TCMB para politikası kurulu 26 nisan da toplanacak.. Bankalar şimdiden faizleri artırmaya başladığına göre kuvvetli duyum almış olmalılar.... en az GLP de 0,75 artış olabilir gibi... yani 11,75 den 12,50 ye çıkarsa dolar da dinginleşir.
en son aylik % 8 ile baglayan garanti bankasi bugun tum parami cekerken paraniz 1 ay baska bankada kalsin,geri getirin % 13 verelim dedi.Yeni musteri oraniymis..
Boyle sacma sistem olur mu ? tum dunya da mi boyle acaba.Yeni musteri eski musterisi mi olur..Eski musterin saglam ise,her ay 15-20 bin tl para hesabina ekliyorsa,sen o musteriye neden dusuk oran veriyorsun ?
Bu bankacilik sistemi degismeli.Paranin eskisi yenisi olmaz..
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Derler ki fon faiz güvencesiyle 50 binlik bol keseden kredi kullandıran bankalar fonda aslında öyle bir para olmadığı için kullandırdıkları bu krediler karşılığı olarak piyasadan para isterlermiş te mevduat faizleri bu sebeple yükselmişmiş... Bilmem ben duyduğumu paylaşıyorum belkim moderatörümüz sayın JonDowes bey bu konuda bilgi sahibidir. Böyle bir durum varsa faizler bu yüzden yükselmiş olabilir mi ?
Evet dolar alımda gayet avantajlı.
Swift konusunda ING bank çağrı merkezini aradım birşeylerden haberleri yok, dedim üst birime bağlan bilgi ver bana, sonrasında 57,55TL rakam söyledi, ama sonradan farkettim o dedikleri rakam giden swift için geçerli, internetten gelen havale için bir açıklama yok.
Web sitelerinde yazan ise şubeden gelen swift için, en az 31,5TL yada binde4, en çok 94,5TL.
Şu durumda sizin 26USD lik kesinti 94,5TL lik kesintiye denk geliyor.
En iyisi deneyip görmek bakalım kesinti ne olacak.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
19.04.2017 itibariyle oranlar:
Akbank düz mevduat tüm vadeler için 13.75
Akbank taşımalı swap 14.10
Aktif swap 32-45 gün mevduat karşılığı 14.30
Burgan 32-45 gün düz mevduat 14.10
Burgan swap 14.45
Not: pazarlıksız oranlardır.
Yer İmleri