Rekor gelmedi ama 700 milyon dolar yerli döviz almaya devam etmiş, 169 mişyar dolara ulaştı. Merkezin de brüt döviz rezervi 78 milyar doları buldu, yabancı yine dibste satışta son 12 ayın 10 unda satışta ama tahvil faizleri 28 den 18 e geldi çok ilginç, bu hafta hisse piyasasında da çıkış yapılmış. Merkez yakında roklarda oynamaya gidecek zorunlu karşılıkları artırabilir ağustosta 400 baz indirmişti, bugünkü açıklmasından ben onu anladım.
İthal cep telefonlarinda otv yuzde 50’ye Çıkıyor...
pek çok finansal mühendislik yapıldı son 6 aydır ancak önemli olan piyasanın buna inanması eğer gerçekten inanma olsaydı yabancılar dibs lere akın ederdi ayrıca yerli yatırımcı da dolar talebini keserdi ve hatta satardı
Merkezin beklenti anketlerinin hiçbir hükmü yok piyasa verileri nasılsa benzer rakam sallıyorlar haftaya dolar 5.60 olsun yıl sonu beklentilerini 6.50 yaparlar o yüzden olumlu olumsuz ciddiye almamak lazım, tüfe beklentileri de aynı şekilde tamamen laf olsun diye yazılmış makro veriler cari açık, sanayi verisi, rezervler, enflasyon... İthalat inanılmaz daralmasına rağmen cari açık verildi stoklar eritildi ihracat artışı hele kur avantajı da olmadan artamaz artık, piyasayı nasıl canlandıracaklar göreceğiz.
Ben şahsen zorunlu ihtiyaçlar dışında hiçbir şey almıyorum (dışarda para harcamayı minimuma indirdim (dışarı çıkıyorum tabiki ama sahilde gezip spor yapmak için), kıyafet almıyorum eskilerle idare ediyorum)...Vardı bazı daha büyük planlarım (arabayı değiştirmek) ama erteledim...Sizde durumlar nasıl ?
Bu piyasa açılır mı bu yüksek tüketim fiyatları ile faturalar ile ? Alım gücümüz düşmüşken...
Bankalar yarışa girdi oranlar hergun düşüyor bugün en baba oran 20.50 aşağıya doğru 18.50 ye kadar veriyorlar eksi reel faiz e geçildi yine .... Böyle olunca 2 günüdür 5 banka şubesi dolaştım millet bireyselden kasadan TL mevduati dolara çeviriyor ...30-50-100 K doları alan alana
Hayırlı olsun elbet önümüz de ki günler de faizler baskılama ile düşmeye devam edecek hatta %17 %15 lere kadar geri çekilebilir ancak usd dizginlerini tutmak da zorlanacak bir ekonomiye ve jeopolitik konuma sahibiz ki mart sonrası bu usd rakamları çok ararız diye düşünüyorum (yatırım yada satış tavsiyesi) değildir.
Yer İmleri