilmis olunur ve iki vade arasi fiyat farkindan kaynaklanan gap yani aslinda olmamasi gereken gap olmaz. Ve sistemlerin, indikatorlerin duzeni bozulmaz.

bana da makul gözüküyor. lakin bir daha ki seferde sn tiberius gibi pozsuz girip birkaç sinyal sonra işleme açacağım.

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bana da makul gözüküyor. lakin bir daha ki seferde sn tiberius gibi pozsuz girip birkaç sinyal sonra işleme açacağım.
    O zaman birkac sinyal kacirmis olursunuz. Birkac sinyalligine sistem kapatmis olursunuz.. tercihtir tabi...

Sayfa 138/350 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •