Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Aslında merkez bankası isterse likidite açığı sıfıra inse dahi mevduat faizlerini yükseltecek bir adım atabilir. Ama isterse.
Elinde piyasadan istediği kadar TL çekecek (buna sterilizasyon deniyor) araçlar var. Bunu yaparsa mevduat faizleri politika faizine yakınsar.
Ama bunu yaparsa tabii ki şu an -%4 beklenen 2018 son çeyrek büyümesi, 2019'un ilk yarısında -%14'a çıkabilir.![]()
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Neeeeeee. ?!?!
Teklifin kısa süre içinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. Teklifle birlikte cep telefonları, matrahı bin 200 TL’ye kadar olanlar, matrahı 2 bin 400 TL’ye kadar olanlar ve diğerleri diye üçe ayrılırken; telefondaki özel tüketim vergisinin yüzde 50’ye kadar çıkarılabilmesi için de yetki alınıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ya siz ne anlatıyorsunuz ? ne enflasyonu ne ezilmesi
Faizciler okuyun anlayın.
6 Ağustos dolar ka. 5.30
14 şubat 2019 7 ay olmuş dolar kaç 5.30
7 aydır kuru sabit tutmuşsun !!
sen 100 bin dolara geliyorsun %14 faiz ödüyorsun yabancıya 7 aydır.
7 lerden bozana ise geliyorsun %40 faiz ödemişsin.
ayda 100 bin dolara 2 bin dolar faiz ödüyorsun. 100 bin euroya 2 bin euro faiz ödüyorsun.
ayda 100 kilo altına geliyorsun 2 kilo faiz ödüyorsun
böyle bir kazanç dünyanın hiç bir yerinde yok..
talan etmişler bu faturayı kim ödeyecek ?
Bence döviz de yükselmez bu daralan talep ve piyasa ile...Güvenlik koridoru havucu ile operasyon da askıya alındı...Jeopolitik meopolitik te kalmadı...
Ama belki Trump ceptellere ÖTV arttırımına kızabilir piyasası daralacağı için IPHONE ların...
Döviz yatay, enflasyon oranında artar belki...Bence...
Bankalara zaten sopa gösterilerek faizler düşürülüyor elbette kredi talebinin cansız olmasının da etkisi var, mb bugünkü açıklmasından anladığım zorunlu karşılıklar yoluyla piyasaya tl verilecek bu da dolara olan talebi artırabilir. Şu oranlarla kısmen de olsa dolara geşmeyen geçmişten ders almamış demektir.
Tahvil piyasası oranları suni, hele 300 gün 20.5 den bağlayan arkadaşa saygı duymakla beraber büyük yanlış yağtığını söylemek istiyorum, bu oranlarla kesinlike 2,3 aydan öte bağlamamak lazım. Mb viop işlemleri ile kuru tutamaz. Seçim yaklaştı hükümet harcama paketlerini yakında duyarsınız. Bu tahvil faizlerine hiçbir yabancı yatırımcının para yatırmaması piyasasının son derece sığ olması beni işkillendiriyor bir kur şoku daha yiyeceğiz ama önceki zirveyi geçer mi bilinmez.
rxpu üstat şaşı olmuş bir arkadaş var sana zahmet yine şu 2013 hesabını yapsana hatta bırak 2013 u 2018 den bu yana dolarda olan tl mevduatta olanı nasıl sollamış bir zahmet tekrar paylaş ! biliyorum trilyon kez paylaştın ama yapacak bir şey yok ! dolar tepedeyken dolar almış neden çıkmıyor diye hesap yapıyor ne enflasyondan ne reel faizden haberi yok ! şunu da bilmiyor faiz kendisine göre '' çok yüksek '' iken millet bu faizi bile sallamıyor harıl harıl dolar alıyor neden böyle acaba bunu bile düşünemiyor![]()
Yer İmleri