iki kelamda ben edeyim dedim. Amacım sacroyu savunmak değil. Bunu genel anlamda söylüyorum.
Buralarda bulunma sebebimiz birilerini sürekli eleştirmek değil çözüm önerisi sunarak doğruyu savunmak. Eleştiri ne zaman doğrudur. Çözüm yolun varsa
Öncelikle haklı olduğunu düşünüyorsan ne konusulduguyla ilgili bence kanıt sunman gerekir o gün ne yaşandı ne denildi stop noktası verildimi ne oldu ne bitti bunu dışardan bakan bizler göremeyiz. bu sebeple kanıt sunman gerekir.
2. olarak teknik analiz veyahutta hangi hissenin alınıp alınmayacağını bilmiyorsanız ve öğrenmemişseniz bu sizin sorumluluğunuzdadır hiçbir analizci karınıza ortak olmadıgı gibi zararınıza da ortak değildir.
İnsanlar eleştirirken sadece karşı tarafı eleştiriyor hiç kendıne suç yüklemiyor. Şöyle demeniz daha yerinde olmazmıydı.
Ben teknik analiz bilmiyorum ve öğrenmedimde temel analizde bilmiyorum hangi hisse alınır alınmaz stop koyulur koyulmaz bu konularda bilgisizim ve öğrenmekte istemedim. Hazıra konmak daha kolay geldiği için bu yöntemi seçtim en nihayetinde sacronun topıgı dikkatımı çekti. sacro hocada xxx hissesiyle ilgili şu analizi yapmış işte resmi stopta belirtmemiş resımde görüyorsunuz kantıını aşağıya koydum. Bende inceledim. Hoş incelemem neyi değiştirir sonuç olarak teknık analiz bilmediğim için aslında boş boş resme baktım şuradan alınabilir buradan satılabilir filan yazmış dolayısıyla doğrumu soyluyor yanlışmı soyluyor bilmem inanmak zorundayım çünkü hazıra konmayı seçen benim. Bende inandım ve aldım. Daha doğrusu inandım demek yanlış inanmaktan başka çarem yoktu cunku hiçbir fikrim yok. İşin sonunda zarar ettim.
Elde ettiğim zarardan ben sorumluyum cunku teknik ve temel analiz konusunda bilgisizliğim sacro hocanın analizine güvenmemi gerektirdi. Sonunda da zarar ettim. Fakat kendisi şu konularda daha açıklayıcı ve stop noktası verseydi en azından daha ufak sıyrıklarla kurtulabilirdim.
Stop loss noktası sacro hocam yaptıgınız analizlerde stoploss noktası belirlememişsiniz. BU konuda sizi eleştirebililirim. Bakın şu şu analiziniz de şuradan al hedef şurası demişsiniz fakat stop noktasını belirtmemişsiniz. Dolayısıyla bu tür noktalarda stoploss noktası belirtirseniz benim gibi bilgisiz yatırımcılar size güvenerek hisseyi aldıgında kazancın ve riskin farkında olarak o hisseye gireceklerdir.
Ha her halukuarda sorumluluk kesinlikle alan satan kişiye aittir cünkü siz analizleriniz de kazanç garantisi vermediğiniz gibi karımıza da zararımıza da ortak değilsiniz bu sebeple sizi suçlayamam ancak analizlerinizde stoploss noktasını belirlemeniz hem diğer insanlar için hemde sizin bu noktalarda eleştiri almamanız açısından daha sağlıklı olacaktır.
SToploss noktası verildi verilmedi bilmiyorum. Vermek istediğim mesaj evet eleştirmek hakknız bir hata varsa bir yanlış varsa bu düzeltimeli bu hem analiz eden kişinin gelişimi hemde diğer insanlara fayda saglamak açısından değerli birşeydir. Ancak bunu yaparken eleştirmek için eleştirmeyin kendinizi de sorgulayın ben nerede hata yapmış olabilirim şeklinde bu da kişisel gelişiminizi arttıracaktır.
Saygılarımla....
Yer İmleri