Sayfa 531/1013 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolar kuru düştükçe, sisteme, yönetime güven azaldıkça, yöneticinin inandırıcılığı düştükçe, dolar almayanlar da dolara bulaşacaklardır.

Toplum iyice dolarize olacaktır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bu devirde neyi neden aldığını yada almadığını iyi bilmek gerekir bence..bir dost..
    Kimileri sadece kar etme garantisiyle alıyorlar..

Doların alanı pişman ettiği dönemleri ben iyi hatırlıyorum.

Ben o konjontürle bir ilgisini görmüyorum.

3. Dolar neden düşmüyor?

Merkez Bankası ‘haftalık menkul kıymetler’ verisine göre 20 Ocak -14 Nisan 2017 tarihleri arasında ülkemize sadece ‘sıcak para’ olarak yabancılardan 2 milyar 362 milyon dolar sermaye gelmiş.

Yine Merkez Bankası ‘ödemeler dengesi’ verilerine göre Ocak-Şubat ayları toplamında ülkemize 4 milyar 646 milyon dolar sermaye (sıcak-soğuk sermaye toplamı) girişi gerçekleşmiş. Öyle sanıyorum ki, henüz toplamı açıklanmamış Mart ve Nisan aylarında yurtdışından daha yüksek oranda sermaye girişi gerçekleşmiştir. Borsada yaşanan yükseliş, enflasyon artışına rağmen faizlerde yaşan stabil durum olumlu göstergelerdir.

Tüm veriler yabancıların referandum sürecinde Türkiye’ye sermaye akışını hiç kesmediklerini gösteriyor. Ama sorun yerlilerde...

Yabancılar döviz getirdikçe, yerliler döviz almaya başlamışlar. İşte bu nedenle diğer göstergeler iyileşmesine rağmen, dolar bir türlü istenen düzeye inmiyor. Bu konuyu daha detaylı inlememiz gerekiyor. Hafta içi buna bakalım.

http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...e-durumda-3839

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Kimileri sadece kar etme garantisiyle alıyorlar..

Doların alanı pişman ettiği dönemleri ben iyi hatırlıyorum.

Ben o konjontürle bir ilgisini görmüyorum.
    Aynen..bende görmüyorum ama..

Bir tarafta en kırılgan ülke formasyonu..

Diğer tarafta tonlarca para ve huzur..

Bakalım dünyaya huzur ne zaman batacak..

Daha var anlaşılan..

Gerçi pek de önemi yok..

Birileri çıkar faiz insin der, olur biter..

Nerede erisin..

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Dolar neden düşmüyor?

Merkez Bankası ‘haftalık menkul kıymetler’ verisine göre 20 Ocak -14 Nisan 2017 tarihleri arasında ülkemize sadece ‘sıcak para’ olarak yabancılardan 2 milyar 362 milyon dolar sermaye gelmiş.

Yine Merkez Bankası ‘ödemeler dengesi’ verilerine göre Ocak-Şubat ayları toplamında ülkemize 4 milyar 646 milyon dolar sermaye (sıcak-soğuk sermaye toplamı) girişi gerçekleşmiş. Öyle sanıyorum ki, henüz toplamı açıklanmamış Mart ve Nisan aylarında yurtdışından daha yüksek oranda sermaye girişi gerçekleşmiştir. Borsada yaşanan yükseliş, enflasyon artışına rağmen faizlerde yaşan stabil durum olumlu göstergelerdir.

Tüm veriler yabancıların referandum sürecinde Türkiye'ye sermaye akışını hiç kesmediklerini gösteriyor. Ama sorun yerlilerde...

Yabancılar döviz getirdikçe, yerliler döviz almaya başlamışlar. İşte bu nedenle diğer göstergeler iyileşmesine rağmen, dolar bir türlü istenen düzeye inmiyor. Bu konuyu daha detaylı inlememiz gerekiyor. Hafta içi buna bakalım.

http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...e-durumda-3839

saygılar/başarılar
    Demekki bize çok güveniyorlar..

Mısır peg'i kaldırdıktan sonra Kasım ayından beri ülkeye 19 milyar dolar yabancı girişi olmuş..Mısır MB'sının son açıklaması..dolar bulamadığı için çayı şekersiz içmek zorunda kalan bir ülkeden bahsediyoruz..

http://www.gunlukkibris.com/HaberinD...iraya_Girdiler

Yukarıdaki haber(doğru ise !) ülke insanın davranışına çok güzel bir örnek oluşturuyor ...Dolar almak için bekleyenlere de güzel bir örnek....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bizim köylü ve esnaf (aslında tün toplumlarda) en kaypak en güvenilmez toplum katmanıdır.

Bizim gurbetçi dediğimiz tiplerin ekserisi köylüdür.

Eğitim seviyeleri ilkokulsa öp başına koy.

Tercihleri de inançları da ağır baskı altında hemen değişir.

Hani o çok sevdiğim türküdeki "benim sevdiceğim de din var iman yok" olayı.

Hep söyler dururum...

AB ülkeleri çifte vatandaşlık durumu için bir süre versinler...Birini tercih edin desinler bakın görün kaç tane Türk tabiyetli gurbetçi kalıyor...

AKP nin bu yöndeki gelişmelere can sioerane karşı durmasının özünde de bu yatar.

Hem kendi seçmenini yitirme hem de AB ülkelerinde yaşayan Türkleri "Demoklesin kılıcı" gibi kullanma keyif ve gücünü yitirme kaygısı.

8. Bekleyip gürücez nasılolsa , Rize çayı, gözleme , çig börek satarak kur nakadar düşüyormuş.. Doların teknik formasyonlarına bakarak , buseviyelerden olbilecek günlük kapanışların dolar fiyatını 3.30 tirenine yetiştirmesi gerekiyor. (Tiren istasyonları romantik yerlerdir)

Sayfa 531/1013 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •