İmdi cuma günki, ayın 22 sindeki hareketi anlamlandırmaya çalışalım.
İmdi başta şunu belirtmezsem, insanlar önyargılı yaklaşıp kulaklarımı çınlatacaklar.
Ben meclisteki tüm partilerin, ingiliz ve abd üretimi olduğunu düşünüyorum. Başka ülkeye uşaklık ederek kendi halkını sömüren adamlarında karakteri düzgün olamaz. o sebeple genelde az veya çok eğitimli, az veya çok hırsız çıkıyorlar.
Eğitimli olanlar hırsızlığı nitelikli yapıyorlar, kolay fark edilmiyorlar, eğitimsiz olanlar ise barbarca ülkeye dağılıp talan ediyorlar.
akp de 5 yıl önce abd ile kavga edene kadar abd ile ortaktı.
Hiç bir partiyi savunduğumu sanmayın. bana kalsa tüm meclisi atom bombası ile havaya uçururum. Tüm siyasetçilere radyasyonlu elma yediririm. Acımam.
İmdi bu cepte tamammı.
Gelelim analize.
Eldeki verileri sıralayalım.
- Satışa liderliği yabancı kurumlar yapmış. merril, S&P, hsbc,credit -> hepsi siyonist yahudi - hele merrill...
- JP Morgan, bankalar hakkında karalayıcı bir rapor yayınlamış. JP Morgan siyonist yahudi. Daha öncede bir çok kurum kötü raporlar yayınladılar fark ne.? Bu sefer toplu hücum olmuş. Diğer leri borsada hisse ve forexte TL satış yaparak destek olmuş. bilmiyorum bloombergHT ve NTV de medya ayağını yürüttülermi. Onlarda Türk ortaklar yahudi, yabancı ortaklar siyonist yahudi. Toplu bir ayaklanma var.
- Düşüş anormal ama Hacim anormal değil. 2 gün önce sıradan günde daha yüksek hacim olmuş.
- Satış bugün hızlandı ama bir kaç gündür, yukarıya uygun haberler geldiği halde yukarı çıkmamakta direniyordu.
- Merkez Bankası rezervlerinde 6.3 milyar dolarlık erime var, Merkez'in TL' yi desteklemek için döviz sattığı söyleniyor.
- Merkez dolar yükselirken aldığı kararla TL nakit akışının bir kısmını 1 haftalığına kestim diyor. Kimse takmıyor, ısrarlı yükseliş devam.
- TR ekonomisi açısından daha önemli kurumlardan geçen haftalarda gelen açıklamalar var ama dolar etkilenmiyor. Cuma ise patlıyor.
- sebep olarak söylenen golan tepelerini tek eleştiren bizim hükümet değil. AB red etmiş, BM red etmiş, Rusya red etmiş diğer bi sürü red eden var. Hoş hükümetin kullandığı kelimeleri bilmiyorum, trump ın ailesini karıştırdıysa, olay değişir.
- Seçimlere bir kaç gün kaldı.
- tayyip konuşmasında kılıçdaroğlu ve akşeneri tehdit etmiş. "Milletvekilliğinize güvenmeyin." Bu kadar ileri kimse gitmemişti. Giden 1 kişi var ama güç elinde değildi onun, sinek vızıltısı gibi kaldı.
Bulabildiğim veriler bunlar. En önemli veri, yahudi ekonomi kanalları NTV ve bloombergHT, cuma günü yayınlarla yükselişe destek verdilermi.?
Sürekli "USD yükseliyor"u ön planda tuttularsa, destek vermişler demektir. Merkez bankasının hamlesini SÜREKLİ ön planda tuttularsa destek vermemişler demektir. Seyretmediğimden bilmiyorum. Destek verdiklerinden ise adım aliCemal gibi eminim. aliHaydarmıdı?
her neyse...
Ben bunlardan, seçime yaklaşırken tayyipin istanbul ve ankarayı kaybetmesi amaçlı bir tokat gözü ile bakıyorum.
Daha kötüsü sonrada erken seçim baskısına girmeleri olur. doları 6 TL üzerine çıkarıp orada tutarlar.
Cuma gününe kadar örgütlü bir eylem yoktu siyonistlerden. O sebeple kafamdada seçim baskısı filan yoktu.
Halbuki geçen haziran ayında seçim baskısı aklımdaydı. Yıl sonu senetleri satar altına geçerim çünki seçime 3 ay kala baskıya başlarlar diyordum.
Aralıkta atak gelmemesi, aklımdan seçim baskısını çıkardı anlaşılan.
Kişisel olarak bakarsam. USD nin 6 yı geçmesi, BISTin 100bin altına gelmesi beni pek etkilemez. Maliyetim çok düşük ve yeterli miktarda olmasada epey altınım var. Sadece 1/4 ü gitti. Sonuçta böyle devam ederse kazancım gider geçen seneki papaz olayında olduğu gibi.
İmdi sonuca gelirsek... Bu işi nasıl fırsata çeviririm yada normal hedefime nasıl ulaşırım.?
Son düzenleme : alicemal; 24-03-2019 saat: 12:44.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri