Originally Posted by
vortex
Herkese Merhaba,
Öncelikle Sn. Tradeshark , Sn. Dudu , Sn Richardbozkurt olmak üzere bilgisini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Ben de sizler gibi US borsalarından işlem yapacağım uygun kanal için baya bir süre kafa patlattım, sonunda TD Ameritrade ile bu işi gerçekleştirmek istedim, tüm evraklar, passport fotokopileri , bank state ler vs. hepsini topladım..hem de x2 olarak.. yani eşimle ****t account açmak istedik, tüm evrakları dışarıda ücretle fax ladık, fakat sonuç tam bir fiyasko oldu.. karşı taraftan evrakların bulunamadığı bilgisi geldi, yani kayboldu.. değişik kişiler aracılığı ile bulunamadığı söylendi. sonra dosya upload ile evrakları yolladım, hala bir ses yok.zaten artık dönüş olsa da TD ameritrade'e güvenim hic kalmadı. Şu an sadece iyiki para yatırmadım diye içimden geçiriyorum.
Bugün İşcep (işyatırım platformu) aracılığı ile Eaton dividend fund (EVT) dan bir miktar aldım, bir miktarda Vanguard VTI alcaktım ki ETF lerin platform üstünden alınamadığını gördüm, işyatırımı aradığımda ETF leri ancak portföy danışmanlarının 100-200 000 USD üstü portföy sahibi kalbur müşterilere alınabildiği cevabını aldım..Buna çok şaşırdım. QNB ve Garantide durum nasıl merak ediyorum açıkçası.
aramıza hoşgeldiniz.
Paylaştıkça yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz.
Yurtdışı yerleşik hesapta TD baya uğraştırıcı. Türkiye'de hesap açmanız iyi olmuş.
Türkiye'de İşcep'de hesap alt limiti yok. Finans Invest ve Garantide Saxo Bank altyapısını kullanıyorlar.
Enpara ile entegre olduğu için kurum konusunda Finans Invest'ten gayet memnunum.
Platformda tüm Vanguard fonları açık, 1 adet bile alabiliyorsunuz. Ekranımdan bu şekilde görüyorum.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri