Sayfa 226/1000 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

USD/TRY – 5.50 direnç konumunda

Diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma eğiliminde olan TL, zayıf seyrini bugün de sürdürmekte. Dolar kurunda 5,35-5,42 bandının yukarı yönde aşılmasının ardından, 5.42 destek seviyesi üzerinde 5,50 direnç olarak takip edilebilir.

Destek: 5,30-5,35-5,42

Direnç: 5,50-5,53-5,65

EUR/USD – ECB kararı bekleniyor

Normalde ECB tarafından gelmesi beklenen büyüme ve enflasyon revizyonu ile düşüşünü 1.13 seviyesi altında devam ettirmesi beklenen paritede, ABD tarafından da beklentilerin altında gelen veriler ile tepki alımları var. 1,1350 direnci geçerliliğini korumakta.

Destek: 1,1220

Direnç: 1,1350-1,1430

GBP/USD – Asya’da tepki alımı geldi

Gelecek hafta İngiltere’de parlamentoda yapılacak olan oylama öncesinde belirgin bir gelişme yok, AB sözcüsü yaptığı açıklamada İrlanda sınırı konusunda anlaşmaya varılamadığını belirtti. Sabah gelen tepki alımı ile 1,3150 üzerine atan paritede hareketin kuvvet kazanması zor.

Destek: 1,30-1,3150

Direnç: 1,3250-1,3351

USD/JPY – 111.30 destek konumunda

ABD tahvil faizlerinin düşüşü paritede kar satışlarını tetiklemiş durumda.200 günlük ortalamaya doğru yaklaşan paritede kar satışlarının 111.30 desteğine doğru karşılanması beklenebilir, yukarıda ise 112 fibo direnci izlenmeli. Orası aşılmadıkça yeni alım için aceleci olunmamalı.

Destek: 109,20-110-111,30

Direnç: 112-112,50-114

XAU/USD – Tepki alımları zayıf kalıyor

Doların kuvvetlenmesi ile beraber altında tepki denemelerinin sınırlı kaldığını görüyoruz. Dolar endeksi 97 seviyesine yaklaşarak son iki haftanın zirvesinde. Kısa vadeli dip oluşumu sonrası ilk planda kısa vadeli hedef 1300 dolar, ancak toparlanma biraz daha uzun sürebilir.

Destek: 1271-1282

Direnç: 1300-1310

NYMEX – Büyüme kaygıları etkili

EIA verilerine göre ABD’de petrol stokları geçtiğimiz hafta rekor üretimin sürmesi ile artış kaydetti. ABD’de zayıf gelen veriler ve Çin’den gelen büyüme revizyonu kar satışlarına neden olurken, İran ve Venezuela üzerindeki yaptırımlar ile OPEC kısıntıları piyasayı 55-57.50 bandında tutuyor.

Destek: 52-55

Direnç: 57.50-60

S&P 500 – 2740 hedef konumunda

2800 direncinin aşılamaması sonrası başlayan kar satışları dün de devam ederken, sağlık ve enerji sektörü düşüşte etkiliydi. Hareketin kademeli olarak 2740 desteğine kadar devam etmesi beklenebilir. Cuma günü gelecek ABD istihdam verilerine kadar belirgin bir katalist bulunmamakta.

Destek: 2700-2740

Direnç: 2800-2850-2915
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Seçimden önce Merkez kesinlikle faiz indirmez dedim aynen dediğim oldu. Şimdiki iddiam reisi az biraz tanıyorsam kesinlikle IMF ile anlaşmaz diyorum. Yani IMF'nin kapısına bile gitmez. Bunda da hayli iddialıyım. Herkes Papazdaki gibi geri vites yapacaklarını zannediyor ama bunun olmayacağını düşünüyorum Çünkü IMF demek tüm başkanlık yetkilerinden feragat etmek demektir. Reis buna asla izin vermez bu konuda hayli iddialıyım. McKinsey vb uygulamalarla etrafından dolaşırlar ama asla IMF ile anlaşmazlar. Olmadı sermayeye güven vermek için Kemal Derviş ile bireysel olarak çalışmayı bile kabul edebilirler ama IMF olmaz olamaz...

Siz bakmayın Küresel sermayenin bazı ekonomist kalemşörlerinin IMF ile anlaşacaklar spekülasyonunu yapmalarına. Onlar öyle olmasını istediği için yani öyle umut ettikleri için IMF balonunu ortaya attılar. Tanıdığım reis anlaşmaz...

Neyse ben buraya bunu not olarak yazdım bakalım yine haklı çıkacak mıyım göreceğiz... Haklı çıksam da çıkmasam da bunu alıntılayacağım
    Bende aynı düşüncedeyim..
    IMF diyenler şimdi Kemal derviş demeye başlamış ..
    REİS fetö olaylarından sonra kimseye güvenmiyor..Bunu yazın bi kenara..
    Damat oğulları dışında 2-3 kişi..
    Damadı boşuna mı getirdi ekonominin başına..
    RTE yi eylülde 24 e faiz çıkarma konusunda kim ikna etti..
    Papaz olayı ile IMF konusunu karıştırmamak lazım..
    AKP seçimler olmasa ekonomide acı reçete ile işleri yoluna sokabilir..

Papaz olayında elimizde hiç koz kalmadı idi..
    Adamlar resmen ambargo demeye başladı idi.

S400 konusunda A.Yeşilada gibi düşünüyorum..
    Alınır ama monte edilmez..
    İki tarafında gönlü edilir..
    Sokağa biraz para atılır
    Bu işten sıyrılınır..
    Halk da birşeyden anlamaz..Hele ki böyle teknik konular..

Dün yurt içi tarafta, TCMB’nin PPK toplantısı takip edildi ve beklenildiği gibi Politika Faizi(1 Hafta Vadeli Repo İhale Faiz Oranı) sabit bırakıldı. 150 Bp’lık simetrik uygulama gereği diğer faiz oranları da(Gecelik Borç Alma, Gecelik Borç Verme ve Geç Likidite Penceresi Borç Verme) de sabit bırakılırken, toplantı sonuç bildirisi de önceki toplantı metni ile hemen hemen aynıydı ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunacağı da bir kez daha vurgulandı. Diğer taraftan OECD tarafından açıklanan projeksiyonlarda Türkiye’nin 2019 yılı GSYİH Değişimi için daha önce öngörülen yüzde 0.4’lük daralma yüzde 1.8 olarak revize edildi ve devam eden jeopolitik ve siyasi riskler ile birlikte; TCMB kararları sonrası kısmen güçlenen TL yeniden baskı yedi. Son zamanlarda ABD ve Türkiye arasında; Rusya’nın S400 savunma sistemlerinin Türkiye tarafından temin edilmesi üzerinden çıkan gerginliğe ilişkin olarak üst düzey ABD’li bir yetkilinin yapmış olduğu açıklamaların yanı sıra, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalar da kritikti. Yurt dışı tarafta ise dün; küresel risk unsurları, önemli ekonomik datalar ve majör merkez bankalarının yetkililerinden gelen açıklamalar da yine izlenmeye devam edildi. Bugün, yurt içi tarafta; dünkü TCMB kararlarının yankıları ve jeopolitik-siyasi risklerin durumu takip edilecek. Yurt dışı tarafta ise; ABD başta olmak üzere bölgelerden gelecek önemli ekonomik datalar, küresel risklerin durumu ve başta ECB kararları olmak üzere majör merkez bankalarının politikalarına yönelik açıklamalar ile Dolar Endeksi’nde oluşacak fiyatlamalar da kur üzerinde etkili olabilir.
    Teknik Seviyeler;
    Dirençler: 5.4500, 5.4600, 5.4740, 5.4950 , 5.5075
    Destekler: 5.4270, 5.4175, 5.4000, 5.3880, 5.3730
    bir halt olacağı yok.

4. Çok cücük bir yatırımcı olarak faizde sadece 2 ay kalabildikten sonra kaşıntım tuttu ve bugünkü dönüşte;

portföyün üçte birini altın
    üçte birini Deniz Portföy ppf
    üçte birini dolares vadeli (3,8% aylık)

yaparak riski yaydım, tüm lobileri terste bırakıp dünya lideri olmaya bir adım daha attım

Denizbank'ta Ocak ayında 23,5 ile başlayan faiz aşkımız Şubatta 20, Mart'ta 19% bana özel faiz verince erken bitti

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Seçimden önce Merkez kesinlikle faiz indirmez dedim aynen dediğim oldu. Şimdiki iddiam reisi az biraz tanıyorsam kesinlikle IMF ile anlaşmaz diyorum. Yani IMF'nin kapısına bile gitmez. Bunda da hayli iddialıyım. Herkes Papazdaki gibi geri vites yapacaklarını zannediyor ama bunun olmayacağını düşünüyorum Çünkü IMF demek tüm başkanlık yetkilerinden feragat etmek demektir. Reis buna asla izin vermez bu konuda hayli iddialıyım. McKinsey vb uygulamalarla etrafından dolaşabilirler ama asla IMF ile anlaşmazlar. Olmadı sermayeye güven vermek için Kemal Derviş ile bireysel olarak çalışmayı bile kabul edebilirler ama IMF olmaz olamaz...

Siz bakmayın Küresel sermayenin bazı ekonomist kalemşörlerinin IMF ile anlaşacaklar spekülasyonunu yapmalarına. Onlar öyle olmasını istediği için yani öyle umut ettikleri için IMF balonunu ortaya attılar. Tanıdığım reis anlaşmaz...

Neyse ben buraya bunu not olarak yazdım bakalım yine haklı çıkacak mıyım göreceğiz... Haklı çıksam da çıkmasam da bunu alıntılayacağım
    Ekonomi patlarsa, kimse borc vermezse IMF den baska cozum mu var.

Bu is oyle Erdogan in tek basina karar verebilecegi bir sey degil

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    pazartesi italya turu alacaktım arkadaş benide bekle dedi arkadaş kurbanı oldum
    6.01 den euro hesaplamıştı bugün herhalde 20 den alır
    Ayhan Basgan bu turda hangi sehirler var acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bende aynı düşüncedeyim..
    IMF diyenler şimdi Kemal derviş demeye başlamış ..
    REİS fetö olaylarından sonra kimseye güvenmiyor..Bunu yazın bi kenara..
    Damat oğulları dışında 2-3 kişi..
    Damadı boşuna mı getirdi ekonominin başına..
    RTE yi eylülde 24 e faiz çıkarma konusunda kim ikna etti..
    Papaz olayı ile IMF konusunu karıştırmamak lazım..
    AKP seçimler olmasa ekonomide acı reçete ile işleri yoluna sokabilir..

Papaz olayında elimizde hiç koz kalmadı idi..
    Adamlar resmen ambargo demeye başladı idi.

S400 konusunda A.Yeşilada gibi düşünüyorum..
    Alınır ama monte edilmez..
    İki tarafında gönlü edilir..
    Sokağa biraz para atılır
    Bu işten sıyrılınır..
    Halk da birşeyden anlamaz..Hele ki böyle teknik konular..
    S400'ün içinde halkın sağlığına zararlı madde varmış, bir de Anadolu topraklarına uyumlu değilmiş, diksen de yetişmezmiş dersin olur biter, o sorun değil, onu gösterip hangi operasyon yapılacak ben merak ediyorum, başka bir yerde okumuştum 5'den long girip 6 küsürlerden longlayanlar acaba önce planı çizip sonra bunu oynuyor mu, biz de ona göre pozisyon alalım, seçimden sonra tansiyon yükselir yeni bir dalga, bir devalüasyon daha, ardından shortla babam shortla.

8.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    S400'ün içinde halkın sağlığına zararlı madde varmış, bir de Anadolu topraklarına uyumlu değilmiş, diksen de yetişmezmiş dersin olur biter, o sorun değil, onu gösterip hangi operasyon yapılacak ben merak ediyorum, başka bir yerde okumuştum 5'den long girip 6 küsürlerden longlayanlar acaba önce planı çizip sonra bunu oynuyor mu, biz de ona göre pozisyon alalım, seçimden sonra tansiyon yükselir yeni bir dalga, bir devalüasyon daha, ardından shortla babam shortla.
    Eylül faiz artışında saat 12 de RTE çıktı faize karşıyım dedi
    6.30 dan 6.55 e geldi..
    Elim telefona gitti alalım diyecektim
    2 de faiz artışı geldi 6 puan..
    Dolar 6 tl ye düştü..

Bu ülkede artk neye kime inanacaksın..
    Devlet bizzat oyuncu olmuş piyasalarda..
    Patron şirketi gibi işlemler geçiyor para piyasalarında..

Sayfa 226/1000 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •