Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    olmaz ya.. ama diyelim oldu. çok ters birşeyler oldu, kurlar abardı, dolar 10 tl oldu. sermaye kontrolü geldi. usd atıyorum 7 tl ye fikslendi.. aldığımız eurobondlar bundan nasıl etkilenir?

fiyatlar dibe vurur, kupon faizi bu süreç boyunca 7 tl den elimize geçer herhalde de eurobondları nasıl kurtarırız.. yurtdışına nakli mümkün olur mu mesela diyecem ama sermaye kontrolünde o da mümkün olmaz. normale dönsünü beklemekten başka çare kalmaz sanırım.. değil mi?
    1m euro veya karşılığı eurobondunuz varsa isviçrede hesap açıp %1 senelik saklama ücretini öderseniz isviçre (veya diğer herhangi bir ülke) bankalarına virmanlayıp orada muhafaza edebilirsiniz.Sorgusuz sualsiz hesap açan başka gelişmiş ülke yok bildiğim kadarıyla isviçre haricinde

2.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    1m euro veya karşılığı eurobondunuz varsa isviçrede hesap açıp %1 senelik saklama ücretini öderseniz isviçre (veya diğer herhangi bir ülke) bankalarına virmanlayıp orada muhafaza edebilirsiniz.Sorgusuz sualsiz hesap açan başka gelişmiş ülke yok bildiğim kadarıyla isviçre haricinde
    Bankadan bankaya farkedebiliyor komisyon oranı. UBS, Credit Suisse burunlarından kıl aldırmazken küçükler daha esnek.
    Türk orijinliler her zamanki gibi adam kazıklama peşinde.
    Saygılar.

3. teşekkürler..

Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Bankadan bankaya farkedebiliyor komisyon oranı. UBS, Credit Suisse burunlarından kıl aldırmazken küçükler daha esnek.
    Türk orijinliler her zamanki gibi adam kazıklama peşinde.
    yaz başı almanya'da bulunan türk orjinli bir bankada türkiye yerleşik olarak hesap açmak için bu alt sınır 200k euro ve muadili idi. saklama ücretsiz, bono ve fon alım-satım işlemlerine aracılık ücretleri, işlem başına 0,20% veya min 150 euro olarak iletilmişti. hala böyle mi bilmiyorum.

4. EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    teşekkürler..

yaz başı almanya'da bulunan türk orjinli bir bankada türkiye yerleşik olarak hesap açmak için bu alt sınır 200k euro ve muadili idi. saklama ücretsiz, bono ve fon alım-satım işlemlerine aracılık ücretleri, işlem başına 0,20% veya min 150 euro olarak iletilmişti. hala böyle mi bilmiyorum.
    Henüz açmadım ama Avusturya’da bnp paribasa ait hellobank veya Ing’nin Ing-dibası üzerinden hesap açılışı yapılıp -belirtilen islem limitleri dahilinde( eurobondlar icin konusuyorum) islem yapilabiliyor. Ornegin devlet eurobondlarinda bu sinir yok.

Daha farkli araci kurum kokenli alternatifler de var. Ornegin, de giro ve flatex gibi.

Hepsinin de kosullari uygun diye biliyorum. Ve hisse eft yatirim fonu fx gibi noktalarda da hizmet veriyorlar

Ek olarak Avusturya’daki Turk bankalarinda da hesap acilisi icind oyle yuksek rakamlar istenmedigini de iletebilirim. (Private banking haric- daha cok pasif yatirimlar icin)

Ama ek bilgi, belli nedenler haricinde bir avantaji yok bence.
    Saygilarimla

5.  Alıntı Originally Posted by ozanz Yazıyı Oku
    Henüz açmadım ama Avusturya’da bnp paribasa ait hellobank veya Ing’nin Ing-dibası üzerinden hesap açılışı yapılıp -belirtilen islem limitleri dahilinde( eurobondlar icin konusuyorum) islem yapilabiliyor. Ornegin devlet eurobondlarinda bu sinir yok.

Daha farkli araci kurum kokenli alternatifler de var. Ornegin, de giro ve flatex gibi.

Hepsinin de kosullari uygun diye biliyorum. Ve hisse eft yatirim fonu fx gibi noktalarda da hizmet veriyorlar

Ek olarak Avusturya’daki Turk bankalarinda da hesap acilisi icind oyle yuksek rakamlar istenmedigini de iletebilirim. (Private banking haric- daha cok pasif yatirimlar icin)

Ama ek bilgi, belli nedenler haricinde bir avantaji yok bence.
    Saygilarimla
    memleketim insanı için de geçerli mi bunlar.. sırf türkiye vatandaşı, türkiye yerleşik. bir de türkiye'den açılabiliyor mu yoksa oralara gitmek mi gerekiyor?

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •