Sayfa 159/1000 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

  1. Valla rxpu hocam bu dolar eninde sonunda yine hortlayacak...Kendi adıma hakem arkadaşın nasıl ki borsadan vazgeçemiyorsa bende dolar almaktan vazgeçemiyorum. elime geçtikçe alıyorum. Bu adamların elinde bu ekonomi çökecek diyorum sadece doların bu düşüşüne bakıpta herşey düzeldi demek kendilerini kandırmaktan başka birşey değil.Bunların bütün dertleri betoncuları kurtarmaktan başka bişey değil. Asıl fırtına seçimden sonra olacak. Tüfe -üfe tuik verileriyle uğraş herşeyi düşük göster memura işciye emekliye 3 kuruş fazla zam vermeyeyim diye ayak oyunları ile götür nereye kadar.

  2.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Başlangıç noktası 10-13 ağustos 2018 alınırsa
    Eğer tarih boyunca seçtiğimiz her gün ve tarih aralığı için belirli bir enstrumanın kazancı diğerlerine ciddi fark atabiliyorsa o zaman diğer enstrumanların piyasada olabilme şansı olmaz.

    Yani eğer Ağustos ayı için de dolar istisnasız kazancını devam ettirseydi TL diye bir para birimimiz olamayabilirdi. Zira merkez bankası para politikasındaki gücünü tamamen kaybetmiş olurdu. Para çarpanı , para arzı tamamen yerel otoritenin inisiyatifinden çıkardı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  3.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Valla rxpu hocam bu dolar eninde sonunda yine hortlayacak...Kendi adıma hakem arkadaşın nasıl ki borsadan vazgeçemiyorsa bende dolar almaktan vazgeçemiyorum. elime geçtikçe alıyorum. Bu adamların elinde bu ekonomi çökecek diyorum sadece doların bu düşüşüne bakıpta herşey düzeldi demek kendilerini kandırmaktan başka birşey değil.Bunların bütün dertleri betoncuları kurtarmaktan başka bişey değil. Asıl fırtına seçimden sonra olacak. Tüfe -üfe tuik verileriyle uğraş herşeyi düşük göster memura işciye emekliye 3 kuruş fazla zam vermeyeyim diye ayak oyunları ile götür nereye kadar.
    Önemli olan sadece bir para birimine (TL veya döviz) platonik derecede aşık olmamak. Hepsinin sınırlarını ve kapasitelerini iyi belirleyip ona göre hareket etmek.

    Ayrıca dövizin düşüşü kesinlikle ekonominin düzelmesinden değil tam tersine çok ciddi bir resesyona girilmesinden ve bu nedenle cari fazla dahi verebilecek konuma geçilmesinden kaynaklanıyor.

    Geldiğimiz durumda neden olan kompozisyon bence şu şekilde :

    %50 Resesyon ile tetiklenen cari fazla (ihracatın artmayıp , ithalatın ciddi düşmesi ve piyasanın daralması)
    %30 FED'in son 1-2 aydır Amerika için resesyon ihtimalini ciddiye alıyor olması.
    %20 Petrol fiyatlarının düşmesi. (Suud prensinin kişisel hatalarını örtmek için petrol konusunda ciddi tavizler vermesi ve Amerika'nın kucağına oturması)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  4. Güzel...Bunu USD şu kadar düştü bu kadar düştü diyenler iyi okusun...

  5. 6.30 dan alimnis dolarim var..ancak % 70 tl- % 30 dolardayim.

    % 70 tl bana daha riskli geliyor su an dolarda zararda olmama ragmen sizde de oyle mi arkadaslar..dolarimda ki zarari hic dusunmuyorum

  6. mart için 3,79 dolar kuru ve %17 faiz oranı peki;
    Kasım faiz oranı %24 buna resesyon + cari fazla da eklenir.
    3 gibi bir rakam ortaya çıkmaz mı? ya da dolar kuru 3,79 altında olması gerekmez mi?

  7.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    6.30 dan alimnis dolarim var..ancak % 70 tl- % 30 dolardayim.

    % 70 tl bana daha riskli geliyor su an dolarda zararda olmama ragmen sizde de oyle mi arkadaslar..dolarimda ki zarari hic dusunmuyorum
    hisse senedi yada konut alıp uçacak diye beklemek mi dolar alıp beklemek mi full tl de olup azı karar çoğu zarar demek mi herkes kendine göre yol çizecek

  8. Madem dolar yönünde işler yoluna giriyor, faiz tarafında da benzer işlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Doları toparlayabilecek tek etmen bu. Reel piyasa faiz indirimi bekliyor açıkça. Stopaj indiriminin cuma günü sona ermesi ancak bankada vadeli tlde olanları ilgilendirir, asıl mesele ticaretle uğraşan kesimin ihtiyacı. Faiz indirimi için 13 Aralık'taki toplantı mı beklenecek yoksa enflasyon oranlarının belli olacağı üç Aralık mı. Dolar tarafında bakılacak durum bu.

Sayfa 159/1000 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •