Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
Sevgili Erhan,

Sistemleri evdeki bilgisayarda host ediyorum. 4-5 kere windows güncellemesi yüzünden makine kapanıp açılmış ve kar etmem gerekirken zarar ettim. Ayrıca seyahat ettiğim dönemlerde makineyi kapatıyorum. Teknik aksaklıklar olmasa ve tam disiplinli davransaydım bu rakam iki katı olurdu.

İlk defa K/Z raporuna baktım. Şu dönemde amacım para kazanmak değil. Piyasalar Tanrı'nın kainatı yaratma dili olan matematik ile ifade edilebilir mi, onu anlamaya çalışıyorum. Para kazanma işi bir kaç sene sonra gündemime gelecek.
üstad herşey matematiksel bir sonuç gibi görünüyor tabi kara delikleri henüz çözemedik ama :D

aslında bence bu konuda arge yapmana gerek yok.

bir matematik içerdiğine karar verdim ben.

çünkü rasgele grafik oluşturan programdan farklı farklı 10 yıllık veri yarattım farklı farklı derken hem hareket hem volatitiletesi farklı bilgisayar random grafikleri oluşturdu.

yani dedimki ilk 3 yılı şu voltajda rondom oluştur sonrakı 3 yılı su volatajda rondom yap dedım sonrakı 3 yılı su voltajda yap dedim. filan hani sonra baktım hiçbirşekilde düzenli getiri yok. işin garibi voltajlarda birşey değiştirmemiş hani voltajın 5 e cıktıgı yerdede getiri farklılıkları oluşmamış.

en kabadayı sistem bile doğru durst kar etmedi. hatta optımızasyona soktum 1000 adet sonuc cıktıysa 10 adeti pozitif getiri sunmuş. oransal olarak yani oldukça düşük.

eğer grafikler random oluşuyorsa yada genel anlamda oyleyse bilgisayarın yarattıgı grafiktede sistemlerin kar üretmesi gerekirdi. hadi mevcut ısstemler kar etmedı bari optimiasyonla cıkan sonuclar tatmın edici kadar cok olsaydı yok. çıan sistemler düşün 10 yıllık veride ürettiği pozitif getiriler bile komık rakamlar olan 100 bınler filan.

üstelik bilgisayar rondom grafikleride 100 binlerden yukarı ve aşağı şekilde yarattırdım.

tıpkı kriz gibi bazı yılları aşağı yonlu gıtmış bazı yılları yukarı dogru goturttum yani sistemlerın ısıne yarar hareketlerde cok fazla ıdı.

BU arge sonucunda ben;

Bunun anlamı bana göre piyasamız kesınlıkle bir modeli işliyor. ancak bu modelde sonuç hep 4 cıkmasada 4,2 3,8 değerleri arasında geziyor. yani benim saptayabildigim kadarıyla piyasada bir suru modeller çeşidi var fakat bu modeller arasındakı farklar birbirine çok yakın.

daha ileri gidersek belkıde pıyasanın net bır modelını ortaya cıkarabılırız ancak benım düşünceme göre şimdilik bir bant var en azından sonucun 3,5 veya 4,5 arasında bır yerlerde gizli olabildiğine kanaat getirdim. belkide tabi buraya mılyonlarca model sıgıyor yani belkide tam olarka net modelın sonucu 3,98654984984874651 cıkan sonuçtur.

hani bilmiyorum anlatabildimmi anlatmak istediğimi ama. Piyasanın bir veya birden fazla ancak hep sonucu 3,5 ila 4,5 arasında cıkan bir modeli çiziyor örnegın 2018 yılı matematıksel model sonucu 3,8 cıktıgını düşün.

işte 2011 yılındakı düşüşün matematiksel model sonucuda 3,7 civarında cıkan bır model.

atıyorum 2008 düşüşündeki model 3,5 civarında cıkan bır model. 2015 yılının modeli 4,0

yani sen 3.8 modelını kullanıyorsan getirin 2018 yılı kadar muazzam cıkmayacak ancak getiri sapmanda düşük çıkacak. ama sen 4,9 modelini kullanıyorsan 2015 getirin nisbeten en iyi getirin olurken diğer yıllar kötü getiri elde edeceksın 2008 de ise en berbat getiriyi elde edeceksın cunku 2008 yılının model sonucu 3,5 di yani en uzak modelı kullanıyorsun.

ne kadar bılımsel bır yontem tartısılır ama benım adım hıdır elımden gelen bılımsel calısma budur. :D