öncelikle sn.Omega0607 ve sn.Dudu ya çok teşekkür ediyorum objektif bakışları adilane anlayışları için.
fakat diğer üyeler neler yazmışlar öyle intikam alır gibi aman yarabbim !
ben hem paylaştım hem içimi döktüm aslında. gerçekten sermayesiyle emeğiyle istihdam sağlayan üreten insanlar durumu anlar ve bize hak verir. eskiden şöyleydi diyenlere uzaktan bakanlara bir aylığına versem o yükü üzerine depresyona girerler
bekara karı boşamak kolaydır yani. ticarette o karlar rahmetli Özal dönemindeydi esnafda imalatçıda kazanırdı işte 10 yıllık bir dönemdir o. ardından sn.Özalın vefatından sonra 1993 - 1998 arasındaki faiz ve devalüasyon tahribatı ve ardından ithal malı girişi artıkça gerilemiştir üretim ve karlılık. yani o eskidendi beyler şu an o saydığınız hiçbir sektörde 3/1 karlar hayaldir bazen piyasa dönmez sıkışır maliyetine verirsin malını ve peşin tahsil edebiliyosan kendini şanslı hissedersin ticaretin çok dışında olduğunuz belli ?
şu an piyasada özelliklede emek yoğun sektörlerde kar sn.dudunun dediği gibi %20 yi 25 i geçmez mümkün değil geçemez çünki aksi durumda malını satamazsın, senden alan kişiye de kar marjı bırakmak zorundasın ki o da malı satsın dönüp yine senden alsın! çark böyle döner.
yani lütfen konunun dışındakiler alsın faizini yesin.memuriyete benzemez ticaret, bordrolu adam ticareti hep çok iyi karların olduğu bal kaymak içinde yaşanılan bir mecra zanneder.ona göre esnaf ve sanayici hep kazıklıyordur hep fahiş karlar elde ediyodur hep ağlıyodur. ya yok böyle bişey .davulun sesi uzaktan hoş gelir.
maliyetler bu şekilde artmaya devam ederse bizde kilit vuracağız atölyeye ve sizler giysilerinizi ayakabınızı daha pahalıya alacaksınız.
yani faiz bir cebinizden girecek ama esnafı imalatçıyı sen çok kazanıyorsundur kes demogojiyi deyip tırpanlayan ama avm lere gidip ithal marka malları övüne övüne alıp bile bile kazıklanan sizler tl verip pahalı döviz alıp ithalata veren bir toplumda tasarruflarınızın diğer cebinizden uçup gittiğini göreceksiniz. kendi kendinizi kandırmayın
saygılar cümleten. ben nacizane bişeyler paylaşalım dedim ama ne demogojimiz kaldı ne ajitasyonumuz. hemen müdahil olmadan biraz objektif bakın olaya biraz karşı tarafa saygıyla ağırdan gidin bence. olmuyor böyle.
herkes herşeyi biliyor herkes uzman ya. adam oturduğu yerden bana 3/1 karlardan bahsediyor ajite ediyosun diyor bide ? hayret bişey şu özgüvene bak şu usluba bak ? gerçekten yazmaya bile değmez aslında
Yer İmleri