şubedeki toplam varlığınız, dolayısıyla pazarlık gücünüze göre de değişiyor oran. bir de mt ilk telefonda paraya ihtiyacımız yok bu aralar deyince ben de başka bankaya gideceğiz görünen dedim. 10 dk sonra istediğim oranlarla geri döndü. şekerbank'ın 5,50 si de işe yaradı usd oran pazarlığında.
Piyasadaki likidite açığı kredi daralması ve resesyondan ötürü zaten kendiliğinden düşüyor. Örneğin dün likidite açığı 95 milyar TL oldu. Geçen haftalarda kademeli olarak 110-120 milyar TL'den buralara geldi.
Ancak likidite açığı kendi dinamikleri ile düşerken tcmb ek olarak oluşan düşük likidite açığını da tam olarak %24 ile fonlamamayı seçiyor. Yani sıkılaştırma içinde sıkılaştırma gibi bir şey yapıyor.
2 gündür sabah ekranlarda görünün likidite açığından daha düşük bir miktarda haftalık repo (%24) ile piyasayı fonluyor. Kalanını %25.5 ile veriyor.
Benim tahminim sistemin kendi içinde yaşanan kredi daralmasının faiz üzerinde aşağı yönlü yapabileceği baskıyı nötrlemek için bu şekilde bir ek sıkılaştırma uyguluyor olabilir.
Yani kredi daralması nedeniyle eğer piyasa faizi tcmb'nin politika faizinin altına kaymaya başladıysa tcmb bunu dengelemek için yani piyasa faizini politika faizine yaklaştırmak için ince ayar yapıyor olabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
tl de en yüksek oran kaç acaba ocak başında dönüş var .
3 ay çok çabuk geçti
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önceden haber vermek koşuluyla Finansbank şubesinden nakit olarak çekebilirsiniz. Ben daha önce bu şekilde çekmiştim.
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haklı olabilirisiniz ama merkezin piyasada kredi talebi yaratılması için aksiyon alacağını düşünmüyorum. hele ki faizlerin düşmesi için çabalayan bir el varken.
şahsi olarak bir miktar parayı açığa aldım. dün krismis muhabbeti sebebiyle heryer kapalı idi . bugünde sanırım birçok yer kapalı Londra dahil.
aşağı gelebilecek dolar hareketine eşlik etmek istiyorum.
Yer İmleri