TD Ameritrade'e bugün email attım. Hemen cevap geldi.
Sorum:TR vatandaşı hesap açabiliyor mu? Açabiliyorsa hesap açmak için izlenen tüm adımlar nelerdir?
Buyrun.
![]()
TD Ameritrade'e bugün email attım. Hemen cevap geldi.
Sorum:TR vatandaşı hesap açabiliyor mu? Açabiliyorsa hesap açmak için izlenen tüm adımlar nelerdir?
Buyrun.
![]()
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Sayın Trade Shark,
TD Ameritrade 'de açılan hesaplar için herhangi bir hesap işletim ücreti vb masraf var mı?
Aradım ben konuştum
Td hesap alt limiti yok.
İşlem ücreti 6 küsür dolar.
Pasaport. Tc no. Vergi no. Fatura elektrik su gaz ile online başvuru yapıyoruz.
Td nin first national bank of omaha hesabı var. Oraya parayı gönderiyoruz.
Enpara 30 lira komisyon alıyor.
Asıl mesela bu gönderilen paradan başka kesintiler. Enpara bilmiyor. Gönderilen bankayı aramadım. İnternette teb ile gönderen 25 usd aracı bankaya ödemiş.
Td den senetleri sattık parayı bankaya istersek 25 usd kesiyor.
Çok ilgililer.
Bankadan bankaya degisiyor.
Nakit para goturup yatirin HSBC bunu nereden cektin dekontunu goster diyor.
TEB de bir form imzalatiyormus.
Bu form MASAK'a bildiri formu imis..
MASAK gerekli gorurse incelermis.
Tabii bir kopyasi da Maliye'ye gidiyordur.
Bankacilik kanali ile giden gelen paralar 50K dolar filtre uzerinde izlenir, incelenir..
Bu filtre feto olayindan sonra daha da asagi cekilmis bankacilardan duyduguma gore.
Kisiler sinirlardan gecerken beyan etmeden 10K dolar limitle sinirdan gecebilirler bunun uzeri beyan edilmelidir, yakalanirsa el konabilir, geri alabilmek kolay olmayabilir.
Aile olarak sinirdan gecerken bu kisi basi degil aile basidir.
Bilmekte fayda var.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
...................
Son düzenleme : Hasan.; 06-11-2018 saat: 17:43.
500.000 dolara kadar paranın devlet güvencesi varmış. Aklımda kalanlar bunlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://kpmgvergi.com/Blog/Pages/Ful...px?article=872
Bu yazi eurobond gelirlerinin vergilendirilmesi icin yazilmis ama yurtdisinda elde edlilen temettu ve alim satim kazanclari icin de gecerli prensipler icreiyor ayrica su diurum da var:
Eurobond'ların kişisel beyana dayanan yapısı nedeniyle Türkiye mukim yerli yatırımcılar tarafından yurtdışında açılabilen yatırım hesaplarıyla iktisabının yapılması ve getirilerinin de bu hesaplarda bırakılması söz konusu olabiliyor. Bu tutarların mükellefler açısından vergi kontrol mekanizması dışında kaldığı düşünülse de özellikle önümüzdeki yıllarda yerel otoritelerin CRS (Common Reporting Standards) gibi geliştirdikleri otomatik bilgi değişimi uygulamaları neticesinde ülkeler arasında vergiye tabi gelirlerin kolaylıkla takip edilebileceğini belirtelim. Ayrıca, ülkemizde geçtiğimiz yıl tamamlanan Varlık barışı sürecinde mükellefler, Gelir İdaresi'ne yurt dışındaki Eurobond veya benzeri varlıklarının bildirimini gerçekleştirmişlerdi. Mükelleflerin, bu tarihten sonrasını kapsayacak şekilde kişisel beyanlarını zamanında tamamlamalarının önem arz ettiğini hatırlatalım.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri