Dunya ithalatinin yuzde 30 unu ABD tek basina karsiliyor, dunya ticaretinin yuzde 80 i dolar ile yapiliyor
Abd ve dolarin yerini alabilecek bir guc yok bana kalirsa. Belki cok cok uzun yillar sonra
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekleme yapayım - Kanıtı işte orada duruyor; Venezuela. Rusya ve dünya ülkeleri sağolsunlar her türlü propaganda ile Abd'yi 20 sene uzak tuttular ve tutuyorlar. Bütün dünyanın gözü önünde 20 senede Chavez-Maduro rejimi ülkedeki bütün birikimi yoketti. 2003te Venezuelalı sınıf arkadaşıma Chavez gibi bir lideriniz var, ne kadar şanslısınız dediğimde sen manyak mısın adam her kurumu birer birer yokediyor diye anlatıyordu. O zaman kafam basmıyordu, ne diyor bu salak aileden zengin ondan sevmiyor diye kafamı sallayıp geçmiştim. Kızın söylediği her şey doğru çıktı.Birincisi Rusya, Çin vs cok abartılıyor, sittin sene Abd'nin yerini alamazlar diye düşünüyorum. Birisi eski günlerin ekmegini yiyor, oburu kendi vatandaşlarını köle olarak kullanarak ve kullandırtarak çarkları döndürüyor. Umarım bu Avrasya ülkeleri denen ülkeler bir gün süper güc falan olmazlar, onlardaki zorbalık başka seviyede. Adamlarda hukuk ve adalet yok, kimin gücü kime yeterse düzeni var. Kendi vatandaşlarına cektirdikleri yetmiyor, gücleri yetse her yeri paramparça ederler. Abd olmasa Türkiye çoktan Rusya sömürgesi olmuştu. Çin'i biraksalar Güneydoğu Asyada ne kadar ülke varsa hepsini isgal eder.
Teşekkürler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%80 degil %61.94 ve her zaman dusuyor
https://www.reuters.com/article/fore...-idUSL1N1YX0PC
Reserves held in U.S. dollars rose to $6.63 trillion, or 61.94 percent of allocated reserves, in the third quarter, from $6.56 trillion, or 62.4 percent, in the second quarter. The share of allocated U.S. dollar reserves declined to its smallest since the 61.27 percent in the fourth quarter of 2013, IMF data showed.
Bilgi icin tesekkurler. Ben biraz geride kalmisim. Muhtemel bu gerileme ticaret savaslari ve avrupqda ki resesyondan kaynaklaniyordur.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri