Sayfa 358/1000 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458858 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by reber Yazıyı Oku
    Sayın rxpu,
    evet kooperatifinizin söylemiş olduğu yol doğrudur. Başvuru kooperatifçe yapılacak ve giderler üyelere yansıtılacak. Çünkü cinsi arsa olarak elinizde hisseli (arsa paylı) tapu mevcut ve şuan kooperatifin tüm üyeleri her dükkana hisseleri oranında ortak. Ancak yapı kullanım belgesi daha önce üzerinde yapı var ise ve sonradan kaçak kat çıkılmış ise kaçaklar için istenmiyor. tapu dairelerince işlem sonlanınca yapı kullanımı varmış gibi işlem görüyor. Tavsiyem tamamının kat mülkiyetli tapusunun çıkarılması yönündedir. Bunun için de Ferdileşme işinin kooperatifçe yapılması yönünde baskı yapın. en azından kendi bağımsız bölümünüz için. yoksa kooperatif sömürmeye devam eder malesef
    Kooperatif kat mülkiyeti tapusuna başvurmayacağız sadece yapı kayıt belgesini alacağız dedi. (ruhsat ve iskan için bu belge yeterli oluyormuş.) Ödeme meblağını 12.000TL civarında çıkardılar. Eğer kat mülkiyeti tapusu alınacaksa bir 12.000TL daha ödenmesi gerekiyormuş. Kat mülkiyeti tapusunu ben daha sonradan ileri bir tarihte kooperatiften bağımsız olarak çıkartabilir miyim?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by tavan150 Yazıyı Oku
    Sizin zihniyetlere uysyadik bogazicide yapilmayacakti,karsiya kayikla gecerdiniz...

y.t.degildir..
    Boğaz içini devlet yaptı ama bu yeni projeleri özel yapıyor ve işlerme fiyatları çok yüksek bunun bedelinide halk ödüyor.

Bursa'ya giderken gücüm el vermedigi için körfez köprüsünü kullanamıyorum onun 5 te 1 maliyetine körfezi arabamla dolaşıyorum.

3. Devlet yaparkende malum zihniyet karsi cikmisti,sorun yobaz kafada

y.t.degildir..

4.  Alıntı Originally Posted by tavan150 Yazıyı Oku
    Dolar niye belini dogrultamiyor arkadaslar bilen varmi....

y.t.degildir..
    Geçen sefer hemen seçimden sonra seçimi kutlamak için 7.2x leri görmüştü...Sanırım yine seçimleri bekliyor toptan hesabı kapatmak için

Ve o hareketten sonra da .ötünüze % 50-100 tüketim kazıkları girdi

5.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Geçen sefer hemen seçimden sonra seçimi kutlamak için 7.2x leri görmüştü...Sanırım yine seçimleri bekliyor toptan hesabı kapatmak için
    Umit olmasa insan yasayamaz zaten))

y.t.degildir..

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kooperatif kat mülkiyeti tapusuna başvurmayacağız sadece yapı kayıt belgesini alacağız dedi. (ruhsat ve iskan için bu belge yeterli oluyormuş.) Ödeme meblağını 12.000TL civarında çıkardılar. Eğer kat mülkiyeti tapusu alınacaksa bir 12.000TL daha ödenmesi gerekiyormuş. Kat mülkiyeti tapusunu ben daha sonradan ileri bir tarihte kooperatiften bağımsız olarak çıkartabilir miyim?

Aman dikkat bu konuda yanlış yönlendirebilirler (Çok vatandaşın parası bu şekilde yandı ve iade olayı da kesinlikle yok) ve vermiş olduğunuz para yanabilir. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra olay bitmiyor. Para yatırılıyor, çevre şehirciliğe başvuru yapılıyor, proje çiziliyor ve evraklar kadastro müdürlüğü üzerinden tapuya geçiyor. Tapuda işlem bitmeden çevre şehircilikten bir mesaj tarafa ulaşıyor, aşağı yukarı aynı meblağ çevre ve şehircilikten tekrar tahsilatı yapılıyor ve tapudaki işlem o zaman sonlanıyor. Yani barış son yatırılan para sonrasında oluyor. Bu işlem içinde tapudaki masraf bağımsız bölüm başı 200-400 tl ve döner sermaye harcıdır. Açıkçası ilk başvuru harcından sonrası ikinci harcı yatırmamak açıkçası ya kötü niyetli ya da işi bilmemekten. Alının Yapı kaydın hukuki boyuta ulaşması son yatırılan harçtan sonra geçerli olacaktır. Bu işlemde kat mülkiyeti için sadece fazladan proje çizim masrafıdır ki bunu herkesin isteyeceğini düşünüyorum.
    İkinci sorunuza gelince hayır malesef çıkartamazsınız.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    kooperatif uyeleri toplanıp parselasyon yapmanız lazım tapuda dogru yol ve yontem budur. Koperatiften ayrı bir işlem olmaz . kendi bireysel olarak ayırsanız bıle kanunen ayırım olmaz dıger uyelerde mulkunuzden hak ilan eder. bu bilgiler 20 sene once okulda okudugum kadar bılgılerdır koperatifler kanunlarını okuyun işinize yarar bir şey bulabılırsınız belki. bildigim su gk toplanıp uyelerle bırlıkte karar almalısınız cogunluk sızde ise kararı cıkarmanız zor degil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolar kuru mesela 5 TL nin altına gelsin burada ak güzelleme yapanların önemli bir kısmı çaktırmadan dolar alacaklardır.

Böylesine samimi inançlı insanlardır bunlar.

7 liradan destek için dolar bozduran pesküvitçi başkana, hiç kimse "bu dolarlar senin partinin kasasında ne arıyordu?" diye soramadı.

Sayfa 358/1000 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •