-
Aşağı yukarı aynı şeyleri yazdım erhan hocam. Sizin ki biraz daha profesyonel ☺️
Yani işin ehli olmadığım için yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum.
Kafama takılan bur husus var (öğrenmek babında) şunu yazmışsınız.
''usak karları yukarı dikmiş lakin net kar fazla dikilememiş EFK ya nazaran yanı faaliyetlerindne cok iyi karlar ederken bu karlar net kara pek yansıyamamış. Son zamanlarda aldıgı borçtan kur farkından kaynaklanıyormuş gibi görünüyor. Net karın gidişatına dikkat etmek kaydıyla bılancolar ıdare eder. pd/dd seviyesi normal sayılır. öz sermaye artışları eh işte seviyesinde. yani kötü diyemem. çokiyide diyemem. kendı kendını ıdare eder bır yapısı''
Uşak net satışlarını arttırmış esas faaliyet karını arttırmış ama net dönem karları yerlerde. Borç kur farkından olabilir demissiniz. Burda usakin net dönem karları satışlara göre 2013 den beri sürekli olarak azalıyor. 2017/3 den itibaren de yabancı para varlıkları yükümlülüklerinden daha fazla normalde. Atladığım bir nokta mı var?
Bir de yabancı para net pozisyonu kısmı var sağ grafik orada ciddi bir sıkıntı var. İki grafik arasındaki fark nedir acaba?
Arkadaşın hisselerine tekrar dönersek brsan trkcam ve isdemir doğru tercihler olabilir trkcam biraz belirsiz olsa da.
Fakat diğer hisseler sıkıntılı bence. Hisselerin son on yıllık yani 2008 krizinde ki dibinden almış olsan bile doğru belli bir getiri elde edememiş dolar alsan aşağı yukarı aynı parayı kazanacaktı ki hele despecte falan bırak getiriyi götürü söz konusu. İnşaat desen en az bir kaç yıl sıkıntılı gelecekte ne olacak bilinmez geçmişi de güzel değil. Ha bundan sonraki 10 yıl da bu şirketlerle ilgili farklı hikaye veya beklentisi varsa bilemem ben net bir şekilde beğenmedim.
Çok güzel sanayi şirketlerimiz var onlardan alıp toplamak daha mantıklı gibi.
Ne güzel isdemir trkcam Borusan bulmuşsun Tüpraş petkim asels kords hekts vesbe ford aygaz egeen alkim adel Turkcell tavhl bimas ve daha bir sürü güzel hisse varken bana cazip gelmedi.
Tercihlere saygım sonsuz buraya yazmak bir nevi eleştiriye de kendini açmak demektir. Benim eleştirim bu yönde beğenenler olabilir saygı duyarım.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri