ABD 10 Yıllık Tahvil 2,738 2,790 -1,86 2,806 2,729
ABD 2 Yıllık Tahvil 2,559 2,639 -3,02 2,634 2,530
ABD 5 Yıllık Tahvil 2,579 2,639 -2,25 2,637 2,566
ABD 10 Yıllık Tahvil 2,738 2,790 -1,86 2,806 2,729
ABD 2 Yıllık Tahvil 2,559 2,639 -3,02 2,634 2,530
ABD 5 Yıllık Tahvil 2,579 2,639 -2,25 2,637 2,566
bir halt olacağı yok.
İşsizlik furyasından nasibimizi aldık.Bundan sonra artık bize devlet bakacak.Bu piyango çalışana vurmasa bile her çalışanın bakması gereken işsiz sayısında patlama kapıda.Bundan pek kaçış olacağını sanmam çünkü şirketler kar hanelerinde azalmayı hatta zararı görünce ilk el atacakları konu çalışanı azaltmak oluyor.Bu durum çığ etkisi gibi büyüyebilir.Yabancı sermaye ürkektir derler ama yabancı ürktüğünde yerli altına ediyor. Kendi işi olanlar da pek garantide değil çünkü şayet kredi kullanmışsa kredi geri çağırmaları daha sık duymaya başladım.Böyle küçükler de ufak ufak tası tarağı toplamaya başlayacaktır. İşsizlik sigortası sayesinde işsizliğin etkisi bir süreliğine öteleniyor elbette ama sonunda ne olacak,geliri sıfırlanıp aç kalacakları ne yapacaklar acaba,bu insanlar buharlaşıp yok olacak değil ya.
Devalüasyon olunca mesele kapansaydı en azından tek taraftan darbe olacaktı şimdi hem durgunluk tarafından darbe olacak hem de durgunluğun faturası ödenemez boyuta gelirse doların yeniden artışıyla her taraftan darbe yiyeceğiz.
abd borsalari ile israil borsasinin senkronize olarak birlikte ciddi dusmeleri, gelecekteki ilginc bir gelismenin sinyali olarak algilanmali diye dusunuyorum !
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
Devlet bakacak derken işsizlik sigortasını kastediyorsunuz diye düşünüyorum.İşsizlik sigortası 6 ay sanırım.E bu vakıfbanka falan aktarılan işsizlik sigortası paraları vardı .Bu furyada o sigortada patlamaz ,inşallah..Ayrıca geçmiş olsun sn cumartesi.Hayat açılan kapanan kapılardan ibarettir.Mümkün olduğunca canınızı sıkmayın.Geçmiş olsun demekten başka yapacak bir şey elimizden gelmiyor maalesef..Ekşi sözlükte dolar artarken işyerlerinin son durumu diye bir topik var 3 aydır falan aktif.Sayfalarca işsizlik hikayeleri anlatılmış,herkese tavsiye ederim.
Güçlü TL ekonomik krizi yaratan unsur iddiasında başka bir ekonomist ve yine TL yi güçlendirmeye çalışmanın krizi yaratan duruma geri dönmek iddiasinda.
Bana mantıklı geldi.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Yer İmleri