Sayfa 527/1012 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,209 - 4,216 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. hollanda'da asgari ücret 1600 euro bizde 1600 tl..
    amsterdam'da 650 gr t-bone 35-40 euro arası
    bizde 120 gr meşhur döner 30-35 tl..

şimdi oranlarsak hollandalı 5.5 kat eti neredeyse aynı birim paraya yiyor..
    ama biz avrupaya gidince t-bone 240 tl.. avrupalı bize gelince döner 5 euro..

bu sadece yemek karşılaştırması ev kiraları araç fiyatları işcilik ücretleri sağlık uzar gider..

2.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    hollanda'da asgari ücret 1600 euro bizde 1600 tl..
    amsterdam'da 650 gr t-bone 35-40 euro arası
    bizde 120 gr meşhur döner 30-35 tl..

şimdi oranlarsak hollandalı 5.5 kat eti neredeyse aynı birim paraya yiyor..
    ama biz avrupaya gidince t-bone 240 tl.. avrupalı bize gelince döner 5 euro..

bu sadece yemek karşılaştırması ev kiraları araç fiyatları işcilik ücretleri sağlık uzar gider..
    Hollandani turkiyeyle kiyas etme abi her bakimdan

P.S. Yemekler turkiyede resturanda cok kotu! iyisi bosuna cok cok pahali!

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    10k altını adamdan saymıyorlar ama bugün senin paraya da bu oranı vermezlerdi düşmüş oranlar
    tabi
    ben 2 ay once soylemistim bu forumda inecek faizler! ben turkiyeli degilim ama turkiyede iranin yolun gidiyor!

4.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    chp li belediyler 2.200 tl askeri uceret vericem diyor o zaman normal askeri ucrette secimi kazanmak icin en az bu kadar olursa bu yaklasık %40 zam demek ..bi taraftan bas yetkili fiyatlar habire yukarı gitmesine ragmen enflasyon ve faizler dusmeye devam edecek diyor herhalde heray otomotiv tesvigi yapıp enflasyonu eksi cıkaracaklar ...dolar son zamanda stopaj indirimi oldugu icin ve ekonomi durgun oldugu icin cari acık kapandıgı icin dustu ..stopaj indirimi kalktı simdi askeri ucrette %40 artarsa enflasyon hop yeniden yukarı fiyatlar yukarı kur yukarı ...fırsatını buldunmu faizide dusurucez diyorlar ...secime giderken en fazla cok buyukcıkısları engelleyebilirler gibi ama yukarı cıkısı engelleyemezler ..yavasta olsa cıkar gibi..bu dolar nasıl dussun ne olacakta dusecek .
    bir sey soracaktim
    askeri ucret asgari le farki ne?!
    turkiyede duymustum askerlere 5 bil tl falan veriyorlarmis demi?!

5. Aktrol ler baya azaldı. Para kalmayınca aktrollerin cebe para girmeyince ortalık sus pus. Belki mart ayında yine maaşlı troller damlar.

Ocak tan itibaren zamlar başlayınca özellikle seçimden sonra ekonomi, takke düştü kel göründü, misali gerçek durumu yansıtınca enflasyon, dolar, faiz bakalım ne olacak? Çekirdek çitleyerek takipteyiz :-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Oradaki asgari ücretli bizdeki asgari ücretlinin yaşam standartlarında yaşarsa,o 1600 doların 600 dolarını tasarruf bile edebilir.Yani 1200 yerine 400 lira veya dolarlık evde yaşayabilir.Kaldı ki bizim asgari ücretli genelde asgari ücrete mahkum kalıyor,ek kazanç şansı fazla yok,orada iş imkanları nedeniyle asgari ücretin üzerine çıkma şansı her zaman var, yani kazancının minimum miktarı 1600.
    Hiç bişi tasarruf edemez..
    Öyle olsa avrupa vatandaşlarının çok yüklü mevduat ları olması gerekir ki..YOK..

https://www.youtube.com/watch?v=2L2n9JJAdeA

Londra da hayat nasılmış..

Birinci derece 2 yakınım avrupada 3 senedir yaşamaya tutunmaya çalışıyorlar..
    Onlarda gitmeden matematik yaptılar burada yapıldığı gibi hatta ablam aylık 1000 euro tasarruf ile yılda 12
    10 senede 120.000
    oh oh 10 sene sonra döner ev alırız TR den diyodu..

Geçen sordum geliyor musun diye..
    I ıh biletler pahalı gelip ne yapacam sen gel dedi..Gereksiz harcama yapmayalım şimdi diyo..

7.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Oradaki asgari ücretli bizdeki asgari ücretlinin yaşam standartlarında yaşarsa,o 1600 doların 600 dolarını tasarruf bile edebilir.Yani 1200 yerine 400 lira veya dolarlık evde yaşayabilir.Kaldı ki bizim asgari ücretli genelde asgari ücrete mahkum kalıyor,ek kazanç şansı fazla yok,orada iş imkanları nedeniyle asgari ücretin üzerine çıkma şansı her zaman var, yani kazancının minimum miktarı 1600.
    Almancılar yemez içmez ..Çoğu cimridir .Tr den bulgur pirinç götürürler.
    Biz Tr dekiler daha iyi ve lüks içinde yaşıyoruz ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    şekerbank dolar yeni giriş
    kampanyalı %5,5
    Kendi Şekerbank şubemi aradım. Haklısınız oran yüzde 6’dan, yüzde 5,5’a gerilemiş...

Sayfa 527/1012 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •