Sayfa 205/994 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. Arçelik'te kar beklentilerin altına gelmişti. Burada en yüksek beklentinin de üstüne kar geldi. Kar satışları olabilir ancak bu hissenin ilerisinin iyi olacağını düşünüyorum. Panik yapmadan herkes kararını sakince versin.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değil, aklıma gelenlerdir.

2.  Alıntı Originally Posted by ilbey74 Yazıyı Oku
    Arçelik'te kar beklentilerin altına gelmişti. Burada en yüksek beklentinin de üstüne kar geldi. Kar satışları olabilir ancak bu hissenin ilerisinin iyi olacağını düşünüyorum. Panik yapmadan herkes kararını sakince versin.
    Olur mu hocam Arçelik de 271M beklenti idi gelen 280M idi . Ben iki senedir mağdurum herşeyini biliyorum çeliğin

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3. HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Vakıf yatırım, Otokar için tavsiyesini 'Al'dan 'Tut'a indirdi

Vakıf yatırım, Otokar için tavsiyesini 'Al'dan 'Tut'a çekti.

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şöyle denildi:

"Otokar (OTKAR) 4Ç18 Finansal Sonuçları: “Güçlü net kâr, sınırlı yükseliş potansiyeli: AL önerimizi TUT’a çekiyoruz” (+)

Otokar, 4Ç18’de beklentimizin %34, piyasa ortalama beklentisinin %44 üzerinde yıllık bazda %414 artışla 250 mn TL net kâr açıkladı (3Ç18: 7,2 mn TL net zarar). Operasyonel olmayan tarafta beklentimizden daha iyi gerçekleşen performans ve ertelenmiş vergi gelirlerindeki artış, net kârdaki pozitif sapmanın ana unsurları oldu. 4Ç18 sonuçlarının hisse fiyatına olumlu yansımasını bekliyoruz. Şirketin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bükreş siparişleri kapsamında 2019 yılında gerçekleşmesini beklediğimiz yüklü teslimatlarının, operasyonel kârlılığını olumlu yönde etkileyeceğini öngörüyor, orta-uzun vadeli beklentilerle Şirketi beğenmeye devam ediyoruz. Otokar’a yönelik kısa vadeli önerimizi “Endekse Paralel Getiri”den “Endeksin Üzerinde Getiri”ye yükselterek yaptığımız yukarı yönlü öneri değişikliğini içeren 06.11.2018 tarihli raporumuzu yayımladığımızdan bu yana Şirket hisseleri BIST100 endeksinden %37,6 oranında pozitif ayrıştı. 4Ç18 dönemine ve 2019 yılına ilişkin olumlu beklentilerin önemli ölçüde hisse fiyatına yansıdığını düşünüyoruz. Bu doğrultuda, 110,00 TL seviyesinde olan 12-aylık hedef fiyatımızın mevcut fiyata göre sunduğu sınırlı orandaki getiri potansiyelini de göz önünde bulundurarak, Otokar için kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri”den “Endekse Paralel Getiri”ye, uzun vadeli önerimizi “AL”dan “TUT”a çekiyoruz."
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

4.  Alıntı Originally Posted by polatalemdar Yazıyı Oku
    Olur mu hocam Arçelik de 271M beklenti idi gelen 280M idi . Ben iki senedir mağdurum herşeyini biliyorum çeliğin

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Bilemiyorum ben düşüş dalgasında bakmıştım bir ara. Kar da ve kar beklentisinde düşüş vardı. O yüzden beklenenden fazla düştü. Çoktandır bakmıyordum, bugün baktım ve hisse epey toplamış gözüküyor. İnşallah bizim için daha iyisi yaşanır Otokar'da. Ancak Arçelik ve Otokar'ın hikayesi tamamen farklı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değil, aklıma gelenlerdir.

5. OTOKAR / OTKAR 06.02.2019 19:07:07 Şirket, 4Ç18'de 870 mn TL satış geliri (kons: 813 mn) 232 mn TL FAVÖK (kons: 198 mn TL) ve 250 mn TL net kar (kons : 174 mn TL) açıklamıştır. (POZİTİF)

6. Otokar (OTKAR, Pozitif): Otokar 2018 yılının son çeyreğinde 250,2mn TL net dönem karı kaydetmiş ve hem bizim beklentimiz olan 198mn TL'nin hem de piyasa beklentisi olan 183mn TL'nin üzerinde gerçekleşerek iyi bir görüntü sergilemiştir. Tahminimizdeki sapmada brüt kar marjının beklentimizden daha iyi gelmesi etkili olmuştur. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 48,7mn TL'lik net dönem karı kaydetmişti. Otokar'ın 4Ç2018'de satış gelirleri, satış miktarının 4Ç2017'deki 1.031 adetten, 4Ç2018'de 541 adete gerilemesine karşın bu çeyrekte otobüs ihracatı ve 8x8 zırhlı araçlarının Birleşik Arap Emirlikleri silahlı kuvvetlerine satış sözleşmesine istinaden teslimatlarının başlamasıyla %109,3 oranında artarak 870mn TL'ye ulaşmıştır. Şirket son çeyrekteki 216 adetlik otobüs satışının tamamını yurtdışına yaparken, 163 adetlik toplam zırhlı ve arazi satışının ise 133 adeti yurtdışına yapılmıştır. Brüt kar da zırhlı araç ve otobüs ihracının olumlu etkisiyle aynı dönemde %168,9 oranında artarak 386,8mn TL'ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler %52,2 oranında görece düşük artışla karlılığı desteklerken, diğer faaliyetlerden kaydedilen gelirler ise 51,2mn TL'den 12,6mn TL'ye gerilemiş ve buna bağlı olarak da faaliyet karı %176 oranında artarak 228,5mn TL'ye yükselmiştir. Finansman gideri 42,8mn TL'den 21,8mn TL'ye gerilerken vergi öncesi kar 216,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. 34mn TL'lik vergi geliriyle birlikte şirketin son çeyrek net dönem karı 250,2mn TL'ye ulaşmıştır. Son çeyrek yüksek kar rakamıyla, ilk dokuz aydaki zarara karşın, şirket 2018 yılını 164,3mn TL net karla kapamıştır. Şirket'in 2017 yılı net dönem karı 99,4mn TL idi.

7. Otokar (OTKAR, Pozitif): Şirket 4Ç18’de, piyasa beklentilerinin %44,0 üzerinde olarak 250,2 milyon TL net kar açıkladı. 4Ç17’de 47,0 milyon TL olan FAVÖK ise, 232,1 milyon TL’ye (piyasa beklentisi: 198,0 milyon TL) yükselirken, FAVÖK marjı yıllık 15,4 puan iyileşme ile %26,7 seviyesinde gerçekleşti.

8. Paylaşımlar için çok teşekkürler Sn. adestim.

Arçelik'le Otokar topladığım 4 hissenin içinde % olarak en çok kazandılanlar oldu. Ne varsa gene KOÇ'larda varmış. Şaka bir yana inşallah ileride çok daha güzel günler göreceğiz. Altay hezimetinden sonra yeni hikayeler, projeler gündeme gelecektir.

Tüm ortaklara bol kazançlar dilerim.

Sayfa 205/994 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •