Alıntı Originally Posted by antispek Yazıyı Oku
"Şirket Yönetim Kurulu'nun 28 Şubat 2019 tarihli kararı çerçevesinde; (a) kağıt talebinin azalmasına yol açan mevcut iç piyasa koşulları ve (b) bu durumun, atıksu arıtma tesisinde planlanan ve kağıt makinalarından birisinin durdurulmasını gerektiren bakım çalışmaları için uygun bir zaman oluşturması nedenleriyle; TOKİ Mah., Hasan Tahsin Cad. N 28 Tire, İzmir adresinde yer alan Tire kağıt fabrikamızda bulunan iki adet kağıt makinasından daha eski olanında (no. KM-2), üretimin geçici olarak durdurulmasına karar verilmiştir. "

Bu durumun bu dönemki karına etkisi ne olur sizce...talep zayıflaması sebebiyle makinelerde biri kapatılmış geçici olarak...Bu konuda fikri olan var mı,bilançodan fazla umutlu konuşuluyor da bilmediğim için soruyorum...
Şirket yeterince stoğa sahip o bakımdan olumsuz bir etki yaratacağını sanmıyorum.Sektörün içinden bir arkadaşımız makine kapatmanın maliyet açısından bazı durumlarda zarar değil tam aksine karlı olduğundan bahsetmişti.Sanırım Sn .nazelyondu .Ayrıca paylaştığı bu bilgi için yeri gelmişken kendisine ayrıca teşekkür ederim bilmediğim bir şeyi öğrenmiş oldum.Bana göre olumlu bilançonun ardından şirket tarafından kapa gönderilen bilinçli bir haberdi.Çünkü haberin ertesinde tüm olumlu bilançoyu gölgede bırakıp aşırı derecede kötü bir fiyatlama yapıldı ( 2.70 -1.90 ).Bu kadar önemsiz ve bilanço tesirininde etkisinin zayıf görüleceği bir haberin aşırı derecede negatif fiyatlanması bana haberin kasıtlı olduğunu düşündürür.Sadece kendi fikrim olup.Y.T.D.