Sayfa 733/1012 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Aylık 23,25
    60 gün üstü 23,50 filan veriyorlar bono faizi olarak
    Miktar ne kadar? Aktif paraya doymuş anlaşılan. Getirme diyor resmen

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    burgan usd temdit +300k 5,00
    odea usd temdit +200k 5,00
    burgan tl temdit +100k 23,75
    Sanırım burgan şubeden şubeye oranlar çok değişiyor. İzmir şubesi yakın miktarlara %22.50 veriyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sanırım burgan şubeden şubeye oranlar çok değişiyor. İzmir şubesi yakın miktarlara %22.50 veriyor.
    şubedeki toplam varlığınız, dolayısıyla pazarlık gücünüze göre de değişiyor oran. bir de mt ilk telefonda paraya ihtiyacımız yok bu aralar deyince ben de başka bankaya gideceğiz görünen dedim. 10 dk sonra istediğim oranlarla geri döndü. şekerbank'ın 5,50 si de işe yaradı usd oran pazarlığında.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evds'ten gördüğüm kadarıyla tcmb tam da 3-4 milyar TL'lik bir kısıntıya gitmiş, Likidite açığı 98-100 milyar TL olarak gözükmesine rağmen sadece 95 milyar TL'sini haftalık repo ile fonlamış. Kısıntı yaptığı miktarın bir kısmı üst banttan fonlanmış (1.6 milyar TL kadar) ama tcmb verilerinde görüldüğü kadarıyla bu yetmemiş. Tcmb bence yetmemesini istemiş. Yetmeyince de para arayanlar faize baskı yapmış.
    Bence tcmb 3 gün önceki gibi tüm likidite açığını %24 ile kapatsaydı bu tür ek bir sıkılaşma olmayabilirdi. Yani bence bunu piyasa değil tcmb yaptı.

merkez bunu niye yapar. ilk akla gelen hacimsiz piyasada doların düşmesini istediğinden yapar.

5.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    merkez bunu niye yapar. ilk akla gelen hacimsiz piyasada doların düşmesini istediğinden yapar.
    Piyasadaki likidite açığı kredi daralması ve resesyondan ötürü zaten kendiliğinden düşüyor. Örneğin dün likidite açığı 95 milyar TL oldu. Geçen haftalarda kademeli olarak 110-120 milyar TL'den buralara geldi.

Ancak likidite açığı kendi dinamikleri ile düşerken tcmb ek olarak oluşan düşük likidite açığını da tam olarak %24 ile fonlamamayı seçiyor. Yani sıkılaştırma içinde sıkılaştırma gibi bir şey yapıyor.

2 gündür sabah ekranlarda görünün likidite açığından daha düşük bir miktarda haftalık repo (%24) ile piyasayı fonluyor. Kalanını %25.5 ile veriyor.

Benim tahminim sistemin kendi içinde yaşanan kredi daralmasının faiz üzerinde aşağı yönlü yapabileceği baskıyı nötrlemek için bu şekilde bir ek sıkılaştırma uyguluyor olabilir.

Yani kredi daralması nedeniyle eğer piyasa faizi tcmb'nin politika faizinin altına kaymaya başladıysa tcmb bunu dengelemek için yani piyasa faizini politika faizine yaklaştırmak için ince ayar yapıyor olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. tl de en yüksek oran kaç acaba ocak başında dönüş var .

3 ay çok çabuk geçti

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by arzved Yazıyı Oku
    herkese merhaba,
    Bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim. Enparada bir miktarım dolarım daha yüksek faiz veren bir bankaya transfer etmek istiyorum. Swift ücreti dışında ayrıca transfer ücretide kesileceği belirtiliyor. (transfer miktarı bayağı yüksekmiş) Bu sorunu nasıl çözerim. Bankadan yada atm'den çekince veriyorlar mı?
    Önceden haber vermek koşuluyla Finansbank şubesinden nakit olarak çekebilirsiniz. Ben daha önce bu şekilde çekmiştim.

Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Piyasadaki likidite açığı kredi daralması ve resesyondan ötürü zaten kendiliğinden düşüyor. Örneğin dün likidite açığı 95 milyar TL oldu. Geçen haftalarda kademeli olarak 110-120 milyar TL'den buralara geldi.

Ancak likidite açığı kendi dinamikleri ile düşerken tcmb ek olarak oluşan düşük likidite açığını da tam olarak %24 ile fonlamamayı seçiyor. Yani sıkılaştırma içinde sıkılaştırma gibi bir şey yapıyor.

2 gündür sabah ekranlarda görünün likidite açığından daha düşük bir miktarda haftalık repo (%24) ile piyasayı fonluyor. Kalanını %25.5 ile veriyor.

Benim tahminim sistemin kendi içinde yaşanan kredi daralmasının faiz üzerinde aşağı yönlü yapabileceği baskıyı nötrlemek için bu şekilde bir ek sıkılaştırma uyguluyor olabilir.

Yani kredi daralması nedeniyle eğer piyasa faizi tcmb'nin politika faizinin altına kaymaya başladıysa tcmb bunu dengelemek için yani piyasa faizini politika faizine yaklaştırmak için ince ayar yapıyor olabilir.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

haklı olabilirisiniz ama merkezin piyasada kredi talebi yaratılması için aksiyon alacağını düşünmüyorum. hele ki faizlerin düşmesi için çabalayan bir el varken.
    şahsi olarak bir miktar parayı açığa aldım. dün krismis muhabbeti sebebiyle heryer kapalı idi . bugünde sanırım birçok yer kapalı Londra dahil.
    aşağı gelebilecek dolar hareketine eşlik etmek istiyorum.

Sayfa 733/1012 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •