Sayfa 315/1012 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben de bu söyleme hep şaşırarak bakmışımdır.Bu memlekette nelere ne paralar dökülür,ne paralar iç edilir hiçbiri gündeme gelmez iş emekliye asgari ücretliye zamma gelince ya biz şimdi bu zammı yaparsak bunlar harcar, enflasyon artar, bu garipler zam aldık sanırlar ama netice değişmez, bık bık bık.Ya değişmezse değişmesin enflasyon azarsa azsın bu garipler bu paraları havaide yemiyecek,gece hayatında karı kız alemlerine dalmıyacaklar,kıbrısa kumara gitmeyecekler ,evlerine ekmek alacaklar, borçlarını ödeyecekler ,zamlı doğalgaz elektrik faturalarını öderken biraz daha rahat edecekler.Enflasyon azacaksa bunlardan azıversin ne olacak ki.Ekonomi öyle de mokoko böyle de.Bu garipler tasarruf edecek az bişi para birikecek,gidip ihale yapacağız çinlilere kanal istanbul yaptıracağız para onlara gidecek ne farkedecek ki.))))))))))))
    Katiliyorum ama yapacak bir sey yok.

Iktidar sunu dusunuyor. Aliyor onune TASARRUF PARADOKSU nu.

Iktidar dusuk gelirli (Isci, emekli vs) yuksek ucret odemek istemez. Bunun nedeni iktidar halkin tasarruf yapmasini arzulamaz. Verdigi paranin tekrar piyasaya girmesini ister. Aksi taktirde ekonomi buyumez.

Yuksek buyume istiyorsan yuksek enflasyonu da goz onune alacaksin.

Hem ben yuzde 10 buyuyeyim ama enflasyonda yuzde 5 te kalsin. Yok oyle bir ekonomi.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam haklısın ama kan emiciler var. Ben yine de bir ümidim var, reis inşaatcılara muslugu kesti sanırım. Eğer böyle 1-2 yıl para akmasın devlete-belediye iş yapan inşaatcılara, memleket nefes alır. Doları da gevşeten en büyük etken de ihalelerin iptal olması.
    Devletin Konut sektorunu ayakta tutma sebebi aslinda mantiksiz degil. Ben devlet olsam bende oyle yapardim

Peki neden?

Konut sektoru yaklasik 200 sektoru besliyor Turkiye de. Sen konuta darbe vurursan 200 sektore darbe vurursun.

Yapilan yanlis ekonomiyi uretim yerine konut uzerine insa etmekti. Olan oldu artik.

Iktidar bundan vazgecemez, gecerse iktidarini kaybeder.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam haklısın ama kan emiciler var. Ben yine de bir ümidim var, reis inşaatcılara muslugu kesti sanırım. Eğer böyle 1-2 yıl para akmasın devlete-belediye iş yapan inşaatcılara, memleket nefes alır. Doları da gevşeten en büyük etken de ihalelerin iptal olması.
    Benim pek ümidim yok hocam.Akp seçimi atlatsın kanal istanbulu yapar.Reis yapacağız dedi,o iş bitmiş gibi geldi.O iş memlekette en büyük sorunlardan biri .

Benim pek ümidim yok hocam.Akp seçimi atlatsın kanal istanbulu yapar.Reis yapacağız dedi,o iş bitmiş gibi geldi.O iş memlekette en büyük sorunlardan biri .
    Benimde yok ama ben o projeyi yapabilecegine inanmiyorum.

Cunku o projeyi yapacak yuklenecek firma/firmalari bu donemde bulamaz.

Bu yuzden ihaleye cikmaz, erteledik der. Yerli ve millilik bunu gerektirdi der, oylarini artirir

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Devletin Konut sektorunu ayakta tutma sebebi aslinda mantiksiz degil. Ben devlet olsam bende oyle yapardim

Peki neden?

Konut sektoru yaklasik 200 sektoru besliyor Turkiye de. Sen konuta darbe vurursan 200 sektore darbe vurursun.

Yapilan yanlis ekonomiyi uretim yerine konut uzerine insa etmekti. Olan oldu artik.

Iktidar bundan vazgecemez, gecerse iktidarini kaybeder.
    Olan oldu da o iş de bitti.Artık alıcı kalmadı millet yatırım için emlak almıyor.Devletin ballı inşaat ihaleleri de bitti.Devlet de para ödeyemiyor.Sorun batık dev inşaat şirketlerinin banka kredileri ne olacak.Yoksa inşaata devam edelim mi etmeyelim mi kısmını geçtik o iş bitti.Tek korkum kanal istanbul ihalesi.Gerisi hayal zaten.Kanala devlet garantisi verilirse yandık.

Ben de bu söyleme hep şaşırarak bakmışımdır.Bu memlekette nelere ne paralar dökülür,ne paralar iç edilir hiçbiri gündeme gelmez iş emekliye asgari ücretliye zamma gelince ya biz şimdi bu zammı yaparsak bunlar harcar, enflasyon artar, bu garipler zam aldık sanırlar ama netice değişmez, bık bık bık.Ya değişmezse değişmesin enflasyon azarsa azsın bu garipler bu paraları havaide yemiyecek,gece hayatında karı kız alemlerine dalmıyacaklar,kıbrısa kumara gitmeyecekler ,evlerine ekmek alacaklar, borçlarını ödeyecekler ,zamlı doğalgaz elektrik faturalarını öderken biraz daha rahat edecekler.Enflasyon azacaksa bunlardan azıversin ne olacak ki.Ekonomi öyle de mokoko böyle de.Bu garipler tasarruf edecek az bişi para birikecek,gidip ihale yapacağız çinlilere kanal istanbul yaptıracağız para onlara gidecek ne farkedecek ki.))))))))))))
    Bu konu aslinda GINI KATSAYIS ile guzel aciklanir.

Maalesef Turkiye de GINI KATSAYISI yukselis trendi.

Gelir esitsizligi gun ve gun artiyor.

Katiliyorum ama yapacak bir sey yok.

Iktidar sunu dusunuyor. Aliyor onune TASARRUF PARADOKSU nu.

Iktidar dusuk gelirli (Isci, emekli vs) yuksek ucret odemek istemez. Bunun nedeni iktidar halkin tasarruf yapmasini arzulamaz. Verdigi paranin tekrar piyasaya girmesini ister. Aksi taktirde ekonomi buyumez.

Yuksek buyume istiyorsan yuksek enflasyonu da goz onune alacaksin.

Hem ben yuzde 10 buyuyeyim ama enflasyonda yuzde 5 te kalsin. Yok oyle bir ekonomi.
    Nasıl yok misal almanya.Enflasyon düşük ve büyüyor.Elbet yüzdesel olarak bizim kadar büyümüyor,ama hacim olarak bizden fazla büyüyor.Bu da bence yutturmaca bir paradoks.

Bu yil sonuna kadar baskilanir ama ocaktan sonra artmasi surpriz olmaz. Zaten negatif baz etkisi de olacak ilk ceyrekte.

UFE ile TUFE makasi cok acik.

Yili yuzde 24.45 te (TCMB beklentisi) kapatirsa Mart - Nisan ayinda yuzde 30 - 35 arasinda bir yerde olmasi beklenebilir.

------------------

Tahminim Mayistan sonra enflasyon gerilemeye baslar. Cok kuvvetli olumlu baz etkisi olacak.
    Nisan mayisda bu faizler olmuyacak ozaman .
    faizde yükselişş nezaman başlar.su anda negatif getiri var 35 enflasyon da -10 olmaz herhalde mantiken .

Sayfa 315/1012 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •