Sayfa 159/1000 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Benim bugun Isyatirim sube muduru ile konusmam acik ve net olarak itfayi beklersek bonoyu 50 den de alsak 99 dan almis olsak 100 dolar olarak anaparamizi geri aliyor ve bunun beyana tabi olmadigi seklinde idi...
    Ama vadeden 1 gun once satsak bile alis satis arasindaki farkin (alis gunu kuru ve satis gunu kuru ile carpilarak) enflasyon endekslemesi ile (10% uzeri bir enflasyon sarti araniyor) beyan edilip vergisinin varsa kupona eklenerek odememiz gerektigini anladim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi

Bireysel yatırımcı olarak (tam mükellef gerçek kişi) 2017 takvim yılı içerisinde Eurobond alım satımı gerçekleştirmeniz durumunda faiz gelirlerinde olduğu gibi kazançlarınız Geçici 67 uygulaması dışında tutularak kişisel gelir vergisi beyanınıza konu edilmesi gerekiyor.

Vergilendirmede öncelikli olarak Eurobond getirileri döviz cinsinden gerçekleştiği için vergi matrahının tespitinde alım ve satım tarihlerindeki kurların tespit edilerek TL'ye çevrilmesi gerekiyor. Bir bakıma kur farkları da vergilendirilerek alım satım matrahınızın içerisinde bulunuyor. Bu konudaki tek istisna Eurobond'un itfasında söz konusu. İtfa sırasında oluşan kur farkı vergi matrahına dahil edilmemektedir.

https://kpmgvergi.com/Blog/Pages/Ful...px?article=872

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://www.bourse.lu/security/US900123CT57/275257

Dusus devam ediyor.

52 haftanin en dusugunde bu kiymet.

Syg,

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.bourse.lu/security/US900123CT57/275257

Dusus devam ediyor.

52 haftanin en dusugunde bu kiymet.

Syg,
    Üstadım İmamoglu maztabayı almazsa onu daha cok düşerken görücez.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Fiyatlari karsilastirirken temiz fiyatlari kullanacagiz.
    Temiz fiyati atiyorum 97.50 ise ve 10 sene varsa itfaya ve kupon da 7.50% ise 100 den cikarip 10 seneye bolup (100-97.50=2.5 / 10 = 0.25) bu farki da yillik kupon faizine ekleyip 100 e bolerek getiriyi hesapliyormusuz.
    7.50+0.25=7.75 bunu 100 nominale bolersek %7,75 getiri oluyormus.
    Isyatirim sube muduru bu sekilde anlatti.
    Vergi konusunda da bilgi verdi.
    Kendisi eski hazineci oldugundan bu konuyu ozellikle iyi bildigini ifade etti.
    200K dolarlik tutarli istersek fiyat daha rekabetci olabilirmis..

Syg,
    sn dudu, tabi yıl tam sayı 10 yıl olduğunda hesap kolayda, ay ve gün işin içine girince zorlaşıyor. lakin almayı kafaya koyunca aynı vade için fiyatları karşılaştırıp uygun bankayı seçmek kolay. niyeti bozmuş görüyorum.

6. eurobond gelir beyanı yapmazsak ne olur?

kim peşine düşecek?

100-150k dolar sanırım şimdilik sınır gibi duruyor, 40k TL beyan sınırı için

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi

Bireysel yatırımcı olarak (tam mükellef gerçek kişi) 2017 takvim yılı içerisinde Eurobond alım satımı gerçekleştirmeniz durumunda faiz gelirlerinde olduğu gibi kazançlarınız Geçici 67 uygulaması dışında tutularak kişisel gelir vergisi beyanınıza konu edilmesi gerekiyor.

Vergilendirmede öncelikli olarak Eurobond getirileri döviz cinsinden gerçekleştiği için vergi matrahının tespitinde alım ve satım tarihlerindeki kurların tespit edilerek TL'ye çevrilmesi gerekiyor. Bir bakıma kur farkları da vergilendirilerek alım satım matrahınızın içerisinde bulunuyor. Bu konudaki tek istisna Eurobond'un itfasında söz konusu. İtfa sırasında oluşan kur farkı vergi matrahına dahil edilmemektedir.

https://kpmgvergi.com/Blog/Pages/Ful...px?article=872

Syg,
    Kur farkı beyana tabi değil doğru, ancak itfa geliri kur farkından oluşmuyor fiyat farkından oluşuyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn dudu, tabi yıl tam sayı 10 yıl olduğunda hesap kolayda, ay ve gün işin içine girince zorlaşıyor. lakin almayı kafaya koyunca aynı vade için fiyatları karşılaştırıp uygun bankayı seçmek kolay. niyeti bozmuş görüyorum.
    Niyeti falan bozmadim..
    Bu isi de ogrenmeyi kafaya koydum sadece.
    Niyeti bozabilmem icin once dolarlari biriktirmis, kenara koymus olmam gerekiyor.
    Orta uzun vadede ben de sn. pilavli gibi 5 degisik vadede yilda 10 kupon alacak kadar bir cesitlendirme ile duzenli ve istikrarli bir dovis geliri elde etmek isterim.

Syg,

Sayfa 159/1000 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •