torwais bu civarda dolanıyormuş, ama sanırım TRde yaşamıyor. O sebeple muhatab almam gerekmez. Keyfime bakayım.
Bi kaç hafta önce, sırf Yunanlıları anlamak çin sörvayvır a baktığımı söylemiştim. Normalde acun programları seyretmem, çünki adam korkunç hırslı ve kazanmak için her şeyi yapabileceğini gösterdi. Tabi gören gözlere.
Yarışmalardada kendi çevresinden insanlar oluyor ve onları ön plana çıkararak oy almalarını sağlıyor. yada sevdiği birileri olursa onları öne çıkarıyor. Tarafsız olmadığı gibi anormal taraflı.
Tekrarlamış oldum da...
Yunanlılar acaip bir profil çiziyorlar. Tabi bize acaip geliyorda belki karşı cenahta normaldir.
Bizimkiler her zaman olduğu gibi gruplaşıp birbirlerine saldırmaya başladılar, acun yönetimide rating amaçlı çanak tutuyor.
Yarışmalarda en adiler seçildiğinden, oraya giden gençlerde ne kadar adileşirsem kameralar o kadar çok gösterir, para kapma olasılığım o kadar yüksek olur diye hesap yapıyor.
Yunan ekibi gruplaşmadı, ağa maraba sistemi onlarda hiç yokmuş gibi davranıyorlar. Bu ilginç.
Bizimkiler ise daha ilk günden ağa maraba sistemini oturttular. bora denen kötü karakterlinin çevresinde toplandılar. Diğer grup ise kick boks çu yusufun çevresinde. İkiside gücü temsil ediyor. Yusuf fiziksel gücü, bora ise avrupada yaşıyormuş, oradaki zayıf karakterlilerin gözünde avrupayı temsil ediyor olmalı. Önce acunun arkadaşı kankası filandır diye düşündüm çünki ilk günden çevresinde toplandılar. Dün avrupada yaşadığını öğrendim. Orada fırın çırağımı, şirket yöneticisimi bilmem, umrumda olmaz ama özellikle sude adamın uşağı ve askeri gibi davrandığına göre, bora dan beklentisi olmalı. melisa ne öyle ya, yarışmada kalmak için izin olsa tüm erkeklerle yatmaya hazır gibi görüntü veriyor. seda da mama sı olmaya aday gibi duruyor. Neyse amaç bu konular değildi, niye girdim bilmem.
İmdi, Ağa maraba sisteminde(sürü sistemi-psikolojisi) zayıf karakterliler gücün çevresinde yada gücü TEMSİL edenin çevresinde dönerler.
Sörvayvırda gücü kim yada ne temsil ediyor.
Tabiki orada güç acun denen patron. yarışmacılar içinde acun un arkadaşı ve çevresinden olanların çevresinde ilk günden gruplanma oluyor. Anladığım kadarı ile seda ve atakan acunun çevresinden. bora seda ve hikmet, saldırgan grubun liderleri gibi idi.
Hikmet doğuştan maraba olduğundan boraya biat etmiş, fiziksel gücü sebebi ilede direk kâhya olmuş. Netçede fiziksel yarışma temelli. bora her hareketi ile hikmet denen zibidiyi aşağılayınca, hakettiği gibi maraba muamelesi yapınca, bir müddet sonra ayrılmak elzem oldu.
Neyse olay Yunanlılarda.
Acab diyorum, bizim ekibi de yunanlı yönetici seçseydi, karaktersizler sürüsü yerine düzgün bir sürümü seçilirdi. Bizimkileri acun denen yaşam formunun seçtiği kesin.
TYunan ekibini kim seçti. Belkide onları seçenler, düzgün insanları seçtiler, bizimkileri seçenler, rating olur diye en arızalıları seçtiler.
Bizimkilerde 2 tane düzgün adam var.
Biri Okay, diğeri Yusuf. Yusufda yarım karakterli, kendisi hakaret etmiyor ağzı bozuk değil alt oymuyor ama başarı için kötü karakterlilerle iş birliği yapmaktan çekinmiyor.
Bide Atakanla son giren bebe var adı neydi emremi. Atakan geride olduğu için karakteri belli değil, zaten anlamadığım bi şekilde kızlar çevresinde döndüğünden o ödülünü almış, adileşmeşmeye gerek hissetmeyebilir. O muallak, emre de yeni girdi net belli değil ne olduğu.
Neyse karakterler değilde Yunanlılara gelelim.
Acaba seçenler düzgün insanları seçtiği içinmi hepsi düzgün görünüyor.? Aylar geçti hala gruplaşıp birbirlerine saldırmadılar. Oy verirkende bağımsız hareket ettiler. tony agresif olduğundan, diğer ikisinide güçsüz olduklarından yazdılar. Mantıklı yani. Akıllı olanların yapması gerektiği gibi davrandılar. Alt oymada görmedim, bir arada toplanıyorlar.
Tabi henüz pek bişey belli değil, cevaplanması gereken sorular var. Yunan ekibi Yunanlılarımı temsil ediyor.?
Ayrıca patron Türk. patron yunanlı olsa belki bizimkilerde gruplaşmayıp birlik olarak Yunanlılara karşı yarışacaklardı. Mucize olurdu ya.! Yinede soru işareti.
Acaba bizimkiler TR milletinimi temsil ediyor, yoksa rating için en berbatlarımı seçtiler. 2 tanede numune iyi insanmı koyalım dediler.?
Ama olamaz, bizde 3 kişi bi araya gelse, dördüncüyü nasıl soyarız diye hesap yapar. hemen lider yaratırlar ve biat etmeye, en yakınında yer kapmaya çalışırlar.. Maaalesef, bizimkilr bizi temsil ediyor.
Suç bizdemi değil. Çünki 80 yılda bizi bu hale getirmiş olabilirlerde, yada daha öncedende böyleyizdir. Bu ağır bir soru, bilgim cevaplamaya yetmez. Bizi yahudilermi planlı olarak bu hale getirdi. Yoksa kültürümüz zaten 600 sene öncede böylemiydi. yahudi sömürgeciler, 500 sene önce ispanyadan gönderiliyorlar. 100 sene sonrada ottoman empire ın helva malzemesi hazırlanmaya başlıyor. Onlar geldikten sonraki padişah tiplerine bakarsanız, hiçbirinde Türk tipi yok. Tersine Türk düşmanı kesiliyorlar. Ülkede duraklama ve gerileme dönemine giriyor.
her neyse.. olay netleşmedi.. Yunanlıları izlemeye devam.. Lang Yunanlılar böyleyse, vay halimize... yanlarında şeytan gibi kaldık.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri