Arama sonucu : 32 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Temettü Emekliliği İle Hedef Finansal Özgürlük

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Erhannnnnnnnnn ....[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    haksızmıyım abı 2 3 kere oku bir yazıyı yaw sonra kızdımı kızdı dıyorlar.

10 yıl büyümeyi tercih edip 11. yıl temettü kralları listesinde yer alacak şirketi seçmiş olmak kötü mü yanlış mı yaw.

Ama tek taraflı yazılıyor yazılar de ki kardesım temettüyü yükske verenıde tercih edebilirsin. ama büyümesini iyi kontrol et ha önce büyüyecek sonra temettü verecek olanıda tercih eebilirsin.

Sankı bugunun temettü kralları doğdu dogalı temettü dağıtıyormuş gibi veya temettü dağgıtmayıp büyümeyi tercih eden istisnasıs tüm şirketler kötü şirketlermiş gibi gösteriliyor alenen söylenmese bile ima ediliyor.

Temettüyü yüksek veren ve büyüyen şirketleri seçin deyince sen ne anlarsın. ulan demekki az veren veya hiç vermeyenler kötü dersin demi ? böyle anlaşılıyor yazılar 3 gun sonra temettü ödemeyi kestim az da yatırım yapam yaw diyince bu temettü kralları AA kötü patron hırsız herif bu sene nıye kar dagıtmadın dıye tepkı veren sürüyle insan var.

Mesela arkadaşımız temettü krallarını lıstelemış üstelik her yıl dagıtmasına da dikkat etmiş. Ama bilmiyorkı belkıde bazı şirketler bir kaç sene büyümeye yatırım yapıp kalan seneler temettüsünü ödemiş bir kaç sene büyümüş bir kaç sene dağıtmış.

AMa o şirketler hiç listede yok her yıl ödenmişleri sıralamış Az ödeyip daha hızlı büyümüş ve belkide geleck senelerde en iyi temettüyü yaratacak hisseler var onlara niye haksızlık edılıyor.

10 yıl oncesının temettü krallarıyla şimdiki temettü kralları aynı hisseler mi sanki ? 10 yıl once mardın emınım hiç dilden düşşmeyen hiper temettü hissesi idi. O güce güvenip yatırım yapan acemiler 10 yıldır sürünüyor.

Temettü karşıtı fılan değilim yatırımcıların tek taraflı bakış açısı benı delı edıyor.

kimse kızmak azarlamak haddime değil benım derdım konuyla alakalı kısısel kımsenın canını acıtmak gıbı bır nıyetım yok.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    haksızmıyım abı 2 3 kere oku bir yazıyı yaw sonra kızdımı kızdı dıyorlar.

10 yıl büyümeyi tercih edip 11. yıl temettü kralları listesinde yer alacak şirketi seçmiş olmak kötü mü yanlış mı yaw.

Ama tek taraflı yazılıyor yazılar de ki kardesım temettüyü yükske verenıde tercih edebilirsin. ama büyümesini iyi kontrol et ha önce büyüyecek sonra temettü verecek olanıda tercih eebilirsin.

Sankı bugunun temettü kralları doğdu dogalı temettü dağıtıyormuş gibi veya temettü dağgıtmayıp büyümeyi tercih eden istisnasıs tüm şirketler kötü şirketlermiş gibi gösteriliyor alenen söylenmese bile ima ediliyor.

Temettüyü yüksek veren ve büyüyen şirketleri seçin deyince sen ne anlarsın. ulan demekki az veren veya hiç vermeyenler kötü dersin demi ? böyle anlaşılıyor yazılar 3 gun sonra temettü ödemeyi kestim az da yatırım yapam yaw diyince bu temettü kralları AA kötü patron hırsız herif bu sene nıye kar dagıtmadın dıye tepkı veren sürüyle insan var.

Mesela arkadaşımız temettü krallarını lıstelemış üstelik her yıl dagıtmasına da dikkat etmiş. Ama bilmiyorkı belkıde bazı şirketler bir kaç sene büyümeye yatırım yapıp kalan seneler temettüsünü ödemiş bir kaç sene büyümüş bir kaç sene dağıtmış.

AMa o şirketler hiç listede yok her yıl ödenmişleri sıralamış Az ödeyip daha hızlı büyümüş ve belkide geleck senelerde en iyi temettüyü yaratacak hisseler var onlara niye haksızlık edılıyor.

10 yıl oncesının temettü krallarıyla şimdiki temettü kralları aynı hisseler mi sanki ? 10 yıl once mardın emınım hiç dilden düşşmeyen hiper temettü hissesi idi. O güce güvenip yatırım yapan acemiler 10 yıldır sürünüyor.

Temettü karşıtı fılan değilim yatırımcıların tek taraflı bakış açısı benı delı edıyor.

kimse kızmak azarlamak haddime değil benım derdım konuyla alakalı kısısel kımsenın canını acıtmak gıbı bır nıyetım yok.
    Haklısın...büyüme odaklı gitmeli.....ama önce dürüst patron ....[emoji16][emoji16]...büyüme odaklı olmayan şirket temettü veriyorsa patronu besliyordur genelde....

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Haklısın...büyüme odaklı gitmeli.....ama önce dürüst patron ....[emoji16][emoji16]...büyüme odaklı olmayan şirket temettü veriyorsa patronu besliyordur genelde....

işte bu kadar her temettü veren hisse iyi değildir.

her temettü vermeyen veya az veren hisse kötü değildir.

Ha şahsi fikrimi sorarsan bist 100 şirketleri saglamdır hatta 50 ve 30 şirketleri dahada iyidir.

ve bu bist 100 şirketlerinin büyük çoğunlugu temettü dagıtır. Temettü dagıtanlar diye ayırmam ama bist 30 bist 50 şirketleri diye genelleme yapmak daha doğru. Çünkü yarının egeeenı ve frotosu temettü dağıtmayan hisseler kategorısıne girebilir.

Bir ekonomık calkantıya bakar şirket sıkıştımı eğer akllılarsa temettü dagıtımını keseceklerdır Hepiniz şahit olacaksınız.

bu yuzden yuksek temettüler diye genellemek yerıne bıst 50 şirketleri diyelim. Zaten bu 50 nın yarıdan fazlası temettüde dagıtıyor az veya çok. Yani temettü verenlere bir gıcığımın olmadıgını buradan anlayabılırsınız övdüğüm çoğu şirket temettü veren şirketlerdir.

Ancak kategorıze ederken bunları temettü veren diye kategorıze etmıyorum iyi kar eden bılancosu saglam şirketler diye kategorıze edıyorum. temettü verenler dıye kategorıze edersem acemı yatırımcı mardıne unye çimentoya yönlendirmiş olurum.

ayrıca temettü verenler dıe kategorıze etmek yatırımcıda bir iz bırakıyor en sevdıgım tavhl yarın 3 senelıgıne temettü dagıtmayınca yatırımcı erhan temettü verenler güzel şirketler diye kategorıze etmişti tavl temettü dagıtmayacakmış at ÇÖPE diye düşünüyor. Yoo tavhl kötü birşey yapmadı aksıne yatırım yapıp büyümek istedi.

Ama erhan temettü diye kategorıze ettiği için iyi hisseleri tavhl uzaklaşıyor kötüleşti zennedıyor tavhl hissesini.

Bu sebeple kategorıze ederken ıyı hısselerı bilancosu guzel olan kar eden şirketler iyi yönetilen şirketler diye kategorıze etmeye özellikle dikkat edıyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •