Sayfa 912/1000 İlkİlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,289 - 7,296 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

*tcmb: Enerji grubunda elektrik, doğalgaz ve su fiyatlarındaki indirimin yansımaları izlenirken, gıda grubunda taze meyve ve sebze fiyatlarındaki güçlü artışa bağlı olarak yıllık enflasyon yükselmiştir

*tcmb: Hizmet enflasyonunda alt gruplar genelinde gözlenen artışa rağmen temel mal fiyatlarının ılımlı seyrine bağlı olarak çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi gerilemiştir

*tcmb: Iç talep koşullarındaki zayıf seyre karşın hizmet grubu enflasyonu bu dönemde maliyet etkilerine bağlı olarak yükselmiştir

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

*tcmb: Bu dönemde temel mal grubu enflasyonundaki düşüşte türk lirasındaki ılımlı seyrin ve iç talepteki zayıflamanın etkileri görülmüştür

*tcmb: üretici yıllık enflasyonu türk lirası ve emtia fiyatlarındaki yakın dönem gelişmelerine bağlı olarak gerileme kaydetmiş, ancak birikimli etkilerle yüksek seviyesini korumuştur

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

enflasyon zayıflıyormuş görelim bakalım zayıflıyormu
    bir halt olacağı yok.

4. Maç ortada bence... Bazıları geriliyor bazıları artıyor...

Fenerim toparlamış enflasyon mu toparlamayacak
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Fenerim toparlamış enflasyon mu toparlamayacak
    Dua edelim de 2 haftadır sarı-kırmızı formalı takımlarla (Malatya, Göztepe) oynadık...Ve bu hafta da öyle olacak (Kayseri)...Ekstra motivasyon ve doğal alışıldık sonuçlar sarı-kırmızılara karşı

ondan sonraski hafta gs olsaydı iyiydi
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Sn. selka;

Eğer kimin daha zengin olacağına, kimin daha fakir olacağına piyasa karar veriyorsa bu sisteme kapitalizm denir.
    Yok eğer kimse zengin olmasın, tüm fazlalık kazanç devletin olsun deniyorsa bu da sosyalizmdir.

Ama bizde bu fazlalık kazançlar devlete gitmiyor ama diğer taraftan kime gideceğini de devlet belirliyor. Bu nedenle bizdeki sisteme "devlet kapitalizmi" demek en doğrusu gibi.
    tam kapitalizme bizim insanınızım vicdanı el vermez ama 85 milyonun 25 milyonu yardım alıyorsa orda bir sorun olduğu kesin.
    Tam kapitalizm diyemem ama daha fazla kapitalizm ve daha az çok az devlet müdahelesi süper olur gibi.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    SN.İkare dediklerimi çok daha güzel bir özet geçmişsiniz... Teşekkürler....

------------------------------------------------------------------------------------------------

"USD da yükseliş kaçınılmaz" başlığına bazıları USD almak hainliktir filan diyorlar...

Allah akıl fikir versin... İnsan elbette yanlış işler yapabilir. Bu doğasında vardır.. Üniversitede daha çok "ülkücü Türk Gençliği" bir yanım vardı. ODTÜ daha çok sol ağırlıklı bir üniversite idi.. O zaman ve o düşünce ile, silah vermeden hücum Yunanistan'a deseler yemin ederim, hücum ederdim..

Yaşım 45 oldu.. Yavaş, yavaş hayatı tanıdık.. İnsanları tanıdık.. Dini tanıdık... Siyasileri tanıdık... Bakınız öğrenmek faklı bi'şeydir, tanımak farklıdır...

Tanıyınca ne denli saf, ne denli temiz, ne denli tek kaldığımı fark ettim..

Hani İmam o. cemaat sı..r denilir ya, o misal...

Siyasilerin ister o taraf ister bu taraf olsun; hepsinin birikimleri USD ve Euro ile.. En son bildiğim kadarı ile Devlet Bahçeli 50,000 USD ı 7 TL den bozdurmuş dekontunu USD larımı sattım diye tweet atmıştı. Kaç TL den alındı diye sorulduğunda 4 TL den diye sanırım cevap yazmıştı...

TR de ki tüm ihaleler, alım satımlar hepsi USD ile.. Borçlanmalar, alacaklar, verecekler USD ile...

Sen itiraz ediyorsun, USD almak hainlik diyorsun...

Yok hayır.... Yaşın 18 ise sorun yok...

Ama biyolojik yaşın benim gibi 45 ise...

Vay Anam Vay...

İşte o içinde bulunduğun durum, dünyanın en zor durumudur...

O da;

"Biyolojik yaşının 45 olup ta; akıl yaşının 18 de kalmasıdır.."

Sayfa 912/1000 İlkİlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •