Sn.Bahri italya resesyona girdi.. Bu teknik veriler sonucu kesin.. TR de PMI verileri 44,2 geldi.. Ben bunu veriyi çok sert frene basmak yerine STOP etmek olarak yorumluyorum..
SN.Ereğli nin dediği gibi olabilir.. BIST 106,000 ler den ılımlı büyüme ve bialnço gelecektir diye 110,000 lere tekrar bir Rally ve USD da yeniden 5,11 değerlemeler olabilir...
Ancak müteakip günlerde gelecek datalarda tıpkı İtalya gibi resesyon gelirse; 110,000 nin geri dönüşü aşırı sert olur ki borsadaki ROBOTLARIN dini imanı yok...
Bir günde 110,000 den 98,000 leri yakarlar.. O vakit USD ne olur? Bilinmez...
Piyasanın fed tahminlerine baktım yüzde 90 olasılıkla 2019 yılında 0 faiz artışı bekleniyor. 2019 yılında faiz artışı olmucagına göre doların cıkması için bi sebep yok ortada. Dolar da yön hep aşagı ya da sabit.
Ben uzun vadede sürekli düşeceğini düşünüyorum. Bu sene dolar alınmaz...5 altına gelince düşüşler daha cok sertleşektir..Alım için uygun yer 4,5 4,4 seviyeler olabilir.
3,5- 4'lerden dolara pahalı diyip bozdurup, 6 ay sonra 5,2 cok ucuz diyip aldıran tamamen piyasanın algı oyunu...Bunlar böyle para kazanıyor.
*HAZİNE: TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İLGİLİ “KRİZ” BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKANLARIN İÇİNE DÜŞTÜKLERİ HALİ, UMUTSUZLUKLA SARILDIKLARI YALAN VE İFTİRALARIN ULAŞTIĞI BOYUTU ŞAŞKINLIK VE ÜZÜNTÜ İLE İZLİYORUZ
hazine: Bu performansa rağmen, ımf konusunun gündeme getirilmesinin hiçbir tutarlılığının olmadığı, amacı belli bir algı operasyonu olduğu çok açıktır
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*hazine: Türkiye ekonomisi güçlüdür
*hazine: Türkiye ekonomisi hiçbir dış yardım ya da desteğe ihtiyaç duymadan yaşadığı spekülatif süreci atlatmıştır ve girdiği dengelenme sürecini başarı ile sürdürmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri