Sn Elma
Herkese açık bir veri...
Tim in anasayfasında sağ alt köşede görebilirsiniz...
Linkini paylaşıyorum...
http://www.tim.org.tr/tr/default.html
saygılar/başarılar
Sn Elma
Herkese açık bir veri...
Tim in anasayfasında sağ alt köşede görebilirsiniz...
Linkini paylaşıyorum...
http://www.tim.org.tr/tr/default.html
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Investing.com - 2018'in son çeyreğinde küresel büyüme endişelerinin artması ile piyasalarda sert satışlar yaşandı ve petrolde de kayıplar hızlandı. Piyasalar Çin, Euro Bölgesi ve İngiltere tarafındaki yavaşlamanın küreselleşmesine dair kaygısını Fed'e gösterdi ve Aralık toplantısında Fed, 2019 için faiz beklentisini 3'ten 2'ye indirdi.
Ocak toplantısında faiz artışı yapmayan Fed, yıl içinde de yavaş hareket edeceğini belirtti. Fed'in bu açıklamaları piyasalarda yıl içi faiz beklentilerini oldukça zayıflattı. Ancak dün açıklanan tutanaklarda komite, yıl içinde faiz artışının üstünü çizmediğini gösterdi. Piyasaların beklentisine göre faiz ihtimalinin hala canlı görülmesi sonrasında dolar tarafında yükseliş yaşanırken gelişen ülke paraları da geriledi.
Dün gün içinde 5,32'ye yükselen USD/TRY kuru FOMC tutanakları sonrası 5,34 seviyesine yaklaştı. Bugün en yüksek 5,3430 seviyesini gören kur, son saatte 5,3170'e gerileyerek nötr bölgeye geçerken EUR/TRY de 6,07'den 6,04'e geriledi.
Fed, bilanço kısıtlaması konusunda bu yıl tamamlamayı düşünürken faiz konusunda ise ihtimali canlı görüyor. Bilanço kısmından memnun olan piyasalar faiz ihtimalinin canlı olmasını ise olumsuz karşıladı.
bir halt olacağı yok.
Bddk: Toplam menkul değerler 15 şubat itibarıyla 487,3 milyar tl(önceki 486,2mlr)
*bddk: Takipteki alacaklar 15 şubat itibarıyla 101,09 milyar tl(önceki 100,6mlr)
*bddk: Kurumsal kredi kartları 15 şubat itibarıyla 29,88 milyar tl(önceki 30,14mlr)
*bddk: Yasal özkaynak 15 şubat itibarıyla 514,9 milyar tl(önceki 515,05mlr)
*bddk: Taksitli ticari krediler 15 şubat itibarıyla 395,74 milyar tl(önceki 362,6mlr)
*bddk: Ticari ve diğer krediler 15 şubat itibarıyla 1 trilyon 896,4 milyar tl(önceki 1.882t)
*bddk: Yabancı para net genel pozisyonu 15 şubat itibarıyla 11,73 milyar tl(önceki 13,06mlr)
*bddk: Bireysel kredi kartları 15 şubat itibarıyla 101,93 milyar tl(önceki 102,7mlr)
*bddk: Tüketici kredileri 15 şubat itibarıyla 394,58 milyar tl(önceki 396,15mlr)
bir halt olacağı yok.
*fed/bullard, "aralık ayındaki faiz artırımında fed'e karşı tutum almıştım, şimdi faizler konusunda çok ileri gittiğimizi hissettim"
*fed/bullard, "rezervler için doğru seviye, daha büyük bilanço anlamına geliyor"
*fed/bullard, "faizler, içinde bulunulan global ortak karşısında yüksekler"
*fed/bullard, "fed, enflasyon bekleyişlerini yüzde 2 civarına yeniden konumladırabilir"
*fed/bullard, "faizlerin şu anda biraz sıkı olduklarını düşünüyorum"
bir halt olacağı yok.
FED/BULLARD, "FED'İN FAİZ ARTIRIMLARININ VE BİLANÇOSUNDAKİ TAHVİLLERİ AZALTMA PROGRAMININ SONUNA GELMİŞ OLMASI BÜYÜK OLASILIK"
*FED/BULLARD, "ARALIK AYINDAKİ FAİZ ARTIRIMI İLE ÇOK İLERİ GİTTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM
bakayım bu lafa doalra çakacakalr mı
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri