Sayfa 869/1012 İlkİlk ... 369769819859867868869870871879919969 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,945 - 6,952 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    577
     Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    Bir çok büyük motorlu lüs suvların mtv ödememek için çekme belgeli olarak trafikte dolaştığını biliyorum.

Şu an yüksek motorlu bir aracın yıllık mtvsi 40bin tl. yakalanırsa cezası 750TL. ki coğu yakalanmıyor, kenarda 500tl rüşveti hazır tutuyor. beş sene binse 200bin tl cepte.
    Satarken ne yapacak faiziyle geçiriyorlar yoldaş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Güzel ve doğru paylaşım olmuş elinize sağlık ..Bu ülkede bir kesimi ticaretle uğraşanı çok kazanıyor ve sanki çok kazanç haksız kazanç gibi algılıyor .Hodri meydan ..Tutan yok .Gel sende aç işyeri çalıştır 10 kişi görelim demek lazım ..Salla başı al maaşı işin kolayıdır .Ne kadar risk o kadar para .Batmakda var ,çıkmakda ..Fark burada .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    24000 ciro 20.000 maliyet diyince ...
    gerisini okumadım bile..
    bu ciro maliyet oranı ile değil yüzde 20 yüzde 10 faiz de bile iş yapılmaz..
    geçecen o işleri..
    konfeksiyon işlerinde çalışan samimi arkadaşlarım olmasa inanacam da..

1 e 3 den aşşa kardan aşşa çalışmaz bu sektör..

Şaka yapıyorsunuz herhalde..

Yazının amacın zaten bel altından faize vurup indirin şu faizleri demek..
    Üzgünüm ama yıllarca deli gibi kazanıp sıfıra yakın verdiğiniz vergilere sayın efendim..
    Gelirler 30-40-50 binlerden 10-15 20 lere düşünce bağırmaya başladınız..

Araya çoluk çocuk emekçi ekmek parası da sıkıştırılmış ki iyice ajitasyon..

Tekrar ediyorum
    Karlar min 1 e 3 dür konfeksiyonda..
    Yiyecek içecek lokanka cafe de yine 1 e 3 den başlar
    İnşaat da 1 e 5 lere kadar çıkar..Hatta daha da üstü vardı..

Çok iyi bildiğim 3 sektör olduğu için örnek verdim..
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Lise arkadaşımın babası deri işinde idi..
    Bağdat caddesinde dükkanları vardı..
    Deri çanta ayakkabı mont şu bu işte cüzdan..
    Çok dükkanında takılmışlığım vardır okuldan sonra..
    Bazen o zamanın fiyatına göre 1.2M 1.3M (paradan sıfır atılmadan evvel) ürün satılırdı ..
    Maliyet ne dediğimde 300.000 derdi..Çok iyi hatırlıyorum..
    Haaa tabi onun babasına da sorsan yaaa işte durgun abiiiiii...derdi..

Yine bağdat caddesinde çok bilinmiş bir restorant ın sahibi arkadaşım..
    30 tl lik bir tabağın maliyeti..
    Taşşş çatlasa 10 tl dir dedi..
    İnşaat maliyetleri zaten açın tüik in internet sitesinden okuyuun metre kare birim maliyetleri..

Dayanamadım yazdım..Bu sektörlerde yıllarca çalışanların nasıl para kazandıklarını çok iyi bilirim..
     Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Beyim bu anlattıklarını son 3 aydır yaşıyorsunuz, geçmiş senelerde biriktirdiğin faizde duran veya sabit getirisi olan sermayeden yemeye başlamanın vakti geldi artık, hep bana rabbena diye birşey yok.

Dediğim gibi yıllarca insanların birikmişlerini ben dahil bütün işveren/sanayiciler beleş faizlerle beleşe kullandı, ülkenin zamanını çalan boş boş ürünler üretti sattı. Artık durumlar böyle olmayacak, ne üreten için ne tüketen için.
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim de iki tane mado bayisi olan bir kuzen var..

Maliyet dusuk ama tum masraflar, vergiler ciktiktan sonra %25 i gecmiyor karlilik diyordu..

Syg,
    öncelikle sn.Omega0607 ve sn.Dudu ya çok teşekkür ediyorum objektif bakışları adilane anlayışları için.

fakat diğer üyeler neler yazmışlar öyle intikam alır gibi aman yarabbim !

ben hem paylaştım hem içimi döktüm aslında. gerçekten sermayesiyle emeğiyle istihdam sağlayan üreten insanlar durumu anlar ve bize hak verir. eskiden şöyleydi diyenlere uzaktan bakanlara bir aylığına versem o yükü üzerine depresyona girerler

bekara karı boşamak kolaydır yani. ticarette o karlar rahmetli Özal dönemindeydi esnafda imalatçıda kazanırdı işte 10 yıllık bir dönemdir o. ardından sn.Özalın vefatından sonra 1993 - 1998 arasındaki faiz ve devalüasyon tahribatı ve ardından ithal malı girişi artıkça gerilemiştir üretim ve karlılık. yani o eskidendi beyler şu an o saydığınız hiçbir sektörde 3/1 karlar hayaldir bazen piyasa dönmez sıkışır maliyetine verirsin malını ve peşin tahsil edebiliyosan kendini şanslı hissedersin ticaretin çok dışında olduğunuz belli ?

şu an piyasada özelliklede emek yoğun sektörlerde kar sn.dudunun dediği gibi %20 yi 25 i geçmez mümkün değil geçemez çünki aksi durumda malını satamazsın, senden alan kişiye de kar marjı bırakmak zorundasın ki o da malı satsın dönüp yine senden alsın! çark böyle döner.

yani lütfen konunun dışındakiler alsın faizini yesin.memuriyete benzemez ticaret, bordrolu adam ticareti hep çok iyi karların olduğu bal kaymak içinde yaşanılan bir mecra zanneder.ona göre esnaf ve sanayici hep kazıklıyordur hep fahiş karlar elde ediyodur hep ağlıyodur. ya yok böyle bişey .davulun sesi uzaktan hoş gelir.

maliyetler bu şekilde artmaya devam ederse bizde kilit vuracağız atölyeye ve sizler giysilerinizi ayakabınızı daha pahalıya alacaksınız.

yani faiz bir cebinizden girecek ama esnafı imalatçıyı sen çok kazanıyorsundur kes demogojiyi deyip tırpanlayan ama avm lere gidip ithal marka malları övüne övüne alıp bile bile kazıklanan sizler tl verip pahalı döviz alıp ithalata veren bir toplumda tasarruflarınızın diğer cebinizden uçup gittiğini göreceksiniz. kendi kendinizi kandırmayın

saygılar cümleten. ben nacizane bişeyler paylaşalım dedim ama ne demogojimiz kaldı ne ajitasyonumuz. hemen müdahil olmadan biraz objektif bakın olaya biraz karşı tarafa saygıyla ağırdan gidin bence. olmuyor böyle.

herkes herşeyi biliyor herkes uzman ya. adam oturduğu yerden bana 3/1 karlardan bahsediyor ajite ediyosun diyor bide ? hayret bişey şu özgüvene bak şu usluba bak ? gerçekten yazmaya bile değmez aslında
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

22,50.. Denizbank bugün 61 gün

SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    öncelikle sn.Omega0607 ve sn.Dudu ya çok teşekkür ediyorum objektif bakışları adilane anlayışları için.

fakat diğer üyeler neler yazmışlar öyle intikam alır gibi aman yarabbim !

ben hem paylaştım hem içimi döktüm aslında. gerçekten sermayesiyle emeğiyle istihdam sağlayan üreten insanlar durumu anlar ve bize hak verir. eskiden şöyleydi diyenlere uzaktan bakanlara bir aylığına versem o yükü üzerine depresyona girerler

bekara karı boşamak kolaydır yani. ticarette o karlar rahmetli Özal dönemindeydi esnafda imalatçıda kazanırdı işte 10 yıllık bir dönemdir o. ardından sn.Özalın vefatından sonra 1993 - 1998 arasındaki faiz ve devalüasyon tahribatı ve ardından ithal malı girişi artıkça gerilemiştir üretim ve karlılık. yani o eskidendi beyler şu an o saydığınız hiçbir sektörde 3/1 karlar hayaldir bazen piyasa dönmez sıkışır maliyetine verirsin malını ve peşin tahsil edebiliyosan kendini şanslı hissedersin ticaretin çok dışında olduğunuz belli ?

şu an piyasada özelliklede emek yoğun sektörlerde kar sn.dudunun dediği gibi %20 yi 25 i geçmez mümkün değil geçemez çünki aksi durumda malını satamazsın, senden alan kişiye de kar marjı bırakmak zorundasın ki o da malı satsın dönüp yine senden alsın! çark böyle döner.

yani lütfen konunun dışındakiler alsın faizini yesin.memuriyete benzemez ticaret, bordrolu adam ticareti hep çok iyi karların olduğu bal kaymak içinde yaşanılan bir mecra zanneder.ona göre esnaf ve sanayici hep kazıklıyordur hep fahiş karlar elde ediyodur hep ağlıyodur. ya yok böyle bişey .davulun sesi uzaktan hoş gelir.

maliyetler bu şekilde artmaya devam ederse bizde kilit vuracağız atölyeye ve sizler giysilerinizi ayakabınızı daha pahalıya alacaksınız.

yani faiz bir cebinizden girecek ama esnafı imalatçıyı sen çok kazanıyorsundur kes demogojiyi deyip tırpanlayan ama avm lere gidip ithal marka malları övüne övüne alıp bile bile kazıklanan sizler tl verip pahalı döviz alıp ithalata veren bir toplumda tasarruflarınızın diğer cebinizden uçup gittiğini göreceksiniz. kendi kendinizi kandırmayın

saygılar cümleten. ben nacizane bişeyler paylaşalım dedim ama ne demogojimiz kaldı ne ajitasyonumuz. hemen müdahil olmadan biraz objektif bakın olaya biraz karşı tarafa saygıyla ağırdan gidin bence. olmuyor böyle.

herkes herşeyi biliyor herkes uzman ya. adam oturduğu yerden bana 3/1 karlardan bahsediyor ajite ediyosun diyor bide ? hayret bişey şu özgüvene bak şu usluba bak ? gerçekten yazmaya bile değmez aslında
    arada sırada fikirlerinizi lütfen paylaşın madalyonun öteki yüzünü göstermekte fayda var ! Çok tuhaf bir toplum olduk muhalif olacam diye saçmalamaya başladık

5. İnsan o kadar çok kayırılan ve illegal işler yapabilen tüccarlar görüyor ki namusuyla çalışanları ayırtedebilmek çok zor oluyor...

6. ver coşkuyu ver coşkuyu. bu sefer yıkacak dolar 5,50yi

7. 500kTL @ (1.1.2013) 1 USD=1.7865 TL

Dolar mevduatta bugün şimdi : 1.881.000 TL
    TL Mevduatta bugün şimdi : 1.155.000 TL

TL mevduatçı görece zararı : 726.000 TL

Kur 1 USD=5.4355 TL @ (8.1.2019)

Tüm getiriler net ve bileşiktir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    500kTL @ (1.1.2013)

Dolar mevduatta bugün şimdi : 1.881.000 TL
    TL Mevduatta bugün şimdi : 1.155.000 TL

TL mevduatçı görece zararı : 726.000 TL

Kur 1 USD=5.4355 TL @ (8.1.2019)
    dolar böyle bir şey işte anlık düşüş yada anlık yükselişe bakmayıp uzun vadeli bakabilirsen gerçek anlamda bir sigorta ama insan psikolojisi gereği panikleyen bir varlık

Sayfa 869/1012 İlkİlk ... 369769819859867868869870871879919969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •