Alıntı Originally Posted by fikrep Yazıyı Oku
pd/dd 0.5 fk oranı 3.2 bu hissenin. Yani bugun şuan ki bilançodan şirketi satsalar hepimiz en az 1.40tl alırız hisse başına, sırf piyasa değeri, bugun muhasebesel değerinden yarı yarıya ucuz olduğu için. ki banka sektörü f/k ortalaması 4.5 zaten. Bu verilerin türkiye gibi olan ülkelerde işlemediğini de açıkça biliyorum ancak kendim mali müşavir olarak sana sadece pd/dd üzerinden bile gitsek bu hissenin 1 i geçeceğinin garantisini veririm , garantisini veririm ama zamanı nı veremem işte mesele de bu zaten bunu kimse veremiyor ancak parası olan bunu belirliyor maalsef o zamanı da kimse bilmiyor. Sorun burda. Belki 1 ay var beki 3 yıl. Olayı artık tamamen kumarhaneye döndürdüler. Ben grafik den anlamam muhasebeye bakarım verilere bakarım. Bakıldığında bu hissenin gitmesi lazım, ama gitmiyor. İşte insanların isyan ettiği bu. Onaylamıyorum ama küfür ettiği konu da bu. Yapılan psikolojik savaş. Sabreden kazanacak. Bekleyen kazanacak.
Ben de bunu söylüyorum, yani forumda patrona laf edenler mi dersin şirkete küfür edenler mi hepsinden dolmuş. İsyan etme sebepleri para kazanamamaları sanki herkes onlara para kazandırmak zorundaymış gibi...
Siz ne güzel bilançoya bakmışsınız ve yatırım yapmışsınız zaten herkes bu şekilde düşünse iyi bilançosu olan şirketler yükselecek fakat diğerleri çoğunlukta olduğu için aç gözlü cahillikleriyle piyasayı kumarhaneye döndürüyorlar sonra ona buna küfür ediyorlar.