Sayfa 637/930 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 5,089 - 5,096 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Selamlar , iyi akşamlar . Yine bir döviz şoku gelecek gibi , işyatta olduğu için pişman olan var mı acaba ? Yada ne bileyim zamanla herşey rayına oturur düşüncesi içerisindemisiniz ? Döviz şoku yüksek faizi doğurur böylece işyatta daha yüksekten parayı satar ve yüksek temettü dağıtır diye mi düşünüyorsunuz ? Normal hisse senetlerinden farklı olduğumuz için düşüncelerinizi merak ediyorum , teşekkürler .
    döviz şoku konusunda çok emin değilim
    neden emin değilim?
    Çünkü bugün dünya üzerindeki kurların neredeyse tamamına yakını DOLAR karşısında değer kaybetti.
    Yani geçen yaz Ağustos ayında olduğu gibi sadece TL kaynaklı bir sıkıntı yok.
    http://indexq.org/ An itibari ile Dow Jones ile %2 ekside Avrupa'nın tamamı gibi
    Amerika kıtasının kalanı en az %3 eksilerde. Kur düşüşleri de %2-3 ler düzeyinde
    Biz negatif ayrılıyoruz ona katılıyorum. Çünkü 10-13 Ağustos aylarında yaşanılanlar bizlerin canını fena iz bırakmış durumda.

Ayrıca geçen yazdan farkımız bana göre (kur seviyesinin etkisi ile) dış ticaret dengesi aylık 7-8 milyar dolar değil
    Aksine 4 aydır artıda kapatıyor.
    Dünya üzerindeki trend (yani herşeyin KIRMIZI olması ne zaman YEŞİL'e dönerse) hızlı geri dönüşler de olabilir.
    Bekleyelim görelim. Takmalayalım kafaya.
    Sağlıktan öteye herşey boş.
    Kaybettiğiniz hiçbirşey sağlığınızdan daha değerli değil

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Selamlar , iyi akşamlar . Yine bir döviz şoku gelecek gibi , işyatta olduğu için pişman olan var mı acaba ? Yada ne bileyim zamanla herşey rayına oturur düşüncesi içerisindemisiniz ? Döviz şoku yüksek faizi doğurur böylece işyatta daha yüksekten parayı satar ve yüksek temettü dağıtır diye mi düşünüyorsunuz ? Normal hisse senetlerinden farklı olduğumuz için düşüncelerinizi merak ediyorum , teşekkürler .
    Benim şahsi görüşüm fon olmasından dolayı, Nakit avantajını sonuna kadar kullanacaktır. Bu nedenden dolayı, nakitten para kazanma olasılığı daha yüksek olacak. Ancak, şu anda temettü verimi yükselmesinden dolayıdır ki, çok uygun fiyatlı başka alternatiflerimiz var ben bu nedenle, portföymde ağırlığını artırmayı planlamıyorum ve Geri yatırım oranım daha düşük olacak. Bununla birlikte şahsen, pişman olmak için herhangi bir nedenim yok hatta gayet memnunum.

Sent from my iPad using Tapatalk
    “The trend is your friend until the end when it bends.” - Ed Seykota

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Bu sene ezber bozuldu “temettü oncesi sat Mayıs-Haziran alttan al” o is bitti bu sene yemez.
    Ama neler olacak ben de merak ediyorum fiyat portföy değeriyle ters kolerasyonda. Bir noktada mecbur donecek bakalım ne zaman?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Geçen sene birim portföy Değer artışı çok yavaş olmuştu özellikle ilk çeyrek, Bu senin ilk çeğreğinde ise tam tersi performans gösterdi. Piyasanın iyileşmesi durumunda, temettü sonrasında ralli yapabilir.

“The trend is your friend until the end when it bends.” - Ed Seykota

4.  Alıntı Originally Posted by kaucuk Yazıyı Oku
    Benim şahsi görüşüm fon olmasından dolayı, Nakit avantajını sonuna kadar kullanacaktır. Bu nedenden dolayı, nakitten para kazanma olasılığı daha yüksek olacak. Ancak, şu anda temettü verimi yükselmesinden dolayıdır ki, çok uygun fiyatlı başka alternatiflerimiz var ben bu nedenle, portföymde ağırlığını artırmayı planlamıyorum ve Geri yatırım oranım daha düşük olacak. Bununla birlikte şahsen, pişman olmak için herhangi bir nedenim yok hatta gayet memnunum.

Bende böyle düşünüyorum. Hem temettü portföyünü çeşitlendirmek hemde kriz zamanlarında doğru yatırım yaparak daha yüksek temettü almak lazım. Diğer taraftan anaparayi korumakta lazım. Zor zamanlardan geçiyoruz.

Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Ben uzun vadeli/aylık temettülü Yabancı hisse senedi işlemi yapılmasını önerdim. Böyle bir çalışmayı düşündüklerini belirttiler.
    [/IMG]
    Belki onay alalı 5 yıl oldu , hala düşünüyorlar hala düşünüyorlar. Zamanında yapmış olsalar yıllar boyunca erimezdik dolar karşısında.

6.  Alıntı Originally Posted by kaucuk Yazıyı Oku

Portföyde nakit var da benim haberim mi yok? Kriz zamanı eurobond değeri güneş görmüş tereyağ gibi erir nasıl olduğunu anlamazsınız.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Portföyde nakit var da benim haberim mi yok? Kriz zamanı eurobond değeri güneş görmüş tereyağ gibi erir nasıl olduğunu anlamazsınız.

31 Aralık 2018 itibarıyla:

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku

Haftalık raporda diğer varlıklar kısmında 118 milyon ₺ var . Pp , ters repo ve nakit teminat gibi . Bazılarının vadesi uzun ama günlük ters repo yaptıkları 40 milyon ₺ var .

Sayfa 637/930 İlkİlk ... 137537587627635636637638639647687737 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •