Sayfa 253/343 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303 ... SonSon
Arama sonucu : 2738 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: BAKAB - Bak Ambalaj

1. Bir şirketin mali tablolarını analiz etmek, gelecekteki durumuna ilişkin tahmin yapmak ve buna göre yatırım yaparak şirkete ortak olmak benim açımdan çok zevkli. Ancak Türkiye gibi ülkelerde herşeyi doğru analiz edip iyi bir yatırım yapsanız da karşınıza patron çıkar ve sizin öngöremeyeceğiniz bir faktör olarak devreye girer.

Bakab da son 5 yıldır tüm gelişmeler lehine olmasına ve borsanın prim açısından ilk 5-10 a girmesi gereken potansiyeline rağmen (eur/tl kurunun sürekli artması, hammadde fiyatlarının düşmesi vs.) patron etkisi ile 2012-2016 yılları arası çok kötü bir dönem geçirdi. Son iki yıldır patron etkisi en azından mali tablolarda azalmış gözüküyor. Bundan sonrası için herhangi bir olumsuzluk -patron faktörü devreye girmezse- görünmüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by relax42 Yazıyı Oku
    Ya bırakın gazlamayı. Patron kağıdı sonuçta. Haftalardır 4.60

Huawei mate 10 pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Arkadaşlar bizim yazdıklarımız gazlama değildir...çünkü gazlayacak bir durum yok..bir de elimizde olmayan bir hisseyi niçin gazlayalım ki ?? biz gördüklerimizi söylüyoruz...patron faktörü ne kadar etkili olur onu da bilemem...ama benim gördüğüm bilanço çok iyi gelmesi lazım...bu bilanço ile iyi bir çıkış yapmalı diyor mantığım..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bizim yazdıklarımız gazlama değildir...çünkü gazlayacak bir durum yok..bir de elimizde olmayan bir hisseyi niçin gazlayalım ki ?? biz gördüklerimizi söylüyoruz...patron faktörü ne kadar etkili olur onu da bilemem...ama benim gördüğüm bilanço çok iyi gelmesi lazım...bu bilanço ile iyi bir çıkış yapmalı diyor mantığım..
    Madem görüyorsun. Alsana yorum yapana kadar :kahkah:

4.  Alıntı Originally Posted by zaycek Yazıyı Oku
    Madem görüyorsun. Alsana yorum yapana kadar :kahkah:
    ondan daha iyi olacağına inandığım aynı sektörden durdo var elimde...zaten bunu geçen gün de yazmıştım...ama ne zaman ki durdo elimde olmazsa en iyi alternatiflerden birisi de bakaptır...yanlış tradeden durdoyu kaçıracak olursam soluğu burda alırım..

ister elimde olsun isterse de olmasın ...gönlüm bakabın da gitmesinden yanadır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. merhaba, 750 lot aldım 4,68 den aranızdauyım, pazartesi biraz daha alacağım

6. yükselirse dahada almak mantıklımı? geri gelirmi? yoksa hiç düşünmeden al dermisiniz? yaklaşık 1000 lot daha alacağım, cuma günü acele etmek istemediğim için 750 lot aldım

7. Rakamlar mn'dur.
    Piyasa Degeri: 168
    Firma Değeri (net borç dahil) : 265
    Son 4 çeyrek VAFOK : 105
    FD/Son 4 çeyrek VAFOK: 2,5x
    Hadi daha da öteye gidip, FAVOK içindeki diğer gelir gideri ayıklayalım (ki aslında bence gerek yok..) çarpan 3.1x oluyor...
    Ve hala bu şirket bu piyasa değerinde durabiliyor..
    Gercekten enteresan..
    BU şirketin buyuk yatırımı yok su an için..yaptı bitirdi.. bu VAFOK'u devam ettirse, borcunu 1,5 senede temizleme gucu var...
    Bu şirketin NŞA FD/VAFOK'u 8-9x olsa kimse ne bu fiyat diyemez.. tonlarca sirket daha yüksekten fiyatlanıyor... 8-9x zaten olağan bir değerleme çarpanıdır cok kullanılan...
    Bir senaryo... 18 ay sonra borç kalmadığı bir dünyada (temettü ödemezse buyuk bir yatırıma girmezse ve marjları çpk düşmezse olası bir senaryodur) FD/VAFOK 8x 'a getirecek hisse fiyatı 25 TL'dir.
    %70 ihracat olmasının getirebileceği ek faydaları yok saydım..
    Artan kapasitenin getirebileceği ek hacimleri / ciroları yok saydım...
    Daha yüksek kurların getireceği ek ciro/vafokleri yok saydım...
    Yok saydım ve yok saydım...
    Ben bunları var saydığımda , hisse ederini bugun bulmasa da 2-3 sene sonra gerçek değer ve piyasa değerinin bir gün kesişeceği yerin hayal dışı olabileceğini düşünüyorum ve arada satsam alsam da genelde buradayım..
    Yatırım tavsiyesi değildir.. yukarıdaki analiz yönetimin ve marjların bu sekilde devam edeceğine dayanan bir amatorce yapılmış analizdir ve kişisel tahminlerimdir.

Aferın yeni yatırımcı SN bakab...hoj geldınız gözümüz kadar cok sevdıgımız hissenin adını nickname sectınız Allh razı olsun senden ...az lotun var ama bakab askın dagları delecek kadar cok...korkma arkandayız sadece coook uzun sure bekleyecek kafar sabrın olsun....Gerçi miktarın az ...her zaman aldığın fiyattan gerı alırım senden o yuzden korkma....ytd

Sayfa 253/343 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •