Alıntı Originally Posted by Çerkes Yazıyı Oku
Sevgili Miko kardeşim,

"Borsa kumardır durmasını bilmek gerekir" diyen birisi için çok iyimser bir yorum bu

En başında dediğim gibi borsaya çok hakim değilim, teorik olarak bilirim ama işim olmadı şimdiye kadar. Ancak burada da bence bir hata yapıyoruz.

Bence "Emlak yatırımı yapmanın alternatifi Borsa yatırımı yapmak değildir". Yani Gayrimenkul'de parasını değerlendirmek isteyen insanlar için borsada daha çok kazanç var demek pek doğru bir karşılaştırma olmaz. O zaman birisi de der ki Borsa 2012 yılında 79000'leri gördü, şimdi geldi 95000. Kazanç %20. İstanbul'da en kötü gayrimenkul yatırımı yılda en az %20 kazandırmıştır zaten. 4-5 seneye vurursanız %80'den fazla para kazandınız demektir. Üstüne kira geliri vs cabası. Ve derseniz ki bazı hisseler var 1-5 gitti ben de bazı hisseler bulurum son 4-5 yılda 5'te 1'ine geri gelmiş. Ama ben çok süper teknik-temel analizler yapmadan körün atışı bir ev, arsa, tarla alsaydım muhtemelen en azından para kaybetmezdim Borsada hisse seçmek ise ayrı bir uzmanlık.

Özetle, bana sorarsanız gayrimenkul yatırımcısı "faiz kadar az kazanmak istemeyen ama hisse senedi gibi de risk almak istemeyen" bir yatırımcı grubudur. Burası ne hisse kadar riskli ne de faize yatırmak kadar risksiz. Gayrimenkul sertifikasına da o gözle bakmak gerekir naçizane görüşüm.

Selamlar,

***Çerkes***
borsayı bilmediğin anlaşıldı ) 79000'leri gördü, şimdi geldi 95000. Kazanç %20. bu hesabı nasıl hesapladın .)) hangi formüllerle buldun %20 kazancı ÇOOOOK Güldüm

borsada bu tür hesp olmaz mesala borsa 100 bin olsun endeks 101 bine gitsin ) %1 kazanc olmaz bu arada bazı senetlerde %100 %50 %10 kar/ zarar edersin.. her senet değişkendir..