Artan

43,78 10 14:01
277,75 10 13:54
39,64 9.99 13:59
8.585,00 9.99 14:01
42,98 9.98 13:52
Artan Hisseler

Azalan

1,30 -15.53 14:01
19,17 -10 14:01
58,85 -9.95 14:01
7,81 -9.92 14:01
82,55 -9.78 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

5.230.834.149,46 14:01
5.203.730.642,10 14:01
4.859.440.025,10 14:01
4.308.462.369,95 14:01
4.195.626.004,25 14:01
Tüm Hisseler
Sayfa 193/656 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293 ... SonSon
Arama sonucu : 5245 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: DURDO - Duran Doğan Basım

1. 1-) 2019 yılı ilk çeyrek 2018 yılı son çeyrekten iyi olacaktır (durgun ay olan aralık ayının negatif etkisi yok)

2-) 2019 yılında yeni makinaların müşteri pörföyünü sürekli artıracak olmasından dolayı gittikçe iyiye giden bir bilanço söz konusu olacaktır..

3-) ülkemizdeki ekonomik kriz bu yılın ikinci yarısından itibaren gücünü kayıp etmeye başlayacak ve ekonomimiz nisbeten canlanacaktır

bu üç etken durdonun gittikçe iyiye giden bilançolar yollamasına imkan sağlayacaktır...yurtiçi cironun bu yılın son iki çeyreğinde ciddi artışlar sağlamasını bekliyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. başka bir konudan da bahsetmek istiyorum...kriz ortamlarında genelde firmalar yeniliklerden pek hoşlanmazlar...şirketler kriz ortamlarında reklamları kısar ,yeniliklere kapalı olur..ambalaj sektöründe ise ambalajın daha güzel ve şık durmasını pek önemsemez..çünkü şirket zor durumdadır ve şirketin karını nasıl devam ettireceğinin veya finansal borçlarının nasıl çevireceğinin derdine düşer...işte bu yüzden de kriz ortamlarında daha iyisine değer vermez...

ama buna rağmen durdo 2018 yılı üçüncü çeyreğinde 19,3 milyona kadar düşen yurtiçi ciroyu son çeyrekte tam 27 milyona çıkarmayı başarmıştır...ki o vakitler de beklentimin 25-30 milyon olduğunu söylemiştim...demek ki kriz ortamında bile durdo müşterinin ilgisini çekmeyi başarmıştır...

ekonomik krizin azaldığı veya olmadığı ortamlarda ise şirketler diğer firmalardan ayrıcalıklı olmak için ambalaja çok önem verirler..çünkü bir ürünün satılmasında ambalajın katkısı çok büyüktür..işte o vakitler şirketler ambalajlarının en kaliteli olmasını ister..ambalajlardaki fotoların gerçeğe en yakın olmasını ister..yani o sıralarda şirketler biraz da prestij peşinde koşarlar ve bu yüzden de kesenin ağzını açarlar...işte bu yüzden durdo gibi kaliteli ve hızlı üretim yapan şirketler ön plana çıkarlar...krizin biteceği yıllarda durdonun neredeyse tam kapasite ile üretim yapacağını tahmin ediyorum...o zamanki cirolar çok daha şık olacaktır..

şu anki kriz ortamında dahi bilanço olarak harikalar yaratan bir durdoyu ,krizin olmadığı bir vakitteki halini hayal etmek pek zor olmamalı....tabi gözler bu günü ancak görüyorken ,akıl ve mantık aylar veya yıllar sonrayı görebilir...

bu yüzdendir ki durdoyu ekim aylarının sonlarında 3,90 lardan alırken bize gülenler çok oluyordu...bu sığ hisseden hisse mi alınır diye dalga geçenler oluyordu...durdonun o zaman ki bilançosuna bakıp da yüzünü buruşturup gidenler şu anda bu hisseye acaba en uygun yerden nasıl girebilirimin derdine düşmüşler...biz yeni bir durdo doğuyor dediğimizde ekonomi uzmanı olarak geçinen arkadaşlar durdonun konkartadoya gideceğini ve iflasını açıklayacağını söylüyorlardı...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    son çeyrekte 55 milyon tl ihracat ,27 milyon da yurtiçi cirosu oluşmuş idi..bu iki miktarın da artmasını bekliyorum...dolar ise şu anda 5,53 seviyesindedir..5,30 a göre %4,5 luk bir yükseliş olmuş...açıkta zaten 25 milyon tl civarı bir döviz açığı vardı..buda aşağı yukarı 1,250 milyon tl lik bir olumsuz etkisi olur..ama zaten yurtiçi ve yurtdışı satışların artması ile o kadarcık açığı yapacağı kar ile rahatlıkla kapatabilir..

çeyrekte doların bu haliyle durdonun çeyrekte 15 milyon tl kar bırakması yeterdir artar bile....bu kadar kar yapacak bir şirket yıllıkta 60 milyon tl kar yapma potansiyeline ulaşır....fk 5 dahi olsa şirketin olması gereken piyasa değeri 300 milyon tl dir..bunu ödenmiş sermayesi olan 16,5 milyon adet hisseye bölersek ,net hisse başı değeri 18 tl civarı çıkar...

işte bu ihtimali sevdiğim için durdonun düşüşlerine fazla dayanamadım...belki de 5,50 ve altını bekleyebilirdim ama endeks biraz daha düzelseydi buralardan yakalamam olanaksız olacaktı..

biz de yapıştık mecbur...
     Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    durdoyu 7,52 zirvesinden beridir devam eden satış baskısı yüzünden 6,45 ten satmıştım ....amacım 5,50 lerden yerine koymaktı ki bir hafta geçmeden oraya indi de...ama akrep tam da o gün devreye girdi ve hisseyi 5,00 ın altında alış için beklediğini söyleyince ben de bir an akrepe inandım ve alımımı erteledim..sonra malumunuz hisse ta 7,00 lara kadar yükseldi...

o moral bozukluğu ile kendimizi sağa sola vurduk...işte görüyorsunuz aşağı yukarı %20 hissem azalmıştır...en büyük darbeyi pek de iyi tanımadığım uluunda bilanço riskini almakla yedim..oradan tam olarak %21 zarar yazdım...güya en fazla %5-10 riski göze almıştım ama hisse kötü bilanço açıklayınca tabanı gördü..sonra da geç satmaya karar verince de bize giren zarar %21 i buldu..

sonrada başka bir hisseden de %5 kadar zarar daha yaptım...en sonunda bu gün durdoya geçtim...

yapacak bir şey yok dostlar...olan oldu....artık önümüze bakmamız lazım....durdo gelecek bilançoda 15 milyon tl civarı kar açıklarsa çok kısa sürede hisseyi çift rakamlarda bulacağız...beklentim ve temenim o yöndedir..
    ah akrep ah...neler yaptın bana... ben sattıktan sonra topikte benim ile tartışarak moralimi bozdun sonra da tekrardan uygun yerden alma niyetim varken yine beni caydırdın...seni yakalarsam şu iğneni makas ile kesecem...bir daha kimseyi sokmayasın diye...
    dostuğun böyleyse , düşmanlığını düşünemiyorum bile akrep...
     Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Çeyreklik karın buyuk bi kısmı kambiyo kari... Kara odaklanmak yanlış yere götürür... Faaliyet karına bakmak dah rasyonel tahminler yapabilmeyi olanak kilar...
    ah be dostum keko ahhh hala beni anlamamışsan bundan sonrada anlayamazssın hisse 7 lerde iken 5,5 söyleyen benim geldimi geldi hatta 5.30 civarına kadar geldi tepki verdi şimdi gelelim senin konuya bir yandan tekniğe inanmam teknikten 2 sermaye yiyen adamım diyorsun diğer yandan teknik olarak sattım diyorsun bir yandan sat al yapmam diyorsun diğer yandan trade amaçlı sattım ama akrep 5.5 aşağı beklerim diyede almadım diyorsun çelişki 2 bir yandan satmayacağım 2. çeyreeği görmeden diyorsun sonrada gidip hop diye satıyorsun ve gidip alkada methiyeler diziyorsun orda allahtan temelci arkadaşlar sana keko hesapları yanlış yapıyorsun kağıt fiyatları ve selüloz fiyatları farklı dedi eee ben yanlış anladım yanlış araştırmışım diye hoppp sat ordada söyledim ky gibi değil borsayı yeni öğrenmiş bebeler gibi davranıyorsun insan ilkin araştırır sonra alır sen alıyon sonra araştırmaya çalışıyorsun tabi ne kadar araştırma denirse copy paste ve aynı şeyleri sürekli tekrar etmek ne kadar sağlıklı ise var olan bilgileri sürekli sanki çok sıcakmış gibi sürekli servis etmen ne kadar mantıklı ise seni tanımasam acemden farkın yok diyecemde diyemiyorum gittin koşarak uluun tepeden aldın eee çakıldı 2,50 yandım allah diye bağırdınki aldığın gün orda dizdiğin methiyelerin haddi hesabı yok ordada arkadaşlar seni uyardı keko o iş öyle değil bunların çalışma şekli bu şekil eee yanlış biliyormuşum dedin hoppp kolları kestin buraya koştun yani anlayacağın senden yatırımcı olmaz güzel kardeşim gel etme 3. sermayeyide batırma git hanımınla çocuklarınla ye daha sağlıkı olur hıı temel olarak birine bakmak istiyorsan king iyidir bak o sana bazı şeleri izah edebilir hadi bana eyvallal kekom herşeye rağmen senin canın sağolsun ama o akrebin iğnesi ni sen değil feriştahın gelse koparamaz o iğne yi kendime yeri gelince saplamak için tutuyorum ben ))))
    ytd deli saçmasıdır

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    son çeyrekte 55 milyon tl ihracat ,27 milyon da yurtiçi cirosu oluşmuş idi..bu iki miktarın da artmasını bekliyorum...dolar ise şu anda 5,53 seviyesindedir..5,30 a göre %4,5 luk bir yükseliş olmuş...açıkta zaten 25 milyon tl civarı bir döviz açığı vardı..buda aşağı yukarı 1,250 milyon tl lik bir olumsuz etkisi olur..ama zaten yurtiçi ve yurtdışı satışların artması ile o kadarcık açığı yapacağı kar ile rahatlıkla kapatabilir..

çeyrekte doların bu haliyle durdonun çeyrekte 15 milyon tl kar bırakması yeterdir artar bile....bu kadar kar yapacak bir şirket yıllıkta 60 milyon tl kar yapma potansiyeline ulaşır....fk 5 dahi olsa şirketin olması gereken piyasa değeri 300 milyon tl dir..bunu ödenmiş sermayesi olan 16,5 milyon adet hisseye bölersek ,net hisse başı değeri 18 tl civarı çıkar...

işte bu ihtimali sevdiğim için durdonun düşüşlerine fazla dayanamadım...belki de 5,50 ve altını bekleyebilirdim ama endeks biraz daha düzelseydi buralardan yakalamam olanaksız olacaktı..

biz de yapıştık mecbur...
    durdoyu 7,52 zirvesinden beridir devam eden satış baskısı yüzünden 6,45 ten satmıştım ....amacım 5,50 lerden yerine koymaktı ki bir hafta geçmeden oraya indi de...ama akrep tam da o gün devreye girdi ve hisseyi 5,00 ın altında alış için beklediğini söyleyince ben de bir an akrepe inandım ve alımımı erteledim..sonra malumunuz hisse ta 7,00 lara kadar yükseldi...

o moral bozukluğu ile kendimizi sağa sola vurduk...işte görüyorsunuz aşağı yukarı %20 hissem azalmıştır...en büyük darbeyi pek de iyi tanımadığım uluunda bilanço riskini almakla yedim..oradan tam olarak %21 zarar yazdım...güya en fazla %5-10 riski göze almıştım ama hisse kötü bilanço açıklayınca tabanı gördü..sonra da geç satmaya karar verince de bize giren zarar %21 i buldu..

sonrada başka bir hisseden de %5 kadar zarar daha yaptım...en sonunda bu gün durdoya geçtim...

yapacak bir şey yok dostlar...olan oldu....artık önümüze bakmamız lazım....durdo gelecek bilançoda 15 milyon tl civarı kar açıklarsa çok kısa sürede hisseyi çift rakamlarda bulacağız...beklentim ve temenim o yöndedir..
    ah akrep ah...neler yaptın bana... ben sattıktan sonra topikte benim ile tartışarak moralimi bozdun sonra da tekrardan uygun yerden alma niyetim varken yine beni caydırdın...seni yakalarsam şu iğneni makas ile kesecem...bir daha kimseyi sokmayasın diye...
    dostuğun böyleyse , düşmanlığını düşünemiyorum bile akrep...
    umarım akrep gibi 5,00 ın altından alırsın...ben de kazanmanı isterim...ama açıkçası şu saatten sonra istediğin yerden alma imkanının olacağını zanetmiyorum....buna inansaydım kendim dün alış yapmayıp beklerdim...siz mi haklısınız yoksa ben mi ?? ben de bilmiyorum...buna hakem olan piyasa karar verecek....
    akrep teknikçidir yeri gelir 10 da alır ve bundan gocunmaz bunu hala öğrenemedinmi kekom
    ytd deli saçmasıdır

5. birde akrebin hala 15 bin lotu duruyor )))
    ytd deli saçmasıdır

6. Svap

üflesen yıkılacak bir ekonomi ortamındayken endeks zaten gelecegi yere kadar gelmişken Merkez swap silahını dün kullandmışken ..gelelim esas soru merkez nereye kadar swap lıyacak elinde sonunda kısa bir zaman içinde tl yi serbest bırakıcak bırakırsa ne olur sonucu ?=bana göre borsa aşagı döviz yukarı döziz yukarı gidecegi kesin borsa ne kadar asagı gelir bilmem ama 80 bini görcek gibi gibi yatırım tavsşyesi degildir..ama gönlum hala durdoda ama kendimcede tedbiri almam gerektiginden şu an euroda beklemedeyim.borsa düştükten sonra neyi alsak kazanacagız zaten.ytd

7.  Alıntı Originally Posted by No1gozluk Yazıyı Oku
    üflesen yıkılacak bir ekonomi ortamındayken endeks zaten gelecegi yere kadar gelmişken Merkez swap silahını dün kullandmışken ..gelelim esas soru merkez nereye kadar swap lıyacak elinde sonunda kısa bir zaman içinde tl yi serbest bırakıcak bırakırsa ne olur sonucu ?=bana göre borsa aşagı döviz yukarı döziz yukarı gidecegi kesin borsa ne kadar asagı gelir bilmem ama 80 bini görcek gibi gibi yatırım tavsşyesi degildir..ama gönlum hala durdoda ama kendimcede tedbiri almam gerektiginden şu an euroda beklemedeyim.borsa düştükten sonra neyi alsak kazanacagız zaten.ytd
    işte bu ekonimiyi anlama çabasıdır bu söylediklerini hisse 7 deyken yazdım durdo döviz borcu var merkez bankası seçime kadar sürekli doları baskılamaya çalışıyor ve bu biryerde son bulacak ve sonra ne olacak doların durumu bu kadar risk varken bu kumar olur çıkar çıkmaz ama kumardır bunun yerine taşlar yerine yavaş yavaş oturduktan sonra hareketini onA göre bilirlersin
    ytd deli saçmasıdır

8.  Alıntı Originally Posted by akrep4401 Yazıyı Oku
    ah be dostum keko ahhh hala beni anlamamışsan bundan sonrada anlayamazssın hisse 7 lerde iken 5,5 söyleyen benim geldimi geldi hatta 5.30 civarına kadar geldi tepki verdi şimdi gelelim senin konuya bir yandan tekniğe inanmam teknikten 2 sermaye yiyen adamım diyorsun diğer yandan teknik olarak sattım diyorsun bir yandan sat al yapmam diyorsun diğer yandan trade amaçlı sattım ama akrep 5.5 aşağı beklerim diyede almadım diyorsun çelişki 2 bir yandan satmayacağım 2. çeyreeği görmeden diyorsun sonrada gidip hop diye satıyorsun ve gidip alkada methiyeler diziyorsun orda allahtan temelci arkadaşlar sana keko hesapları yanlış yapıyorsun kağıt fiyatları ve selüloz fiyatları farklı dedi eee ben yanlış anladım yanlış araştırmışım diye hoppp sat ordada söyledim ky gibi değil borsayı yeni öğrenmiş bebeler gibi davranıyorsun insan ilkin araştırır sonra alır sen alıyon sonra araştırmaya çalışıyorsun tabi ne kadar araştırma denirse copy paste ve aynı şeyleri sürekli tekrar etmek ne kadar sağlıklı ise var olan bilgileri sürekli sanki çok sıcakmış gibi sürekli servis etmen ne kadar mantıklı ise seni tanımasam acemden farkın yok diyecemde diyemiyorum gittin koşarak uluun tepeden aldın eee çakıldı 2,50 yandım allah diye bağırdınki aldığın gün orda dizdiğin methiyelerin haddi hesabı yok ordada arkadaşlar seni uyardı keko o iş öyle değil bunların çalışma şekli bu şekil eee yanlış biliyormuşum dedin hoppp kolları kestin buraya koştun yani anlayacağın senden yatırımcı olmaz güzel kardeşim gel etme 3. sermayeyide batırma git hanımınla çocuklarınla ye daha sağlıkı olur hıı temel olarak birine bakmak istiyorsan king iyidir bak o sana bazı şeleri izah edebilir hadi bana eyvallal kekom herşeye rağmen senin canın sağolsun ama o akrebin iğnesi ni sen değil feriştahın gelse koparamaz o iğne yi kendime yeri gelince saplamak için tutuyorum ben ))))
    5,50 lara inecek dediğin doğrudur ama sonra tekzip edip 5,00 ın altına inecek dedin..ama işte görüyorsun durumu hisse 5,84 te...tekniğe inanmam demek ile sadece tekniği baz alarak alış yapmam demek istedim...durdoyu da satmamın nedeni aşırı satış baskısı idi..temel anlamda satış için bir gerekçe yoktu..hala da yoktur...

alkada söylediklerimin arkasındayım...dövizin çıkışı o hisseyi olumlu etkiler...alkada kağıt hammadde fiyatlarının çıktığını sanıyordum ki o vakit stoklardan kar yazacaktı ama sonradan bunun gerçekleşmediğinin farkına vardım ve bunu topikte de söyledim...uluunda hisseyi pek tanımadan girmiştim ki o hisseyi yıllardır taşıyanların dahi bilmediği bilgileri öğrendik ve bu bilgileri de topiklerinde paylaşarak kol kesip çıktım....yanlışta ısrar doğru değildir...

bu iki hissede de olumlu yanlarını da söyledim ki bu methiye olarak görülmemelidir...o hisselerdeki olumsuz yönleri de söyledim bu da kötülemek olarak algılanmamalı...insan önce araştırmalı bu doğrudur ama yüzeysel olarak incelediğimiz bilgiler ilk etapta bize yeterli görünebiliyor...hisseyi tanıdıkça insan sonradan eksiklerinin farkına varabiliyor...

hatalarımızı söylemekten hocunmayız...hatada ısrar etmenin de anlamı yok..ben buyum ve şükürler olsun ki bu halimle de çok kazandım...zaten kusursuz olsak şimdi sermayemizi 100 kat ile çarpmamız gerekiyordu...

akrep dostum valla şu sakladığın iğneyi yıllarca giden gelene batırdın ama bir türlü sıra sana gelmiyor... benim feriştahım gelse koparamaz ama bir zahmet sana yakın iken sen koparıver...

Sayfa 193/656 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •