Sayfa 347/999 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Hocam haklısın toplam borcun üstüne ödenmemesi üzerine faiz eklenmiyor. Ben aylık verilen paranın ödenecek son halinin nasıl oluşturulduğunu anlatmak istemiştim. Saygılar.

-Başlığın amacından sapmaması adına bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım.
    Odemeyi de dusunmuyorum. Bu ulkede namuslu olmayacaksin.

Ne vergini odeyeceksin ne borcunu

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Odemeyi de dusunmuyorum. Bu ulkede namuslu olmayacaksin.

Ne vergini odeyeceksin ne borcunu
    O kadar da değil...O zaman onlardan farkın kalmaz ve eleştiri hakkın da olmaz zaten...

3.  Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Hocam bu KYK Kredisine de ek parantez açmak isterim. Olay şu şekilde gelişiyor her sene tüfe oranında bir faiz ekleniyor yani çok cüzzi bir miktar. 6 senelik eğitim süreci bitince de 2 sene içinde ödersen tüfe kadar yapılan faiz üstünden ekstra %20lik bir indirim yapılıyor.
    Daha iyi anladım ama finans öğrencisisin sanmıştım, bilinç düzeyin çok iyi, kendi kardeşim var senin yaşında ona yaptıramadıklarımı kendiliğinden yapıyorsun, ailen şanslı

Bir de fon konusuna ekleme yapayım, mesela vadelide vade sonunda kardan %10u vergi olarak devlete ödüyorsun ya, fonda fonu satana kadar o ödenecek vergi sana çalışıyor. Kısa vadede pek farketmiyor ama uzun vadede reel getiriyi arttıran bir fark bu.

İkincisi de mevduata denk kazandıran ama bir yıldan fazla tutulduğunda vergiden muaf fonlar var onlara da bakmanı öneririm. MAD olabilir meksanın öyle bir fonunu geçmişte tutmuştum.

Altınlar ile al–sat yapılacaksa, ya da az komisyon ödemek istersen borsadan gldtr ya da gmstr gibi altına gümüşe endeksli borsa yatırım fonu alabilirsin. alım satım farkı bankaya göre çok düşük yalnız %10 stopaj var. Gümüş son dönemde dolar bazında %10 yaptı, altının yanında portföye alınabilir.

Borsa yatırım fonlarının avantajı da şu, diyelim ki 500liran var ve altın alacaksın, alım hedefin ons bir ay içinde1300$a düşerse alirim diyorsun.

O 500tl yi para piyasası fonuna yatırıyorsun, sonra bankadan bir ay süreli gldtr altın fonu alım emri giriyorsun.. Altın hedefine gelirse alıyorsın ve para piyasası fonu otomatik satılıyor alana kadar paran değerleniyor.

Yok hedefine gelmedi diyelim, teselli ikramiyesi paran para piyasası fonunda ve hiç boşta durmamış oluyor. faiz açısından kaybettiğin birşey yok.

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    O kadar da değil...O zaman onlardan farkın kalmaz ve eleştiri hakkın da olmaz zaten...
    Valla hocam bir degil iki degil. En son bu kredi karti limitinde yaptiklarindan sonra illallah geldi.

Asgari ucretli de var 20 binlik kredi karti bana veriyor 7.650 TL. Aylik gelirim 13 bin TL

Ama borcumun asgarisini odesem boyle yapmazlardi.

Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Evet istanbulda kamyonetlerle zebze meyve satıyorlar. hani köfteci kamyonetleri var ya işte ondan. ben izledim gülmekten gözümden yaş geldi.

bu foruma resim nasıl atılıyor tarif edin size atayım sizde görün.gülmesseniz tatlılar benden.
    Sagolsun dragon hocam resmi atmis. Inanin soktayim. Yarin ful dolara gecesim geldi
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sagolsun dragon hocam resmi atmis. Inanin soktayim. Yarin ful dolara gecesim geldi
    Sende ne yapacagini sasirdin.

7.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    %24 politika faizi varken dolara gecilmez...

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sende ne yapacagini sasirdin.
    Insanin 3 kurus parasi olunca nereye sokacagini sasiriyor alenichev hocam. Bizimkisi fakir cirpinisidir

Yalniz bu tanzimin satisini atmislar youtube a izlemenizi tavsiye ederim. Ahaberin videosu oldugundan yanlis anlasilir diye link atmadim.
    Adamlar kesekagidina koyuyor sonra bez torbaya koyuyor. Bez torbanin uzerinde ne yaziyor goremedim ama bu halk sirf o bez torba icin hergun oradan alir...

Sayfa 347/999 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •